Τρίτη , 21 Μάιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΕΣΠ: ΘΕΤΙΚΗ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ –ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΣΕ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΕΣΠ: ΘΕΤΙΚΗ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ –ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΣΕ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

ΘΕΤΙΚΗ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ – ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ  

ΣΕ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με αφορμή την παράταση 1+1 μήνα στην ολοκλήρωση της διασύνδεσης POS-ταμειακών μηχανών, απηύθυνε επιστολή στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών κ. Κ. Χατζηδάκη και στον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών κ. Χ. Θεοχάρη, όπου αναφέρονται τα εξής»:

 

«Για την παράταση 1+1 μήνα στην ολοκλήρωση της διασύνδεσης POS-ταμειακών μηχανών, σας εκφράζουμε την ικανοποίηση του εμπορικού κόσμου, για την θετική ανταπόκρισή σας στο αίτημά μας, καθώς δίνεται εύλογος χρόνος ώστε να αντιμετωπιστούν τα  σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στην αγορά και οι δυσκολίες που έχουν εντοπιστεί στην εφαρμογή του μέτρου.

Θεωρούμε ότι στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα θα πρέπει να επιλυθούν και  να διευκρινιστούν αρκετά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, όπως:

  • Tax Free: Όλο και περισσότερες εμπορικές επιχειρήσεις, λόγω της διασύνδεσής τους με τον τουρισμό δέχονται πελάτες που δικαιούνται την tax free υπηρεσία. Στην περίπτωση αυτή, έως τώρα, όταν η πληρωμή γίνονταν στο pos μηχάνημα δεν εκδίδονταν απόδειξη ταμειακής μηχανής, αλλά ξεχωριστή χειρόγραφη απόδειξη της συνεργαζόμενης εταιρείας, την οποία και προσκόμιζε ο τουρίστας στο τελωνείο προς εκκαθάριση κατά την έξοδό του από τη χώρα.

Χρήζει λοιπόν διευκρίνησης, τί θα ισχύσει τώρα με την απόδειξη λόγω της διασύνδεσης των pos με τις ταμειακές μηχανές.

  • Είναι μεγάλο το πλήθος των επιχειρήσεων με διπλό ΚΑΔ χονδρικής και λιανικής, όπου δέχονται πληρωμή με πιστωτική κάρτα, αλλά καλούνται να εκδώσουν τιμολόγιο. Η οδηγία που έχει δοθεί είναι στην περίπτωση αυτή να ακυρώνεται η απόδειξη της ταμειακής μηχανής και να εκδίδεται στη συνέχεια τιμολόγιο. Καθώς ο όγκος των συναλλαγών αυτών των επιχειρήσεων φτάνει πολλές φορές σε αρκετές δεκάδες ημερησίως, δημιουργεί σοβαρά λειτουργικά ζητήματα».

Related Articles

ΒΕΠ:ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ...

10 χρόνια Ημέρες Θάλασσας-Δείτε όλο το πρόγραμμα

24 Μαΐου – 2 Ιουνίου #Πάμε_Πειραιά Η γιορτή – θεσμός για την...

ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: Ξενάγηση στη Σχολή Δοκίμων

10 χρόνια Ημέρες Θάλασσας  Ξενάγηση στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων  26 Μαΐου 2024...