Παρασκευή , 12 Απρίλιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Τραυματισμός ανήλικου στον Πειραιά
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Τραυματισμός ανήλικου στον Πειραιά

Ενημερώθηκε, τις πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μήλου για την ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης του Ι/Φ “MELCHIOR” σημαίας Γαλλίας, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της ν. Μήλου, με έναν (01) αλλοδαπό  επιβαίνοντα.
Αμέσως ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο έσπευσε το Φ/Γ πλοίο ”FREBERG” σημαίας Παναμά, όπου εντόπισε το ανωτέρω σκάφος και το ρυμούλκησε μέχρι τη θαλάσσια περιοχή «ΒΑΝΙ» , ενώ στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε από το Ε/Π – Α/Κ «ΚΑΠΕΤΑΝ ΔΙΟΝΥΣΗΣ» Ν.Μ. 28 καταπλέοντας με ασφάλεια στο λιμάνι του Αδάμαντα.
Από το Λιμεναρχείο Μήλου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αναγνωρισμένο οργανισμό που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Ενημερώθηκε, τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Ε’ Λιμενικό Τμήμα Ζέας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για την πτώση ανήλικου ατόμου στη χερσαία ζώνη λιμένα της  μαρίνας Ζέας από τοιχίο ύψους τεσσάρων (04) μέτρων.
Στο σημείο έφτασε δίκυκλη μηχανή του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια ασθενοφόρο όχημα, πλήρωμα του οποίου παρείχε τις πρώτες βοήθειες στον ανήλικο και στη συνέχεια ο 14χρονος διεκομίστηκε προληπτικά για ιατρικές εξετάσεις στο Νοσοκομείο Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ».
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ζέας.
Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Related Articles

ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ: Πασχαλινό παζάρι

Σας προσκαλούμε στο Πασχαλινό Παζάρι του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος!  Ημερομηνίες: 20 & 21...

CALIFORNIA DREAMING-Παράταση παραστάσεων

Παράταση παραστάσεων Μετά την επιτυχία που σημείωσε το «California Dreaming 20 χρόνια...

Μάριος Ηλιόπουλος: Αγόρασε επτά πλοία, ναύλωσε άλλο ένα – Προσδίδει τεράστια δυναμική στην Seajets

Κατέπλευσαν άλλα δύο ταχύπλοα, επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία, τα οποία θα ενισχύσουν...

Πτώση άντρα στη θάλασσα στον Πειραιά

Τις απογευματινές ώρες χθες, στέλεχος της ομάδας Λ.ΑΜ.Δ.Α. της Λιμενικής Αρχής του...