Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Απώλεια καταπέλτη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον Πειραιά
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Απώλεια καταπέλτη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον Πειραιά

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Πειραιά και Ελευσίνας, για περιστατικό απώλειας καταπέλτη σε Ε/Γ-Ο/Γ, στη θαλάσσια περιοχή του αγκυροβολίου Πειραιά. Στο σημείο μετέβη ρυμουλκό, το οποίο ρυμούλκησε το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με ασφάλεια σε ναυπηγείο του Περάματος.
Από το Δ’ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.
Σύλληψη ημεδαπού στο Κερατσίνι – Τροχαίο ατύχημα στη Χαλκίδα – Θάνατος άνδρα στη Ζάκυνθο – Διακομιδή ασθενών
Τις βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Β’ Λιμενικού Τμήματος Κερατσινίου, προέβησαν στη σύλληψη ενός 33χρονου ημεδαπού στο λιμάνι του Ικόνιου Κερατσινίου για παράβαση του άρθρου 378 του Π.Κ. «φθορά ξένης ιδιοκτησίας». Συγκεκριμένα, ο 33χρονος με τη χρήση σκαπτικού εργαλείου προξένησε φθορές στον χώρο των γραφείων δυο (02) εταιρειών, σε ένα (01) εταιρικό όχημα καθώς και σε μηχάνημα αναλήψεως τράπεζας. Προανάκριση διενεργείται από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
*****
Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, για τροχαίο ατύχημα επί της Λεωφόρου Μακαρίου, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με 32χρονη αλλοδαπή οδηγό εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε τρία (03) σταθμευμένα Ι.Χ.Ε οχήματα. Στο Ι.Χ.Ε. όχημα, εκτός της 32χρονης, επέβαιναν επίσης ένα κορίτσι ηλικίας πέντε (05) ετών και ένα αγόρι οκτώ (08) ετών.
Στο σημείο μετέβησαν στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας και από τον τροχονομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η 32χρονη στερούνταν της άδειας ικανότητας οδήγησης. Στη συνέχεια, η 32χρονη και τα δυο ανήλικα μεταφέρθηκαν στο Λιμεναρχείο, όπου το κορίτσι δήλωσε αδιαθεσία και διακομίστηκε μαζί με το αγόρι, για προληπτικούς λόγους, με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, από όπου εξήλθαν σύντομα. Επίσης, η 32χρονη υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου παραμένει για περαιτέρω εξετάσεις.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, ενώ η οδηγός συνελήφθη για παράβαση των άρθρων 94 παρ. 1 και 42 παρ. 7Γ του Ν. 2696/99 «περί κοκ», καθώς και για παράβαση του άρθρου 290 Α του Π.Κ. «επικίνδυνη οδήγηση», του άρθρου 306 του Π.Κ. «έκθεση» και του άρθρου 314 του Π.Κ. «σωματική βλάβη από αμέλεια».
*****
Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του 90χρονος ημεδαπός άνδρας, από την θαλάσσια περιοχή Ποταμάκια Αλυκών νήσου Ζακύνθου. Ο άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο της Ζακύνθου.
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκαν, από τα λιμάνια της Ηρακλειάς και της Σχοινούσας στο λιμάνι της Νάξου, με το Ε/Γ-Ο/Γ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V» Ν.Ν. 67, 52χρονος και 33χρονη, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Related Articles

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...

CARELL SA: What is the process of the emergency ship repairs at sea?

FAQ Friday: In urgent repair scenarios, our swift action minimizes downtime and...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ: Εκ νέου πρόεδρος της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι

Ανακοίνωση Τύπου της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι Αξιότιμες Κυρίες και αξιότιμοι...