Τετάρτη , 27 Μάιος 2026
Home ΕΛΛΑΔΑ Δωρεά του Ιδρύματος «Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης» στην ιστορική Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας
ΕΛΛΑΔΑΝΑΥΤΙΛΙΑ

Δωρεά του Ιδρύματος «Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης» στην ιστορική Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και  Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης και η Πρόεδρος του Ιδρύματος «Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης», Μαρία Αγγελικούση, υπέγραψαν στις 27/2/2024 ιδιωτικό συμφωνητικό σύμβασης του έργου, για την ανακαίνιση των χώρων υγιεινής του κτηρίου κοιτώνων των σπουδαστών της ιστορικής Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας. 

Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο δωρεάς του Ιδρύματος, προς την Ακαδημία, θέλοντας να στηρίξει την ελληνική ναυτική παράδοση, να δώσει περαιτέρω ώθηση στο ανθρώπινο δυναμικό της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας και ταυτόχρονα να βοηθήσει το ιδιαίτερα σημαντικό ιστορικά, νησί της Ύδρας.

Τόσο ο κ. Στυλιανίδης όσο και η κα. Αγγελικούση αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα διαρκούς ενίσχυσης των Ακαδημιών με υλικοτεχνικό εξοπλισμό και υποδομές με σκοπό να εκπαιδεύονται οι νέοι που θέλουν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του Αξιωματικού του Εμπορικού Ναυτικού. Ένα επάγγελμα με τεράστιες προοπτικές επαγγελματικής και προσωπικής εξέλιξης, που τόσο έχει ανάγκη η ελληνική ναυτιλία. 

Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε στην Καλλιθέα, στον ιδιαίτερης αισθητικής χώρο της βιβλιοθήκης του Ιδρύματος «Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης», παρουσία μελών του ιδρύματος, του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων κ. Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, του Διοικητή της Ακαδημίας Πλοιάρχου Λ.Σ. κ. Ευάγγελου Δανόπουλου και της αν. Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου κας. Ιωάννα Μπερκέτη. Την Διεύθυνση Λιμενικών και Κτηριακών Υποδομών του Υπουργείου, εκπροσώπησε η προϊσταμένη του Τμήματος Εκτέλεσης Κτηριακών Έργων, κα. Ζηνοβία Κυραμαργιού. Ανάδοχος του έργου είναι η «ΔΗΛΟΣ ΑΤΕ», την οποία εκπροσώπησαν οι κ.κ. Αναστάσιος και Κωσταντίνος Καραογλάνης. 

Οι εργασίες έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν τους θερινούς μήνες, ώστε οι ανακαινισμένοι χώροι, να υποδεχθούν τους σπουδαστές της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς. 

Related Articles

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Ανεπίτρεπτο από πρόγραμμα άνω των 140 εκατ. ευρώ να εξαιρούνται κλάδοι όπως εστίαση, εμπόριο, υπηρεσίες

Καταγγελία ότι η Περιφέρεια Αττικής απέκλεισε κρίσιμους ΚΑΔ όπως εστίαση, εμπόριο, υπηρεσίες από πρόγραμμα άνω των 140 εκατ....

KATRADIS GROUP: Premium Yacht Ropes

A good #yacht rope should feel right from the first handling and...

BLACK ROPE at POSIDONIA 2026: The biggest exhibition in our industry is almost here!

The biggest exhibition in our industry is almost here! We are gearing...

ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση για το 2026

Η Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς ανακοινώνει την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μελών...