Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΕΕΝΜΑ: Ένταξη της Ναυτιλίας στο ETS
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΕΝΜΑ: Ένταξη της Ναυτιλίας στο ETS

Στα πλαίσια των δράσεων της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων για την πληροφόρηση των Μελών της και του Κλάδου για θέματα αιχμής, συνδιοργανώθηκε με το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Τεχνολογίας (ΕΛ.Ι.Ν.Τ),workshop με θέμα: Ένταξη της ναυτιλίας στο ETS.

O Νεκτάριος Μαμίτσας, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Διεύθυνση Κλιματικής Αλλαγής και Ποιότητας της Ατμόσφαιρας, Τμήμα Μηχανισμών Αγοράς και Μητρώου Εκπομπών, ο Δρ. Νικόλαος Λιάπης, Πρόεδρος ΕΛΙΝΤ, Μέλος ΔΣ ΕΕΝΜΑ, ο PhilipUhrskovNielsen, Co-Founder, Oriani Maritime Digital Transformation και ο Γιώργος Κουκουζέλης, ManagingPartner, YpsilonGroup, ανέπτυξαν διεξοδικά μία σειρά από εξαιρετικά ενδιαφέροντα ζητήματα σχετικά με το ETS.

Ο κ.Μαμίτσας ανέλυσε τον τρόπο λειτουργίας του Συστήματος Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών στη ναυτιλία, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στο tradingaccountκαι στο άνοιγμα λογαριασμού ΜΟΗΑ.

 

Ο Δρ. Λιάπης αναφέρθηκε κυρίως στις επιπτώσεις που θα έχει η εφαρμογή του ΣΕΔΕ στη ναυτιλία και ειδικότερα στις σχέσεις πλοιοκτήτη, διαχειριστή και ναυλωτή.

Ο κ.Nielsen παρουσίασε τη δυνατότητα ένταξης των ναυτιλιακών εταιρειών σε ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία υποστηρίζει την ομαλή εφαρμογή και παρακολούθηση του συστήματος.

Τέλος, ο κ.Κουκουζέλης ανέλυσε τη χρηματιστηριακή όψη του ΣΕΔΕ, παραθέτοντας στοιχεία αναφορικά με την κυμαινόμενη τιμή του CO2 ανά τόνο.

Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση με τους συμμετέχοντες, κατά την οποία, απαντήθηκανερωτήματα και προβληματισμοίγια την ομαλή ένταξη της ναυτιλιακής κοινότητας στο ETS.

Related Articles

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...

CARELL SA: What is the process of the emergency ship repairs at sea?

FAQ Friday: In urgent repair scenarios, our swift action minimizes downtime and...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ: Εκ νέου πρόεδρος της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι

Ανακοίνωση Τύπου της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι Αξιότιμες Κυρίες και αξιότιμοι...