Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς: Γεύμα εργασίας με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
ΝΑΥΤΙΛΙΑΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς: Γεύμα εργασίας με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, στην Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς πραγματοποιήθηκε γεύμα εργασίας, με επίτιμο προσκεκλημένο ομιλητή τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κύριο Κωστή Χατζηδάκη με τίτλο: «Οι προοπτικές της Εθνικής Οικονομίας και η επίδραση της Ναυτιλίας».

Το γεύμα εργασίας ξεκίνησε με πρόποση με ρακή, λόγω της καταγωγής του κυρίου Κωστή Χατζηδάκη από την Κρήτη και στην συνέχεια τα μέλη μας, είχαν την δυνατότητα να θέσουν ερωτήματα στον κύριο Κωστή Χατζηδάκη, προκαλώντας έναν εποικοδομητικό διάλογο, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών όσον αφορά τα οικονομικά και Ναυτιλιακά δρώμενα της χώρας μας, με γνώμονα την από κοινού αντιμετώπιση ζητημάτων, που αφορούν την Ελληνική Ναυτιλία, την περαιτέρω ανάπτυξη της και την διαμόρφωση ενός ισχυρού μέλλοντος γι’αυτή.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης συζητήθηκαν επίκαιρα θέματα όπως:

  • για την ελληνική οικονομία ο κύριος Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι: «στηριζόμενοι στην ναυτιλία αλλά και στην επιχειρηματικότητα από το 2019 και μετά έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο ως χώρα».
  • ο κύριος Κωστής Χατζηδάκης επίσης επισήμανε ότι η ναυτιλία αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την Ελλάδα, μαζί με τον τουρισμό, την αγροτοδιατροφή και την φαρμακοβιομηχανία.
  • ο Υπουργός ανέφερε επιπλέον ότι η ανεργία μειώθηκε κατά επτά μονάδες, ο κατώτατος μισθός έχει αυξηθεί κατά 20%, και θα ανέβει περαιτέρω όταν ο πληθωρισμός στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα ανέβηκε κατά 14%.
  • όπως υπογράμμισε ο Υπουργός εκτός από τις υψηλές επιδόσεις στη διεθνή ναυτιλία, οι Έλληνες εφοπλιστές επενδύουν δυναμικά και στη στεριά.
  • στο τέλος της ομιλίας του ο κύριος Χατζηδάκης προανάγγειλε ότι θα φέρει στη Βουλή νομοσχέδιο με το οποίο θα ενθαρρύνονται φορολογικά και χρηματοδοτικά οι επενδύσεις στην καινονοτομία και οι συγχωνεύσεις μικρών επιχειρήσεων.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ανώτατοι εκπρόσωποι θεσμικών φορέων ή ενώσεων όπως: ο κύριος Δημήτριος Παπαστεργίου Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης,ο κύριος Χάρης Θεοχάρης Υφυπουργός Οικονομικών,ο κύριος Γεώργιος Κότσιρας Υφυπουργός Εξωτερικών,ο κύριος Βασίλειος Λογοθέτης μέλος Δ.Σ. του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, η κυρία Βιβή Κολλιοπούλλου Πρόεδρος της WistaHellas,ο κύριος Σταύρος Καλαφάτης Γενικός Γραμματέας Κ.Ο.Ν.Δ, ο κύριος Γεώργιος Ξηραδάκης Πρόεδρος της Ένωσης χρηματοοικονομικών Στελεχών Ναυτιλίας, ο κύριος Θεόδωρος  Βώκος Διευθύνων Σύμβουλος Εκθέσεις Ποσειδώνια ΑΕ, ο κύριος Μιχαήλ Σφακιανάκης Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά.

 

Στο κάλεσμα της αλληλοδικτύωσης  των μελών και της στήριξης τους ως προς τη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς παρευρέθηκαν και οι εκλεκτοί χορηγοί της εκδήλωσης κατ’ αλφαβητική σειρά:

Ο κύριος Κωστής Φραγκούλης, CEO της Franman.

Ο κύριος Νικόλαος Γερασίμου, ναυτιλιακός δικηγόρος και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Ναυτικού Δικαίου.

Ο κύριος Δρ.Πάνος Φασουλής Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας και ο κύριος Σπύρος Τόγιας, CEO της GridShipping&CapitalLtd.

Ο κύριος Κατράδης Κωνσταντίνος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου εταιρειών Κατράδης – Κατράδης Σχοινιά Ναυτιλίας Α.Β.Ε.Ε.

Ηκυρία Δανάη Μπεζεντάκου CEO της NavigatorShippingconsultants ConceptFounder-YESFORUM&ΑντιπρόεδροςτουInternationalPropellerClub (PortofPiraeus)καιηΧριστίναΜπεζαντάκου consultants ConceptFounder-YESFORUM.

Ο κύριος Βασίλης Πρεβεζάνος και ο κύριος Ισαάκ Ματαράσσο απο την NewVisionShippingS.A.

Ο κύριος Κωστής, Φραγκούλης Πρόεδρος του PropellerClubΠειραιά.

Ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, TSAKOS GROUPOFCOMPANIES.

Ο κύριος Ιώαννης Φλουτάκος, Managing Director της UrsaShipbrokers.

Η εκδήλωση έλαβε τέλος με την απονομή αναμνηστικής τιμητικής πλακέτας στον επίτιμο προσκεκλημένο ομιλητή τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κύριο Κωστή Χατζηδάκη.

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε  θερμά τους εκπροσώπους των μέσων μαζικής επικοινωνίας για την πάντοτε διακριτική, αξιόλογη παρουσία τους και την άρτια δημοσιογραφική κάλυψη της εκδήλωσης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιώς, σας ευχαριστεί πολύ για την συνεχή στήριξη σας.

Akti Miaouli 51, Piraeus, Greece
+30 21 0429 3606
esalapasidis@marine-club.gr
marine-club.gr
Οι χορηγοί της εκδήλωσης
Στην αρχική φωτογραφία βλέπουμε από αριστερά: Γιάννης Φλουτάκος, Χριστίνα Μπεζαντάκου, Γιώργος Σπ.Αλεξανδράτος, Dr Πάνος Φασουλής,  Σπύρος Τόγιας, Κωστής Χατζηδάκης, capt. Παναγιώτης Τσάκος,  Κωστής Φραγκούλης, Νικόλαος  Γερασίμου, Δανάη Μπεζαντάκου, Κωνσταντίνος Κατράδης,ο κύριος Βασίλης Πρεβεζάνος και ο κύριος Ισαάκ Ματαράσσο απο την New Vision Shipping S.A.,

Ακολουθούν φωτογραφίες:

 

Άποψη από το Επίσημο Τραπέζι, από αριστερά προς τα δεξιά: Ο κύριος Γιώργος Ξυραδάκης Πρόεδρος της ένωσης χρηματοοικονομικών στελεχών Ναυτιλίας, ο κύριος Βώκος Θεόδωρος Διευθύνων Σύμβουλος Εκθέσεις Ποσειδώνια ΑΕ, ο κύριος Φραγκούλης Κωστής Πρόεδρος του Propeller Club Port of Piraeus, o κύριος Κωστής Χατζηδάκης Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ο κύριος Βασίλειος Λογοθέτης μέλος του Δ.Σ. του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, η κυρία Βιβή Κολλιοπούλου Πρόεδρος της Wista Hellas και στο βήμα ο ο κύριος Γεώργιος Σπ. Αλεξανδράτος Πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιώς, κατά την διάρκεια της ομιλίας του.

 

Απο αριστερά προς τα δεξια ο κύριος Γιάννης Ξυλάς CEO της Ariston Navigator Corporation, ο κύριος Γεώργιος Σπ. Αλεξανδράτος Πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιώς, o κύριος Νίκος Ευθυμίου πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, και ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κύριος Κωστής Χατζηδάκης.

 

Από αριστερά ο Υπουργός κ.Χατζηδάκης, τον εφοπλιστή Δρ. Πάνο Φασουλή Dr. Panos Fasoulis  Founding Equity Partner, President of BoD, της εταιρείας  φορτηγών πλοίων  GRID  Shipping & Capital Ltd, μετά του πατρός του capt. Χρήστου Φασουλή

 

Από αριστερά βλέπουμε τον Υπουργό κ. Χατζηδάκη, και τον   CEO-εφοπλιστή  συνιδιοκτήτη της  GRID Shipping & Capital Ltd. κύριο Σπύρο Τόγια.

Related Articles

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...

CARELL SA: What is the process of the emergency ship repairs at sea?

FAQ Friday: In urgent repair scenarios, our swift action minimizes downtime and...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ: Εκ νέου πρόεδρος της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι

Ανακοίνωση Τύπου της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι Αξιότιμες Κυρίες και αξιότιμοι...