Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Ρύπανση στο Κερατσίνι – Τραυματισμός εργαζομένου στο Πέραμα
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ρύπανση στο Κερατσίνι – Τραυματισμός εργαζομένου στο Πέραμα

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου από τον εκπρόσωπο ιδιωτικής αντιρρυπαντικής εταιρείας για ρύπανση στη θαλάσσια περιοχή της προβλήτας ΙΙΙ, δυτικά του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά στο Ικόνιο Κερατσινίου, συνολικής έκτασης περίπου εξήντα (60) τ.μ., αποτελούμενη από διάσπαρτα πετρελαιοειδή.
Η απορρύπανση περατώθηκε από την ιδιωτική εταιρεία στο πλαίσιο της σύμβασης της με την Σ.Ε.Π. Α.Ε., ενώ ελήφθησαν δείγματα θαλασσινού νερού από την περιοχή της ρύπανσης και από το μηχανοστάσιο δύο παραπλήσιων παραβεβλημένων πλοίων.
Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
Τις πρωινές ώρες την 20/03/2024, η Λιμενική Αρχή Περάματος ενημερώθηκε για τον τραυματισμό ημεδαπού εργαζομένου ιδιωτικού συνεργείου, σε εγκαταστάσεις ναυπηγείου στο Πέραμα.
Ειδικότερα, ο 29χρονος υπέστη ελαφριάς μορφής ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια εργασιών τριβής υφάλων με ηλεκτρικό εργαλείο σε ανελκυσμένο σκάφος. Ο τραυματίας μετέβη στο Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά, όπου παρέμεινε νοσηλευόμενος. Προανάκριση διενεργείται από το Δ’ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Αλιευτικός έλεγχος στη Λάρυμνα – Θάνατος άνδρα στη Χαλκίδα – Αποβίβαση ασθενούς από Δ/Ξ πλοίο στην Καλαμάτα – Διακομιδές ασθενών

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Λιμενικού Τμήματος Λάρυμνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, στην περιοχή Άκρα Θεολόγου Μαλεσίνας, εντοπίστηκε 22χρονος αλιέας να έχει αλιεύσει με ελεύθερη κατάδυση από ερασιτεχνικό σκάφος δύο χιλιάδες (2.000) τεμάχια αχινούς, άνω του επιτρεπόμενου των τριάντα (30) ανά άτομο από ερασιτεχνικό σκάφος.
Από τη Λιμενική Αρχή Λάρυμνας κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα αλιευμάτων και επαναποντίστηκε στη θάλασσα, ενώ κινήθηκε και η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων..
*****
Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, ότι άνδρας έχασε τις αισθήσεις του μέσα σε Ε/Γ – Α/Ψ σκάφος στο λιμάνι Βουρκαρίου στη νότια λιμενολεκάνη Χαλκίδας.
Στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ο 73χρονος άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γ. Ν. Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Από τη Λιμενική Αρχή Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
*****
Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. ότι 37χρονος αλλοδαπός μέλος του πληρώματος του Δ/Ξ πλοίου ”MYRA” σημαίας Παναμά, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή νότια Μεσσηνιακού κόλπου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Άμεσα, απογειώθηκε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο παρέλαβε τον 37χρονο και τον μετέφερε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Καλαμάτας. Από εκεί παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-65χρονου, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Νάξου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν.Ν. 53,
-79χρονου, από το λιμάνι της Θάσου στο λιμάνι της Κεραμωτής, με το Ε/Γ-Ο/Γ  “ ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΓΓΕΛΗΣ Κ΄΄ Ν.Π. 5786 και
-50χρονου, από το λιμάνι της Μυκόνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ” Ν.Τ. 25.

 

Related Articles

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...

CARELL SA: What is the process of the emergency ship repairs at sea?

FAQ Friday: In urgent repair scenarios, our swift action minimizes downtime and...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ: Εκ νέου πρόεδρος της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι

Ανακοίνωση Τύπου της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι Αξιότιμες Κυρίες και αξιότιμοι...