Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Συμμετοχή ΕΕΣΥΜ στην Ημερίδα του Επιμελητηρίου Φωκίδας για τον διαγώνιο οδικό άξονα ‘’Λαμία-Ιτέα- Αντίρριο’’
ΕΛΛΑΔΑ

Συμμετοχή ΕΕΣΥΜ στην Ημερίδα του Επιμελητηρίου Φωκίδας για τον διαγώνιο οδικό άξονα ‘’Λαμία-Ιτέα- Αντίρριο’’

Με  επιτυχία διεξήχθη την Κυριακή 5 Μαρτίου 2024 στο Πνευματικό κέντρο Άμφισσας Ημερίδα για τα οφέλη και τις ευκαιρίες για την περιοχή της Φωκίδας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής από την κατασκευή  μέχρι και την περάτωση του τμήματος ‘’Μπράλος- Άμφισσα’’ του διαγώνιου οδικού άξονα ‘’Λαμία-Ιτέα- Αντίρριο’’ με τη συμμετοχή και του ΕΕΣΥΜ, εκπροσωπούμενου από τον κ. Δημήτριο Κατσώχη, Πολιτικό Μηχανικό-Συγκοινωνιολόγο & Μέλος του ΔΣ του ΕΕΣΥΜ που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Φωκίδας σε συνεργασία με το Βουλευτή Φωκίδας & Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Ιωάννη Μπούγα.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτησαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, η Υφυπουργός Ανάπτυξης κα. Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου και η Υφυπουργός Μεταφορών κα. Χριστίνα Αλεξοπούλου. Την Ημερίδα τίμησαν και πλαισίωσαν με τις εμπεριστατωμένες εισηγήσεις τους οι κυρίες Κατσαΐτη Μαρίνα-Σελήνη – Αναπληρώτρια Καθηγήτρια – Πρόεδρος Τμήματος Περιφερειακής & Οικονομικής Ανάπτυξης Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ), και Αραβαντινού – Τζε Πέγκυ – Περιφερειακή Σύμβουλος Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Αρχιτέκτων Μηχανικός – Οικονομολόγος, καθώς και οι κ.κ. Λούκας Πάνος – Διευθύνων Σύμβουλος της «ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.», Λώλος Πάνος – Πρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας, Κενανίδης Απόστολος – Πρόεδρος Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτ/στών Ελλάδας Εμπορευματικών & Επιβατικών Οδικών Μεταφορών (ΟΦΑΕ) & Β’ Αντιπρόεδρος Ε.Ε.ΣΥ.Μ., Κατσώχης Δημήτριος – Πολιτικός Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος – Μέλος Δ.Σ. Ε.Ε.Σ.ΥΜ., και Κυρίτσης Κωνσταντίνος – Σύμβουλος Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ Επιμελητηρίου Ιωαννίνων.

 

Επίσης, στην εκδήλωση παρέστησαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας κ. Γεώργιος Δελμούζος, ο Δήμαρχος Δωρίδας κ. Δημήτριος Γιαννόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Δ. Δελφών – Δημοτικής Ενότητας  Άμφισσας, κ. Νικόλαος Λουπάκος και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και Γεν. Γραμματέας της Κεντρικής Ενώσης Επιμελητηρίων Ελλάδος ( Κ.Ε.Ε.Ε.) κ. Παναγιώτης Αγνιάδης.

 

Ο κος Κατσώχης στην εισήγησή του αναφέρθηκε στη σημασία και τα δυνητικά οφέλη από τον οδικό Διαγώνιο Άξονα και δη από το τμήμα ‘’Μπράλος- Άμφισσα’’ για την Φωκίδα και την ολοκλήρωση των εθνικών δικτύων μεταφορών, παρουσίασε την ταυτότητα του έργου και έκανε αναφορά στην ένταξη αυτού στο στρατηγικό σχεδιασμό σε εθνικό επίπεδο, καθώς και στην υφιστάμενη κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή, ενώ τόνισε τα αναμενόμενα οφέλη από το έργο. Τα οφέλη αυτά σχετίζονται με καίριες επιδιώξεις για την περιοχή, μεταξύ των οποίων άρση μερικής απομόνωσης για πολλούς οικισμούς, ανάδειξη της ιστορικής και πολιτισμικής ταυτότητάς της, αλλά και αντιστροφή αρνητικών επιπτώσεων κατά την περίοδο λειτουργίας του Φράγματος Μόρνου.

 

 

 

Κατά γενική ομολογία η Ημερίδα υπήρξε πολύ επιτυχημένη και εποικοδομητική και εξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα για τα αποτελέσματα κατά την κατασκευή μέχρι και την περάτωση του τμήματος ‘’Μπράλος- Άμφισσα’’ καθώς και ολοκλήρου του διαγώνιου οδικού άξονα ‘’Λαμία-Ιτέα- Αντίρριο’’.

 

Ο ΕΕΣΥΜ θα συνεχίσει να στηρίζει τέτοιες σημαντικές πρωτοβουλίες που συμβάλουν στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό των μεταφορών στη χώρα μας, με επακόλουθα οφέλη στην εθνική οικονομία και απασχόληση και, εν τέλει, στην ποιότητα της ζωής κατοίκων και επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής.

Related Articles

SPIRIT SUPPLIES: Τα μυστικά για το καλύτερο τσουρέκι!

Χρησιμοποιήστε φρέσκο αγελαδινό βούτυρο καλής ποιότητας. Επιλέξτε αλεύρι με μεγάλη περιεκτικότητα πρωτεΐνης,...

Νίκος Χαρδαλιάς: «Στους δρόμους της Αττικής έχει θέση μόνο η ασφάλεια»

233 εκατ. ευρώ για 58 μεγάλα έργα οδοποιίας από την Περιφέρεια Αττικής...

Απάντηση του ΥΝΑΝΠ σε δηλώσεις του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη

Απάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε δηλώσεις του Αρχηγού της...