Πέμπτη , 25 Ιούλιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Νέες δενδροφυτεύσεις και αναπλάσεις πρασίνου στην πόλη από τον Δήμο Πειραιά
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Νέες δενδροφυτεύσεις και αναπλάσεις πρασίνου στην πόλη από τον Δήμο Πειραιά

Γιάννης Μώραλης: «Ενισχύουμε την πόλη με νέα δένδρα και φυτά, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των Πειραιωτών»

 

Δενδροφυτεύσεις, αναπλάσεις πρασίνου, κλαδεύσεις, φυτεύσεις εποχιακών φυτών και λουλουδιών πραγματοποιεί ο Δήμος Πειραιά σε πάρκα, κήπους, πλατείες, νησίδες, προκειμένου να ομορφύνουν γωνιές  της πόλης και να αποκτήσει ο Πειραιάς περισσότερο χρώμα και πράσινο.

 

Στο πλαίσιο του νέου προγραμματισμού της, η Διεύθυνση Πρασίνου εστιάζει με όλο το έμψυχο δυναμικό της σε κάθε Δημοτική Κοινότητα ξεχωριστά, αναμορφώνοντας μέρα με τη μέρα τις γειτονιές του Πειραιά.

 

Είναι χαρακτηριστικό πως το τελευταίο δίμηνο έχουν φυτευθεί περισσότερα από 270 δένδρα στην πόλη, εκ των οποίων τα 148 στη Γ΄ Δημοτική Κοινότητα, έχουν τοποθετηθεί 60 και πλέον παγκάκια, ενώ υλοποιούνται καθημερινά καθαρισμοί,  εργασίες κλαδέματος και συντηρήσεις πρασίνου, έτσι ώστε να είναι καθαροί και περιποιημένοι οι κοινόχρηστοι χώροι στον Πειραιά.

 

Σημειώνεται ότι, το επόμενο διάστημα θα φυτευθούν 150 δένδρα σε στοχευμένα σημεία, τα οποία θα προμηθεύσει στον Δήμο Πειραιά το ΚΕΠΑ-ΕΚΠΑ, στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας τους, ενώ κατά την ίδια συνεργασία τα επόμενα δύο χρόνια θα φυτευθούν περισσότερα από 2000 δένδρα στην πόλη.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Ένας από τους βασικότερους στόχους της Δημοτικής Αρχής είναι η αύξηση του πρασίνου στην πόλη μας, καθώς  κατά κοινή ομολογία λόγω της πυκνής δόμησης και της έλλειψης ελεύθερων οικοπέδων, ο Πειραιάς στερείται πρασίνου.

Από την Τρίτη οι εργαζόμενοι στο Πράσινο δουλεύουν εντατικά στην Κοινότητα του Νέου Φαλήρου, βοτανίζοντας, φυτεύοντας δένδρα, αφαιρώντας κορμούς που πρέπει να αφαιρεθούν, κλαδεύοντας και τοποθετώντας καινούργια παγκάκια.

Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε αυτόν τον τομέα,  η Διεύθυνση Πρασίνου συνεχίζει τις παρεμβάσεις της με νέο προγραμματισμό, τοποθετώντας ολόκληρη τη «δύναμή» της σε προσωπικό, περιοδικά σε κάθε μια από τις πέντε Κοινότητες.

Ενισχύουμε την πόλη με νέα δένδρα και φυτά και επομένως με σκιά και πολύτιμο οξυγόνο, για μία βιώσιμη πόλη με περισσότερο πράσινο τα επόμενα χρόνια, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των Πειραιωτών σε κάθε γειτονιά.

Είμαι βέβαιος ότι ο νέος Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Νικήτας Γκόλφης, αλλά και το προσωπικό της Διεύθυνσης θα συνεχίσουν με την ίδια όρεξη τις παρεμβάσεις τους, ώστε να ομορφύνει περαιτέρω κάθε γειτονιά της πόλης μας».

 

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος – Κλιματικής Αλλαγής και Ευζωίας Ζώων Συντροφιάς Νικήτας Γκόλφης, δήλωσε:

«Στο πλαίσιο του προγραμματισμού των δενδροφυτεύσεων και άλλων εργασιών όπως αποψιλώσεις και κλαδεύσεις, που υλοποιεί η Διεύθυνσή μας, καταφέραμε να συμβάλουμε στον καλλωπισμό των πεζοδρομίων, πάρκων, παρτεριών, νησίδων και το πιο σημαντικό στη δενδροφύτευση συνολικά 270 δένδρων τους τελευταίους δύο μήνες, εκ των οποίων τα 148 στη Γ’ Δημοτική Κοινότητα.

Ξεκινήσαμε από τη Γ’ Δημοτική Κοινότητα με το 70% της δύναμής μας και συνεχίζουμε με γνώμονα τα προβλήματα της κάθε Δημοτικής Κοινότητας, αλλάζοντας και επιταχύνοντας τον τρόπο λειτουργίας μας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

 

Related Articles

HELMEPA PRODUCTION: WATCH OUR VIDEO ON CLIMATE CHANGE

Featuring one of Greece’s most prominent actors and activists, Evelina Papoulia with...

ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ: Προκήρυξη φωτογραφικού διαγωνισμού: «Θάλασσα. Από το Αιγαίο στο Ιόνιο»

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη προκηρύσσει φωτογραφικό διαγωνισμό στο πλαίσιο της δράσης «Η...

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε σύσκεψη των Δημάρχων στην ΠΕΔΑ

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε σύσκεψη των Δημάρχων στην ΠΕΔΑ με...

H Capital-Executive Ship Management Corp. παρέλαβε τα νεότευκτα containerships «Adonis», «Anaxagoras», «Acheloos» και «Acastos»

Η Capital-Executive Ship Management Corp., ανακοινώνει την παραλαβή των νεότευκτων πλοίων μεταφοράς...