Δευτέρα , 22 Ιούλιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός δημιουργείται στα Καμίνια από το Βαφειαδάκειο Ίδρυμα
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός δημιουργείται στα Καμίνια από το Βαφειαδάκειο Ίδρυμα

Γιάννης Μώραλης: «Δημιουργούμε τις κατάλληλες υποδομές για τη φιλοξενία παιδιών της πόλης μας, σε ένα ασφαλές, σύγχρονο  και όμορφο περιβάλλον»

 

Οριστικοποιήθηκε η δημιουργία του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στα Καμίνια από το Βαφειαδάκειο Ίδρυμα, σε συνάντηση του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος και Πρόεδρο του Ιδρύματος κ.κ. Ιερώνυμο.

 Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες, στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και σε αυτήν συμμετείχε ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ και ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης Δημήτρης Καρύδης.

Ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός θα κατασκευαστεί στο οικόπεδο Ρουσσουνέλου, στην περιοχή των Καμινίων και θα φιλοξενεί 86 παιδιά.  Σημειώνεται ότι, το οικόπεδο εξαγοράστηκε από τον Δήμο Πειραιά έναντι 700.000 ευρώ και είναι χαρακτηρισμένος χώρος για τη δημιουργία Βρεφονηπιακού Σταθμού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το ενδεχόμενο αξιοποίησης ενός χώρου στον Πειραιά που ανήκει στην Εκκλησία, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Περιουσίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Να σημειωθεί ότι, σκοπός του «Βαφειαδακείου»  είναι η ίδρυση στην Αττική και σε όμορους Νομούς Βρεφονηπιακών Σταθμών, κατάλληλων  ώστε να δέχονται παιδιά ηλικίας ενός έως έξι ετών, με συγκεκριμένα κοινωνικά κριτήρια. Ήδη το «Βαφειαδάκειο», έχει κατασκευάσει Βρεφονηπιακούς Σταθμούς σε περιοχές της Αττικής που είχαν ανάγκη από δομές  φιλοξενίας παιδιών.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης,  δήλωσε:

«Είχα τη χαρά να συναντηθώ, για ακόμα μια φορά, με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, ο οποίος είναι και ο Πρόεδρος του «Βαφειαδακείου», του φιλανθρωπικού ιδρύματος με σπουδαία κοινωνική προσφορά, η οποία έχει επίκεντρο την περίθαλψη και την φροντίδα των παιδιών. 

Στη συνάντησή μας, υπήρξε μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη, καθώς μάς ανακοίνωσε την τελική του απόφαση, για τη δημιουργία ενός νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στο οικόπεδο Ρουσσουνέλου, στα Καμίνια.  

Πρόκειται για ένα  πολύ σημαντικό έργο, το οποίο έρχεται να  καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των γονέων της περιοχής για τη φιλοξενία των παιδιών τους, σε ένα ασφαλές, σύγχρονο  και όμορφο περιβάλλον, σε μια λαϊκή γειτονιά της πόλης μας που υποδομές σαν κι αυτή είναι απαραίτητες.

Νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος που η απόφασή μας για την εξαγορά του εν λόγω οικοπέδου, οδηγεί στη δημιουργία χώρων για τα παιδιά, τα οποία αποτελούν το μέλλον και οφείλουμε όλοι οι θεσμικοί φορείς να δίνουμε έμφαση.

Ευχαριστώ θερμά τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο για την έμπρακτη στήριξή του στον Δήμο Πειραιά και ασφαλώς για τη μεγάλη αυτή προσφορά, η οποία έρχεται να ενισχύσει καταλυτικά το έργο μας για τη δημιουργία νέων Βρεφονηπιακών Σταθμών στην πόλη μας. Ευχαριστώ επίσης και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ για τη συμβολή του και την ευρύτερη, αγαστή συνεργασία μας».

Related Articles

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: To νέο ΑΕΛΛΩ κυκλοφόρησε

To νέο ΑΕΛΛΩ κυκλοφόρησε Διαβάστε το από τον παρακάτω σύνδεσμο https://issuu.com/ycg_gr/docs/aello-54 Παλαιότερα...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο στον Πειραιά

Λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης οδοστρώματος, από ώρα 22:00΄ της 20-7-2024 έως την ώρα...

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΑΠΟ ΒΕΠ ΚΑΙ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΔΕΛΤΑ

Στις 8/7/2024 το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά σε συνεργασία με την ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ...

Αιτήματα ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ στον Υπουργό ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΙΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με αφορμή έντονες διαμαρτυρίες μελών του σχετικά με...