Τετάρτη , 24 Ιούλιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Ο Γιάννης Μώραλης στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Μανιάτη, στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ο Γιάννης Μώραλης στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Μανιάτη, στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης απηύθυνε, εχθές χαιρετισμό στην παρουσίαση του βιβλίου «Επειδή δεν υπάρχει Planet B», του Καθηγητή Πανεπιστημίου Πειραιώς και πρώην Υπουργού Γιάννη Μανιάτη, στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη στο Πασαλιμάνι.

Στο βιβλίο αυτό ο συγγραφέας πραγματεύεται το θέμα της κλιματικής κρίσης και πράσινης ενέργειας αλλά και τις επιπτώσεις που έχουν στο περιβάλλον τόσο οι βιομηχανικές δραστηριότητες και ο κλάδος των μεταφορών ακόμη όμως οι καθημερινές, απλές, συνήθεις των πολιτών.

Για το βιβλίο μίλησαν ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης, η προέδρος της HELMEPA Σεμίραμις Σ. Παληού καθώς και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά Μιχαήλ Σφακιανάκης, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Νότης Ανανιάδης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του, τόνισε ότι: «Το βιβλίο του  Γιάννη Μανιάτη ασχολείται με το επίκαιρο θέμα της κλιματικής κρίσης κάτι που αναμφισβήτητα έχει να κάνει με την παγκόσμια κοινότητα. Ο Συγγραφέας στο βιβλίο του αν και πραγματεύεται ένα δύσκολο επιστημονικό ζήτημα, αυτό του περιβάλλοντος και της γεωστρατηγικής, γράφει εκλαϊκευμένα και απευθύνεται σε όλους, καθώς ένα από τα σημεία που εντοπίζει ο κ. Μανιάτης, για το περιβάλλον, είναι η άγνοια που έχουν οι πολίτες για τα κλιματικά φαινόμενα και τις επιπτώσεις τους».

Αντίστοιχα σε ότι αφορά τις δράσεις του Δήμου Πειραιά για την προστασία του Περιβάλλοντος ο κ. Μώραλης, σημείωσε: «Και ο Δήμος όμως στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του διεκδικεί το μερίδιο του στον αγώνα κατά της κλιματικής κρίσης. Εφαρμόζουμε προγράμματα ανακύκλωσης, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στα σχολεία, αύξησης του πρασίνου στους δημόσιους χώρους, καθαρισμού ακτών, χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να προστατέψουμε το περιβάλλον».

Από την πλευρά του, ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και συγγραφέας του βιβλίου Γιάννης Μανιάτης σημείωσε: «Στόχος του βιβλίου είναι να αναδείξει το σοβαρό ρόλο της ανθρωπότητας ως προς την προστασία του περιβάλλοντος, ώστε ο καθένας από εμάς να καταστεί ενεργός πολίτης και ευαισθητοποιημένος απέναντι στην κλιματική κρίση».

Παρόντες, μεταξύ άλλων στην παρουσίαση του βιβλίου, ήταν οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Καρύδης και Παναγιώτης Αβραμίδης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλειος Κατσαφάδος, ο προέδρος της ΔΗΡΑΠ Ιωσήφ Βουράκης καθώς και η πρώην Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού Ειρήνη Νταϊφά.

Related Articles

HELMEPA PRODUCTION: WATCH OUR VIDEO ON CLIMATE CHANGE

Featuring one of Greece’s most prominent actors and activists, Evelina Papoulia with...

ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ: Προκήρυξη φωτογραφικού διαγωνισμού: «Θάλασσα. Από το Αιγαίο στο Ιόνιο»

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη προκηρύσσει φωτογραφικό διαγωνισμό στο πλαίσιο της δράσης «Η...

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε σύσκεψη των Δημάρχων στην ΠΕΔΑ

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε σύσκεψη των Δημάρχων στην ΠΕΔΑ με...

H Capital-Executive Ship Management Corp. παρέλαβε τα νεότευκτα containerships «Adonis», «Anaxagoras», «Acheloos» και «Acastos»

Η Capital-Executive Ship Management Corp., ανακοινώνει την παραλαβή των νεότευκτων πλοίων μεταφοράς...