Κυριακή , 21 Ιούλιος 2024
Home AGENDA Ο Δήμος Πειραιά «αγκαλιάζει» το σκάκι
AGENDAΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ο Δήμος Πειραιά «αγκαλιάζει» το σκάκι

 Τα Μαθητικά Σκακιστικά Πρωταθλήματα Αττικής 2024 στον Πειραιά

 

Τα Μαθητικά Σκακιστικά Πρωταθλήματα Αττικής 2024, 33ο  Ατομικό και 20ο  Ομαδικό Πρωτάθλημα,  θα διεξαχθούν το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου στο σχολικό συγκρότημα του 13ου Γυμνασίου και 3ου  Λυκείου Πειραιά.

Οι αγώνες συνδιοργανώνονται από τον Δήμο Πειραιά, την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής (Ε.Σ.Σ.Ν.Α), και τα σκακιστικά σωματεία Α.Ο. Φοίνικας Αγίας Σοφίας Πειραιά, Πειραϊκός Ο.Σ. και ΜΦΚΣ Φοίβος Πειραιά.

Μάλιστα, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης πραγματοποίησε συνάντηση με μέλη της οργανωτικής επιτροπής, εκπροσώπους των σωματείων, καθώς και τον Aντιπρόεδρο της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας κ. Γ. Μακρόπουλο, και τον Γενικό Γραμματέα κ. Χρ. Γκορίτσα.

Στη συνάντηση, ο κ. Μώραλης εκδήλωσε το έντονο ενδιαφέρον του δήμου, προκειμένου να υποστηρίξει τους αγώνες με κάθε πρόσφορο μέσο. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι Δήμος Πειραιά και ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μώραλης «αγκάλιασαν» τα μαθητικά πρωταθλήματα Αττικής με ουσιαστική, τεχνική και οικονομική στήριξη.

 

Υπενθυμίζεται ότι, τον περασμένο Δεκέμβριο, διεξήχθη με επιτυχία  το 72ο  Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα και 45ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Γυναικών, στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου.

Η «μεταμόρφωση» του Πειραιά σε σκακιστικό κέντρο ενισχύθηκε με τη δωρεά, της διοργάνωσης προς τον δήμο, σκακιστικών κομματιών για την εξωτερική επιδαπέδια σκακιέρα της πλατείας Κοραή.

Στο πλαίσιο αυτό, η σκακιέρα θα εγκαινιαστεί σύντομα, με την παράλληλη εκδήλωση αγώνων σιμουλτανέ (αγώνες όπου ένας σκακιστής αντιμετωπίζει ταυτόχρονα πολλούς αντιπάλους).

 

https://schools.essnachess.gr/

Related Articles

YES FORUM:  Γνώρισε την VShips! V.Group

Γνώρισε την VShips! V.Group 👉🏾 Σήμερα παρουσιάζουμε την ιστορία της VShips, πρωτοπόρο...

14th Annual Capital Link: Operational Excellence in Shipping Forum

Tuesday, September 24, 2024 – The 14th Annual Operational Capital Link Excellence...

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕΣΙΤΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ- Έναρξη εγγραφών στα Σεμινάρια

ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΕΣΙΤΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο στον Πειραιά

Λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης οδοστρώματος, από ώρα 22:00΄ της 20-7-2024 έως την ώρα...