Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Πτώση άντρα στη θάλασσα στον Πειραιά
ΝΑΥΤΙΛΙΑΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πτώση άντρα στη θάλασσα στον Πειραιά

Τις απογευματινές ώρες χθες, στέλεχος της ομάδας Λ.ΑΜ.Δ.Α. της Λιμενικής Αρχής του Τζελέπη, κατά τη διάρκεια της περιπολίας του, εντόπισε ηλικιωμένο άντρα (α.λ.σ.) να κάθεται σε θέση πρόσδεσης (μπίντα) στην πύλη Ε5-Κόνωνος, στο λιμάνι του Πειραιά και στη συνέχεια να πέφτει στη θάλασσα.
Αμέσως το στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έπεσε στη θάλασσα, όπου με τη χρήση σωσιβίου και με τη συνδρομή έτερων στελεχών της Λιμενικής Αρχής του Τζελέπη, ο άντρας ανασύρθηκε έχοντας τις αισθήσεις του.
Στη συνέχεια, πληρώματα ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ και του ΟΛΠ του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και ο άντρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών “Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ”, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος.
Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
Τις πρωινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές του Πειραιά, του Σαρωνικού και του Φλοίσβου ενημερώθηκαν από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για σκάφος σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή έξω από τη μαρίνα του Καλαμακίου.
Στο σημείο μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισαν ένα ταχύπλοο σκάφος να πλέει ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης με τους δύο επιβαίνοντες του να είναι καλά στην υγεία τους. Το Τ/Χ με τη συνδρομή από το σκάφος “ΑΝΕΜΟΣ” Τ.Σ. 4429 και κατέπλευσε με ασφάλεια στη μαρίνα του Αλίμου.
Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού απαγορεύτηκε ο απόπλους του ταχύπλοου, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας. Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Τις πρωινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Σκάλας Αταλάντης εντόπισαν δύο ημεδαπούς να εισέρχονται στη θάλασσα για διενέργεια αλιείας, σέρνοντας πλαστικά μπιτόνια, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ακρωτήριου “ΠΑΛΙΟΜΑΓΑΖΑ” και της νησίδας “ΓΑΪΔΑΡΟΣ”. Στη συνέχεια, αφού εξήλθαν από τη θάλασσα, φόρτωσαν τα μπιτόνια με τα αλιεύματα σε Ε.Ι.Χ. όχημα. Ακολούθησε έλεγχος από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο όχημα των αλιέων, όπου εντοπίστηκαν διακόσια εβδομήντα έξι (276) τεμάχια του είδους “ΟΛΟΘΟΥΡΙΟ”.
Από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Αταλάντης του Λιμεναρχείου Στυλίδας κατασχέθηκαν τα αλιεύματα, τα οποία ποντίστηκαν στη θάλασσα, ενώ επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.
*****
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-23χρονης, από το λιμάνι Αγίου Κήρυκου της Ικαρίας στο λιμάνι του Καρλοβασίου Σάμου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
-32χρονης, από το λιμάνι της Αίγινας στο λιμάνι του Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
-71χρονου, από το λιμάνι Πίσω Αετού της Ιθάκης στο λιμάνι Σάμης της Κεφαλληνίας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
-12χρονου, από το λιμάνι της Καλύμνου στο λιμάνι Μαστιχαρίου της Κω, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
-57χρονου, από το λιμάνι της Θάσου στο λιμάνι της Κεραμωτής Καβάλας, με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ” Ν.Π. 12524 και
-52χρονης, από το λιμάνι της Σκιάθου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ” Ν.Σ. 46.

Related Articles

Νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός δημιουργείται στα Καμίνια από το Βαφειαδάκειο Ίδρυμα

Γιάννης Μώραλης: «Δημιουργούμε τις κατάλληλες υποδομές για τη φιλοξενία παιδιών της πόλης...

ΔΗΛΩΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με την ευκαιρία της Εργατικής Πρωτομαγιάς δηλώνει τα...

YES FORUM: OPEN DAY / WE ARE HIRING !

Are you ready? Ανυπομονείς πως και πως για το επόμενο Open day...

PCT: Στήριξη ευάλωτων οικογενειών για τις ημέρες του Πάσχα

PCT:Στήριξη ευάλωτων οικογενειών για τις ημέρες του Πάσχα    HPCT  (Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων...