Τετάρτη , 1 Μάιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Συνάντηση Δημάρχου Πειραιά  με μαθητές του 2ου  και  του 35ου   Δημοτικού  Σχολείου Πειραιά της ομάδας ρομποτικής  RoboMpliMplikia
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Συνάντηση Δημάρχου Πειραιά  με μαθητές του 2ου  και  του 35ου   Δημοτικού  Σχολείου Πειραιά της ομάδας ρομποτικής  RoboMpliMplikia

Μία ενδιαφέρουσα συνάντηση με  μαθητές του 2ου  και  του 35ου Δημοτικού  Σχολείου Πειραιά της ομάδας ρομποτικής  RoboMpliMplikia είχε ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.

 

Η ομάδα ρομποτικής  το 2021, κατέκτησε  την 1η  θέση και το ειδικό βραβείο «Κωδικοράματος» από τον δημιουργό του κωδικοράματος  Λαδιά Αναστάσιο με το πρότζεκτ «Έξυπνα Βαρέλια», στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής της WRO.  Επίσης,  συμμετείχε  στα προκριματικά της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Ρομποτικής και  κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία του Δημοτικού με τη συσκευή που βοηθάει άτομα με σοβαρά προβλήματα όρασης, να αναγνωρίζουν πρόσωπα και αντικείμενα, που βρίσκονται κοντά τους, με τη χρήση κάμερας Τεχνητής Νοημοσύνης.

Το 2023 κατάφερε να κερδίσει 5 Χρυσά, 3 Ασημένια και 3 Χάλκινα κύπελλα  στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής MRC (Minoan Robosports Competition Global Olympiad) που διοργανώθηκε  στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Τον Ιανουάριο του 2024  κατέκτησε την 3η θέση στην Creative κατηγορία με το πρότζεκτ «Ολυμπιακό Χωριό» και την 2η θέση στο αγώνισμα «Τεχνητή Νοημοσύνη – Αυτόνομη οδήγηση»,  στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής, την 25η κατά σειρά, που έχει βάση την Κορέα.   

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης,  σε δήλωσή του,  τόνισε:

«Χαίρομαι  που στον Πειραιά «χτίζονται» πολλές ομάδες ρομποτικής. Μπράβο στους μαθητές του 2ου  και 35ου Δημοτικού  Σχολείου Πειραιά, καθώς και στους δασκάλους τους, οι οποίοι κάνουν μεγάλη προσπάθεια και πετυχαίνουν διακρίσεις χωρίς να έχουν τα  απαραίτητα εργαλεία που απαιτεί μια τέτοια εργασία.

Θεωρώ ότι και μόνο η συμμετοχή είναι σημαντική και σημασία έχει ότι όλο και περισσότερα παιδιά ασχολούνται με τη ρομποτική, η οποία είναι πλέον το παρόν και το κοντινό μέλλον.

Ως Δήμος θα έχουμε συνεργασία, προκειμένου να μπορέσουμε να συμβάλλουμε  ουσιαστικά και οικονομικά, είτε στα ταξίδια τους είτε στα υλικά που χρειάζονται».

   

Ο προπονητής ρομποτικής της ομάδας RoboMpliMplikia Γιώργος Μαρτίνης, σε δήλωσή του, επεσήμανε:

«Τα παιδιά έχουν δείξει έναν ιδιαίτερο ζήλο για τη ρομποτική. Αφιερώνουν πολύ χρόνο στα μαθήματα ρομποτικής, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να μάθουν και να κατανοήσουν και έχουν καταφέρει να φθάσουν σε ένα υψηλό επίπεδο».

 

Στο τέλος της συνάντησης, ο κ. Μώραλης προσέφερε στους μαθητές  αναμνηστικά δώρα και ο προπονητής ρομποτικής προσέφερε στον Δήμαρχο Πειραιά  μια φορητή ηλεκτρονική συσκευή.

Related Articles

Ευάγγελος Κορκίδης: Πασχαλινό…πορτοφόλι 2024

Από τον Ευάγγελο  Κορκίδη Οι τιμές στα τρόφιμα συνεχίζουν να πιέζουν τους...

ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: Πασχαλινές ευχές

Η Πρόεδρος & τα Μέλη του Δ.Σ. του Ναυτικού Μουσείου της Ελλάδος...

ΔΣΠ: Ο ΝΕΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΧΑΡΤΗ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Ο ΝΕΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ...

Νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός δημιουργείται στα Καμίνια από το Βαφειαδάκειο Ίδρυμα

Γιάννης Μώραλης: «Δημιουργούμε τις κατάλληλες υποδομές για τη φιλοξενία παιδιών της πόλης...