Τρίτη , 16 Ιούλιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ 6 Απριλίου: Διεθνής Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και Ειρήνη
ΕΛΛΑΔΑΠΕΙΡΑΙΑΣ

6 Απριλίου: Διεθνής Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και Ειρήνη

6 Απριλίου: Διεθνής Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και Ειρήνη UN International Day of Sport for Development and Peace (IDSDP)

 

Εμείς στον Πειραιά δικαιωματικά αφιερώνουμε αυτή την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού στην Αντιπεριφερειάρχη μας κ. Σταυρούλα  Αντωνάκου, επί σειρά ετών αθλήτρια και Ολυμπιονίκη!!

 

Διεθνής Ημέρα Αθλητισμού

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) ανακήρυξε την 6η Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη (IDSDP). Με την υιοθέτηση αυτής της Ημέρας, o OHE σηματοδοτεί την αυξανόμενη αναγνώριση της θετικής επιρροής που μπορεί να έχει ο αθλητισμός στην προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη.

«Η Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 6 Απριλίου, αποτελεί μια ευκαιρία να αναγνωριστεί ο θετικός ρόλος του αθλητισμού και της σωματικής δραστηριότητας στις κοινότητες και στις ζωές των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο. Είναι θεμελιώδες δικαίωμα και ισχυρό εργαλείο για την ενίσχυση των κοινωνικών δεσμών και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και της ειρήνης, καθώς και της αλληλεγγύης και του σεβασμού προς όλους.

Το παγκόσμιο θέμα για την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη 2023 είναι «Σκοράρισμα για τους Ανθρώπους και τον Πλανήτη». Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, αυτό το γενικό θέμα επιτρέπει στις δραστηριότητες IDSDP να επικεντρωθούν γενικά στον αντίκτυπο και την επιρροή του αθλητισμού στη βιώσιμη ανάπτυξη και την ειρήνη.

Από την ενδυνάμωση γυναικών και κοριτσιών, νέων, ατόμων με αναπηρία και άλλων περιθωριοποιημένων ομάδων μέχρι την προώθηση των στόχων υγείας, βιωσιμότητας και εκπαίδευσης, ο αθλητισμός προσφέρει τεράστιες δυνατότητες για την προώθηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) και για την προώθηση της ειρήνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν εδώ και καιρό αναγνωρίσει τη δύναμη και την καθολικότητα του αθλητισμού, χρησιμοποιώντας τον για να ενώσει άτομα και ομάδες μέσω της υποστήριξης του αθλητισμού για αναπτυξιακές προσπάθειες, μέσω της συμμετοχής σε παγκοσμίου επιπέδου έως και βασικές εκδηλώσεις και αναπτύσσοντας τις δικές τους εκστρατείες και πρωτοβουλίες σχετικά με τον αθλητισμό.

Πηγή  https://hnfc.academy/imera-athlitismou/

 

Related Articles

BAUMARKET: Μεταμορφώστε το διαμέρισμά σας γρήγορα και οικονομικά με τα προϊόντα μας!

Δημιουργήστε έναν φρέσκο, μοντέρνο και άνετο χώρο που θα λατρέψουν οι φοιτητές!...

Αλλάζουν όλα στις υπηρεσίες υγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής, με απόφαση του Νίκου Χαρδαλιά  

Και οι 148 υπάλληλοι της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου αλλάζουν θέση Ριζικές αλλαγές...

Να αποσυρθεί τώρα το Νομοσχέδιο διάλυσης και ιδιωτικοποίησης των Υπηρεσιών  Ψυχικής Υγείας

Ακολουθεί δελτίο τύπου της παράταξης  “ΑλλάΖΟΥΜΕ τον Πειραιά για όλους & όλες”...

Συνεχίζεται η λειτουργία κλιματιζόμενου χώρου από τον Δήμο Πειραιά

Συνεχίζεται η λειτουργία κλιματιζόμενου χώρου από τον Δήμο Πειραιά λόγω των υψηλών θερμοκρασιών...