Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024
Home SLIDER BLACK ROPE: Σημαίνει Ασφάλεια!!!
SLIDERΝΑΥΤΙΛΙΑ

BLACK ROPE: Σημαίνει Ασφάλεια!!!

Συνέντευξη με τους συνιδρυτές της Black Rope Χρήστο Λεούσση, Βασίλη Γιαννόπουλο και Αριστείδη Δεληγιάννη στην Κλαίρη Παπαγεροθέου

– Χρήστο, Βασίλη και Αριστείδη, σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση. Είναι μεγάλη χαρά να σας συναντάω και τους τρεις, μιας και γνωρίζω ότι είστε ιδιαίτερα πολυάσχολοι αυτήν την περίοδο. Θα ήθελα να ξεκινήσουμε με μία σύντομη ιστορική αναδρομή της Black Rope. Πείτε μου λίγα λόγια.

Χρήστος Λεούσσης: Η Black Rope είναι μία νεοσύστατη εταιρεία, ιδρυθείσα το 2020, που δραστηριοποιείται στον κλάδο της ναυτιλίας και συγκεκριμένα στην παραγωγή και την προμήθεια σχοινιών πρόσδεσης, συνθετικών σχοινιών και συρματοσχοίνων. Ο όρος «νεοσύστατη», βέβαια, δεν αντικατοπτρίζει το επίπεδο και την αξιοπιστία των υπηρεσιών που προσφέρουμε, μιας και η Black Rope απαρτίζεται από άτομα με εμπειρία δεκαετιών στον χώρο και μία ρηξικέλευθη οπτική για το μέλλον.

Βασίλης Γιαννόπουλος: Να συμπληρώσω ότι η εταιρεία έκανε τα πρώτα της βήματα παρέχοντας συμβουλευτικές και εκπαιδευτικές υπηρεσίες πάνω στα σχοινιά και τα συστήματα πρόσδεσης πλοίων. Λόγω των αγαστών σχέσεων εμπιστοσύνης που χτίσαμε στο κλάδο, επεκταθήκαμε στην προμήθεια σχοινιών και συρματοσχοίνων κι εν συνεχεία στην παραγωγή τους, ιδρύοντας το εργοστάσιό μας το 2023.

 

Φωτογραφία του εργοστασίου

 

Αριστείδης Δεληγιάννης:  Συνοπτικά είμαστε μία νέα, καινοτόμα εταιρεία που η αξιοσημείωτη εμπειρία των ανθρώπων της την καθιστά αυτό που εμείς λέμε «Τhe Mooring Experts» ή αλλιώς «Τους Ειδήμονες στην Πρόσδεση».

 

– Δώστε μου περισσότερες λεπτομέρειες για το εύρος των προϊόντων και των υπηρεσιών της Black Rope.

 

Χρήστος Λεούσσης: Όπως ήδη αναφέρθηκε, η Black Rope κατασκευάζει – κι εν συνεχεία εφοδιάζει τη ναυτιλιακή βιομηχανία – με σχοινιά πρόσδεσης, συνθετικά σχοινιά και συρματόσχοινα ποικίλων χρήσεων, όπως για παράδειγμα συρματόσχοινα για τα κρένια των πλοίων. Επιπλέον, προμηθεύουμε τους πελάτες μας με ένα πλήρες φάσμα προϊοντικών λύσεων όπως άγκυρες, καδένες και λοιπούς εξοπλισμούς καταστρώματος.

Βασίλης Γιαννόπουλος: Πέραν των προαναφερθέντων, ορμώμενοι από την πολύχρονη εμπειρία μας στον χώρο, έχουμε αναπτύξει το δικό μας λογισμικό διαχείρισης και ελέγχου σχοινιών πρόσδεσης, ονόματι SAFE LINE. Μέσω αυτού, η εκάστοτε ναυτιλιακή εταιρεία μπορεί να έχει την πλήρη εικόνα της κατάστασης του συνόλου των σχοινιών της, ενώ παράλληλα να διασφαλίσει τα μέγιστα επίπεδα ασφάλειας και συμμόρφωσης με τα υφιστάμενα ρυθμιστικά πλαίσια (MEG4 και SOLAS II-1/3-8).

Εργοστάσιο σχοινιών ναυτιλίας  της  εταιρείας BLACK ROPE

 

 

 

Αριστείδης Δεληγιάννης: Στην Black Rope γνωρίζουμε καλά ότι ο ακρογωνιαίος λίθος ενός προϊόντος είναι το σύνολο των άυλων χαρακτηριστικών του, δηλαδή των παρεχόμενων συμπληρωματικών υπηρεσιών. Γι’ αυτόν τον λόγο προβαίνουμε στη διοργάνωση εκπαιδευτικών συνεδριών και σεμιναρίων, διασφαλίζουμε την βέλτιστη χρήση των προϊόντων που παρέχουμε από τον πελάτη μέσω συμβουλευτικών υπηρεσιών, συστάσεων και οπτικών επιθεωρήσεων, ενώ παράλληλα εκπονούμε πλάνα διαχείρισης σχοινιών πρόσδεσης.

– Ποιο είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Black Rope σ’ ένα τόσο έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον; Ποιο είναι το σημαντικότερο χαρακτηριστικό που πρέπει να πληροί μία εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο του σχοινιού;

 

Χρήστος Λεούσσης: Θα πω με βεβαιότητα, οι άνθρωποί μας και η κουλτούρα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και σεβασμού που μας χαρακτηρίζει. Στην Black Rope, από την πρώτη στιγμή διεπόμεθα από μία βασική αρχή. Πρώτα ο άνθρωπος και όλα τ’ άλλα έπονται. Και αυτό δεν αφορά μόνο το σκέλος της μισθοδοσίας και την τήρηση των τυπικών εργασιακών υποχρεώσεων. Αφορά την ποιότητα της καθημερινής τριβής, τη σύσφιξη των ημετέρων σχέσεων και την κατανόηση. Οι άνθρωποί μας είναι η δύναμή μας και η προσωπική τους ευημερία και ανάπτυξη αποτελεί για εμάς ένα καθημερινό στοίχημα αλλά και συλλογική δέσμευση.

Βασίλης Γιαννόπουλος: Άρα πιο είναι το σημαντικότερο χαρακτηριστικό που πρέπει να πληροί μία επιχείρηση του κλάδου μας; Δια βίου εκπαίδευση με ορίζοντα την ανάπτυξη όλων μαςΜεγαλώνουμε μαζί, πετυχαίνουμε μαζί.

Αριστείδης Δεληγιάννης: Να επενδύει στους ανθρώπους της γιατί έτσι η επένδυση θα είναι αμοιβαία. Και η επιτυχία δεδομένη.

 

– Μιλήστε μου περισσότερο για τη σημασία της εκπαίδευσης στον κλάδο.

Χρήστος Λεούσσης:  Είναι ένα νόμισμα με δύο όψεις. Αφορά τόσο το εσωτερικό περιβάλλον μιας επιχείρησης όσο και το εξωτερικό περιβάλλον μιας επιχείρησης. Εκπαιδεύοντας επαρκώς και δια βίου τους ανθρώπους της, μία ναυτιλιακή και περιναυτιλιακή εταιρεία διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία και τη βιωσιμότητά της. Ελαχιστοποιεί τα ατυχήματα στον χώρο εργασίας και συνεισφέρει έμπρακτα στην ικανοποίηση και την ολιστική ανάπτυξη του δυναμικού της.

Βασίλης Γιαννόπουλος: Πάμε τώρα στο εξωτερικό περιβάλλον. Ένα άρτια εκπαιδευμένο στέλεχος μεταλαμπαδεύει τόσο άμεσα όσο και έμμεσα το know-how του στον πελάτη και τον συνεργάτη. Το να διαχέεται μία κουλτούρα όσο τον δυνατόν πιο πλήρους και επικαιροποιημένης γνώσης στον εταιρικό μας περίγυρο λειτουργεί ευεργετικά και πολλαπλασιαστικά στην επίτευξη μιας ασφαλούς και υπεύθυνης ναυτιλιακής κοινότητας.

Αριστείδης Δεληγιάννης: Να συμπληρώσω εδώ, ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό η εκπαίδευση να διαπλατύνεται σε δράσεις και γνώσεις ευρύτερα ευεργετικές για το κοινωνικό σύνολο, στο φάσμα της έμπρακτης άσκησης της Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας της εκάστοτε επιχείρησης. Οι άνθρωποί μας εμπλέκονται άμεσα κι ενεργά σε κοινωφελείς, συλλογικές δράσεις, ενώ σαν Black Rope φροντίζουμε την συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευσή τους επάνω σε θέματα κρίσιμα για την κοινωνία και το περιβάλλον. Γιατί εν τέλει, όλοι μας είμαστε κρίκοι μιας μεγάλης αλυσίδας.

 

– Πώς κρίνετε τις εξελίξεις στον χώρο της ναυτιλίας και ποιες οι εκτιμήσεις σας για το μέλλον;

Χρήστος Λεούσσης:  Ζούμε σε μία περίοδο γενικευμένης αβεβαιότητας και προκλήσεων, στις οποίες η ναυτιλιακή κοινότητα καλείται να προσαρμοστεί και να ανταπεξέλθει αποτελεσματικά. Οι καλπάζουσες τεχνολογικές εξελίξεις, τα ρυθμιστικά πλαίσια και οι γεωπολιτικές αναταραχές έχουν επηρεάσει αρνητικά την πολυπλοκότητα του θαλάσσιου εμπορίου, άρα επακολούθως η ανάγκη για ασφάλεια και καινοτομία έχει αναχθεί σε προτεραιότητα όλων μας.

Στη φωτογραφία βλέπουμε από αριστερά: Αριστείδης Δεληγιάννης, Κλαίρη Παπαγεροθέου, Βασίλης Γιαννόπουλος, Χρήστος Λεούσσης

 

Βασίλης Γιαννόπουλος: Γι΄αυτόν τον λόγο η Black Rope επενδύει πόρους και χρόνο στην ανάπτυξη σχοινιών, συρματοσχοίνων και ψηφιακών λύσεων που όχι μόνο διασφαλίζουν την ασφαλή πρόσδεση των πλοίων, αλλά κυρίως διαχέουν μία κουλτούρα υπευθυνότητας στη ναυτιλιακή βιομηχανία και όχι μόνο.

Αριστείδης Δεληγιάννης: Βέβαια, ασφαλείς εκτιμήσεις για το μέλλον δεν μπορούν να λάβουν χώρα. Οι συνθήκες είναι τόσο ρευστές, τόσο ευμετάβλητες που ανάγουν τον μετριασμό του ρίσκου και τη μεγιστοποίηση της ασφάλειας σε μονόδρομο. Τολμάω να προβλέψω ότι θα ακολουθηθούν αποκλειστικά οι ασφαλείς εμπορικοί δρόμοι, με ό,τι και να σημαίνει αυτό από άποψης ναύλων και κόστους, και πως η ανάγκη για περαιτέρω ψηφιοποίηση, παρακολούθηση και υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και μεγιστοποιηθεί.

 

– Πώς αντιμετωπίζετε ή σκοπεύετε να ανταπεξέλθετε σε αυτούς τους γεωπολιτικούς κλυδωνισμούς και τις καλπάζουσες τεχνολογικές εξελίξεις;

Χρήστος Λεούσσης: Όπως ανέφερε πρo ολίγου και ο Αριστείδης, στόχος μας είναι ο μετριασμός του επικείμενου ρίσκου. Αποφασίσαμε να επεκτείνουμε, και σε ορισμένες περιπτώσεις να διπλασιάσουμε, με στρατηγικό τρόπο το διαθέσιμο απόθεμα σχοινιών πρόσδεσης και συρματοσχοίνων στα μεγάλα ναυτιλιακά κέντρα, όπως και να βελτιστοποιήσουμε περαιτέρω τις διαδικασίες logistics.

Βασίλης Γιαννόπουλος: Επιπλέον, πάντα προσπαθούμε να συμβαδίζουμε ή και να είμαστε μπροστά από τις εξελίξεις είτε αυτές είναι τεχνολογικής, είτε ρυθμιστικής φύσεως. Γι’ αυτόν τον λόγο αναπτύξαμε και αναβαθμίζουμε συνεχώς το SAFE LINE, ώστε να προσφέρουμε στoυς πελάτες μία ψηφιακή λύση που συνδυάζει την ολοκληρωμένη ροή διαχείρισης σχοινιών και τη ρυθμιστική συμμόρφωση με τρόπο αξιόπιστο και εύχρηστο.

Αριστείδης Δεληγιάννης: Και φυσικά, για να μπορούμε να συμβαδίζουμε ή και να είμαστε ένα βήμα μπροστά από τα μελλούμενα φροντίζουμε να παρακολουθούμε στενά όλες τις εξελίξεις. Παράλληλα, δίνουμε το παρόν σε ημερίδες και φόρουμ, όπου μαζί με τους ειδήμονες της ναυτιλιακής κοινότητας αποκωδικοποιούμε κι ερμηνεύουμε τα υφιστάμενα γεγονότα και όσα έπονται αυτών.

 

– Τι πιστεύετε ό,τι «λείπει» από τον κλάδο της ελληνικής ναυτιλίας; Τι χρειάζεται για περαιτέρω ενδυνάμωση;

 

Χρήστος Λεούσσης:  Η «έλλειψη» δεν είναι κάτι που χαρακτηρίζει την ελληνική ναυτιλία, η οποία διαχρονικά πρωτοπορεί τόσο σε επίπεδο διοίκησης και οργάνωσης όσο και σε επίπεδο στρατηγικών επενδυτικών αποφάσεων. Αν κάτι θεωρητικά «λείπει» στον εγχώριο ναυτιλιακό κλάδο είναι η ταχύτητα και ο ρυθμός υιοθέτησης νέων τεχνολογιών και καινοτομιών είτε αυτές αφορούν τα daily operations είτε τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού.

 

Βασίλης Γιαννόπουλος: Θα συμφωνήσω.

Αριστείδης Δεληγιάννης: Κι εγώ δεν έχω κάτι περεταίρω να προσθέσω.

 

– Ποια είναι τα πλάνα σας για το μέλλον;

Χρήστος Λεούσσης: Συνοπτικά οι στόχοι μας είναι:

  • Η αύξηση της παραγωγικής μας δυνατότητας με περιβαλλοντικά υπεύθυνο και ασφαλή τρόπο.
  • Η επέκταση, τόσο σε πλήθος όσο και σε capacity των stock points μας ανά την υφήλιο
  • H περαιτέρω εξέλιξη του software διαχείρισης και ελέγχου σχοινιών πρόσδεσης που έχουμε αναπτύξει, δηλαδή του SAFE LINE.
  • Η ακόμα πιο ενεργή εμπλοκή του δυναμικού μας σε δράσεις Eταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας.
  • Η διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου bundle υπηρεσιών που περιλαμβάνει τη δια βίου εκπαίδευση, την εξατομικευμένη διαχείριση σχοινιών και τις συμβουλευτικές υπηρεσίες πάνω στο σχοινί και τις δοαδολασίες ασφαλούς πρόσδεσης.
  • Η αύξηση του ανθρωπίνου δυναμικού της Black Rope κατά 20% όπως και η παροχή επιπλέον benefitsστην ομάδα μας. Όπως θα έχεις ήδη καταλάβει, οι άνθρωποί μας είναι το παν για εμάς.

Η Εταιρεία Black Rope κέρδισε  επάξια τιμητική διάκριση-Βραβείο  στην διοργάνωση  Βραβεία Lloyd΄΄ s 2023

(The 2023 Lloyd’s List Greek Shipping Awards)

 

 Θα σας δούμε στα φετινά Ποσειδώνια;

Χρήστος Λεούσσης: Φυσικά! Στην αίθουσα νο2, περίπτερο 2558.

Βασίλης Γιαννόπουλος: Εννοείται ότι είσαι καλεσμένη, Κλαίρη.

Αριστείδης Δεληγιάννης: Όπως και όλοι οι φίλοι, οι συνεργάτες κι όσοι θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα την Black Rope.

 

– Θα χαρώ πολύ να σας επισκεφτώ. Σας εύχομαι καλή επιτυχία, αν και τη θεωρώ δεδομένη.

Χρήστος Λεούσσης: Ευχαριστούμε πολύ.

Βασίλης Γιαννόπουλος: Ευχαριστούμε.

Αριστείδης Δεληγιάννης: Όπως πάντα, θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό.

Δείτε περισσότερα εδώ: https://blackrope.gr/

Ευχαριστώ πολύ τον Χρήστο Χρόνη Marketing Manager  της Black Rope για την πολύτιμη  βοήθεια του.

 

Η πολύ δημιουγική ομάδα της  BLACK ROPE, με την γράφουσα  Κλαίρη Παπαγεροθέου.

Related Articles

YES FORUM: OPEN DAY / WE ARE HIRING !

Are you ready? Ανυπομονείς πως και πως για το επόμενο Open day...

PCT: Στήριξη ευάλωτων οικογενειών για τις ημέρες του Πάσχα

PCT:Στήριξη ευάλωτων οικογενειών για τις ημέρες του Πάσχα    HPCT  (Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων...

Ο Υπουργός Επικρατείας σε γεύμα εργασίας στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς

Την Τρίτη 23Απριλίου 2024, στην Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς πραγματοποιήθηκε γεύμα εργασίας, με...

Επίθεση Χούθι στο Ελληνόκτητο πλοίο Cyclades

Σύμφωνα με την αμερικανική διοίκηση, δεν υπήρξαν τραυματισμοί στο πλοίο που συνεχίζει...