Δευτέρα , 22 Ιούλιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ “Προς θάλασσα μεριά”-Ένα πρωτότυπο βιβλίο για το κόσμο της ναυτιλίας από τη Δανάη Μπεζαντάκου
ΕΛΛΑΔΑΝΑΥΤΙΛΙΑ

“Προς θάλασσα μεριά”-Ένα πρωτότυπο βιβλίο για το κόσμο της ναυτιλίας από τη Δανάη Μπεζαντάκου

Προς θάλασσα μεριά…

Ένα πρωτότυπο βιβλίο γνωριμίας με τον θαυμαστό κόσμο της ναυτιλίας

 

             Πώς κατασκευάζεται ένα πλοίο και πόσο μεγάλο είναι;

             Γιατί μοιάζει με πλωτό εργοστάσιο;

             Πώς μπορώ ν’ ακολουθήσω μια καριέρα στη ναυτιλία;

Τις απαντήσεις σ’ αυτά και σε πολλά ακόμα ερωτήματα έρχεται να δώσει το βιβλίο Προς θάλασσα μεριά από τις εκδόσεις Διόπτρα, το μοναδικό ελληνικό βιβλίο γνώσεων αφιερωμένο στις πολύπλευρες πτυχές του κλάδου της ναυτιλίας.

Η συγγραφική αυτή  πρωτοβουλία από τη Δανάη Μπεζαντάκου και την ομάδα του YesForum  έχει στόχο να φέρει τα παιδιά σε επαφή με τον πολυδιάστατο ναυτιλιακό χώρο και να τα βοηθήσει να αντιληφθούν τους τρόπους με τους οποίους οι ναυτιλιακές δραστηριότητες διαμορφώνουν την καθημερινότητά τους.

Μέσα από τις σελίδες του, οι νεαροί αναγνώστες θα μυηθούν στη «ναυτοσύνη» των Ελλήνων και θα γνωρίσουν τη μακραίωνη ναυτική παράδοση της Ελλάδας, η οποία  κατατάσσεται στις μεγαλύτερες ναυτιλιακές δυνάμεις του κόσμου. Εμπορικά πλοία, λιμάνια, ναυπηγεία και σύγχρονη τεχνολογία ζωντανεύουν χάρη στην παραστατική εικονογράφηση της Θέντας Μιμηλάκη, που καλεί τους αναγνώστες να επιβιβαστούν στο πλοίο που θα τους ταξιδέψει στον συναρπαστικό κόσμο της ναυτιλίας.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ταξιδέψτε με τον έμπειρο ναυτικό κάπτεν Τζιμ στον μαγευτικό κόσμο της ναυτιλίας, τη «γέφυρα» που ενώνει τις ηπείρους τις οποίες χωρίζει η θάλασσα. Αναγνωρίστε τους διαφορετικούς τύπους πλοίων – από τα πλοία μεταφοράς χύμα φορτίου και τα πλοία εμπορευματοκιβωτίων, μέχρι τα πλοία Ro-Ro και τα τεχνολογικά εξελιγμένα δεξαμενόπλοια.

Ανακαλύψτε τα μυστικά της ναυπηγικής με τη ναυπηγό Δανάη, την επιστήμονα πίσω από αυτούς τους πλωτούς γίγαντες. Δείτε γιατί τα πλοία, σχολαστικά συναρμολογημένα για να αντέχουν στις προκλήσεις της θάλασσας, είναι πραγματικά πλωτά εργοστάσια με κοινό στόχο και περίπλοκες λειτουργίες.

Η περιπέτεια όμως δεν σταματά εκεί… Μάθετε για την ιστορία και τον ζωτικό ρόλο της ελληνικής ναυτιλίας, όπου ένα μικρό έθνος γίνεται ο ηγέτης των θαλασσών αντιπροσωπεύοντας περίπου το 20% του ­παγκόσμιου στόλου. Γνωρίστε τους εφοπλιστές, τους πλοιοκτήτες και τις διαφορές τους και, παράλληλα, εξερευνήστε τα διάφορα επαγγέλματα στο πλοίο και στη στεριά, τον τρόποκαθοδήγησης των νέων στα ναυτιλιακά επαγγέλματα μέσω του YES Forum και τις αμέτρητες ευκαιρίες που προσφέρει η ναυτιλία.Περισσοτερες πληροφορίες στον ακόλουθο σύνδεσμο:  https://www.dioptra.gr/vivlio/paidika-vivlia/pros-thalassa-meria/

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Δανάη Μπεζαντάκου ηγείται της

NAVIGATOR SHIPPING CONSULTANTS στον χώρο της ναυτιλίας, όπου η οικογένειά της δραστηριοποιείται σε αυτόν για πενήντα και πλέον χρόνια. Ασχολείται παράλληλα και με τις οικογενειακές επιχειρήσεις στον κλάδο του τουρισμού. Το μη κερδοσκοπικό έργο της επικεντρώνεται στην ενδυνάμωση Μικρομεσαίων Γυναικών Επιχειρηματιών και στη δημιουργία της επόμενης γενιάς της ναυτιλίας και όχι μόνο. Ενεργή είναι η συμμετοχή της ως ομιλήτρια σε ναυτιλιακά συνέδρια, εκδηλώσεις που αφορούν την επιχειρηματικότητα, ημέρες καριέρας σε σχολεία και πανεπιστήμια.

Είναι η ιδρύτρια του Young Executives Shipping (YES) Forum, της πλατφόρμας ανοιχτού διαλόγου μεταξύ μαθητών, στελεχών, φοιτητών και νέων που ενδιαφέρονται για διάφορους κλάδους επιχειρηματικότητας με προτεραιότητα τη ναυτιλία. Επιπλέον, είναι Α΄ Αντιπρόεδρος του International Propeller Club, Port of Piraeus, Πρόεδρος του iforU – Greek Mentoring Network που στοχεύει στην ενδυνάμωση των γυναικών επιχειρηματιών μέσω της καθοδήγησης και της δικτύωσης και Πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Αποφοίτων Προγραμμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Επιλέχτηκε ως Ευρωπαία Νέα Ηγέτις το 2013 και Παγκόσμια Νέα Ηγέτις το 2015 από το Παγκόσμιο Οικονομικό Forum. Tο 2020, στο πλαίσιο της επετείου των 80 ετών του IVLP, συμπεριλήφθηκε στα #80facesofexchange ανάμεσα σε 225.000 αποφοίτους Προγραμμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ από όλο τον κόσμο.

Σπούδασε International Hospitality and Tourism Management στοΠανεπιστήμιοτου Surrey και έχει μία κόρη 15 ετών.

Related Articles

Diana Shipping Inc. Announces Time Charter Contract for m/v Atalandi with Cargill

Diana Shipping Inc. (NYSE: DSX), (the “Company”), a global shipping company specializing...

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: To νέο ΑΕΛΛΩ κυκλοφόρησε

To νέο ΑΕΛΛΩ κυκλοφόρησε Διαβάστε το από τον παρακάτω σύνδεσμο https://issuu.com/ycg_gr/docs/aello-54 Παλαιότερα...

Τραυματισμός επιβάτη Ε/Π – Τ/Ρ σκάφους στο Σαρωνικό

Εντοπισμός 15 αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη...

Τραυματισμός ναυτικού στον Πειραιά

Θάνατοι λουόμενων στην Κόρινθο, τον Ασπρόπυργο και τον Αλμυρό – Τραυματισμός ναυτικού...