Κυριακή , 16 Ιούνιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΕΕΛ ΜΕ ΕΛΙΝΤ & WIMA
ΕΛΛΑΔΑΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΕΕΛ ΜΕ ΕΛΙΝΤ & WIMA

Υπογραφή Mνημονίων Συνεργασίας Μεταξύ της Ελληνικής Εταιρείας Logistics (EEL), με το Ελληνικό Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας (ΕΛ.Ι.Ν.Τ) και της Ελληνικής Εταιρείας Logistics (ΕΕL) με την Διεθνή Ναυτική και Βιομηχανικής Ένωση (WIMA).

 

Πειραιάς, 23Μαΐου 2024 | Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) υπέγραψαν την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024, η Ελληνική Εταιρεία Logistics (EEL) με το Ελληνικό Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας (ΕΛ.Ι.Ν.Τ) και η Ελληνική Εταιρεία Logistics (EEL) με τη Διεθνή Ναυτική και Βιομηχανική Ένωση (WIMA).

Την Ελληνική Εταιρεία Logistics εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Δρ. Βασίλειος Ζεϊμπέκης, από το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Τεχνολογίας συμμετείχε ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γεώργιος Πρατικάκης, εκπροσωπώντας για την υπογραφή τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου, Δρ. Νικόλαο Λιάπη και τη Διεθνή Ναυτική και Βιομηχανικής Ένωση εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ηλίας Χατζηεφραιμίδης.

 

Οι βασικοί πυλώνες στους οποίους θα βασιστεί η επικείμενη συνεργασία μεταξύ Ελληνικής Εταιρείας Logistics και του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας είναι:

 • Η προώθηση, προβολή και εύρεση λύσεων για ζητήματα που απασχολούν τους τομείς της Ναυτιλίας και της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και των Logistics, στα επίπεδα της τεχνολογίας, της απανθρακοποίησης, του υπολογισμού του ανθρακικού αποτυπώματος και του ρυθμιστικού πλαισίου αυτών.
 • Η διατύπωση προτάσεων προς τις ελληνικές Αρχές, την Ευρωπαϊκή Ένωση καιΔιεθνείς Οργανισμούς, με σκοπό τη βελτίωση του θεσμικού τεχνολογικούπλαισίου.
 • Η εκπροσώπηση σε εθνικούς, ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς, ιδρύματα καινομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, με παρεμφερή αντικείμενα καιστόχους.
 • Η υποβολή, εκτέλεση και διαχείριση αναπτυξιακών και καινοτόμων προγραμμάτωντης Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συναφών προς τους σκοπούς τουσυμφωνητικού συνεργασίας.
 • Η διοργάνωση επιμορφωτικών προγραμμάτων και εκδηλώσεων για την εκπαίδευση- κατάρτιση στελεχών του κλάδου.
 • Η συμμετοχή σε δράσεις ανάδειξης και προώθησης της Τεχνολογίας στο επίπεδο των συνδυασμένων μεταφορών.
 • Η κοινή αρθρογραφία σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή,σε αντικείμενα κοινού ενδιαφέροντος.

 

Οι βασικοί πυλώνες στους οποίους θα βασιστεί η επικείμενη συνεργασία μεταξύ Ελληνικής Εταιρείας Logistics και Διεθνούς Ναυτικής και Βιομηχανικής Ένωσης είναι:

 • Η προώθηση, προβολή και εύρεση λύσεων για ζητήματα που απασχολούν τον τομέα της Θαλάσσιας Εφοδιαστικής Αλυσίδας.
 • Η διατύπωση προτάσεων προς τις ελληνικές Αρχές, την Ευρωπαϊκή Ένωση και  Διεθνείς Οργανισμούς, με σκοπό τη βελτίωση του θεσμικού και επιχειρηματικούπεριβάλλοντος.
 • Η εκπροσώπηση σε εθνικούς, ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς, ιδρύματα καινομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, με παρεμφερές αντικείμενο καιστόχους.
 • Η συνεργασία με οργανισμούς εμπορευματικών κέντρων logistics, λιμένων,μεταφορών, υποδομών, διατροπικών υπηρεσιών, με σκοπό την ανάδειξη της χώραςμας σε διαμετακομιστικό κέντρο της, με έμφαση στο κομμάτι των ανταλλακτικών πλοίων.
 • Η υποβολή, εκτέλεση και διαχείριση αναπτυξιακών και καινοτόμων προγραμμάτωντης Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συναφών προς τους σκοπούς τουσυμφωνητικού συνεργασίας.
 • Η διοργάνωση επιμορφωτικών προγραμμάτων και εκδηλώσεων για την εκπαίδευση- κατάρτιση στελεχών των δύο φορέων.
 • Η διοργάνωση της συμμετοχής εταιρειών μελών και των δύο φορέων σε καταξιωμένες διεθνείςεκθέσεις (στα πλαίσια κοινού περιπτέρου).
 • Η κοινή αρθρογραφία σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή σε αντικείμενα κοινού ενδιαφέροντος.

Μετά την Υπογραφή των Μνημονίων συνεργασίας (MoUs), που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του PrePosidoniaCocktailEventτης Ελληνικής Εταιρείας Logistics, ακολούθησε CocktailReception με τη συμμετοχή εκλεκτών προσκεκλημένων από τους Κλάδους της Ναυτιλίας και της Εφοδιαστικής Αλυσίδας.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι: ΑΤPIMarineTravel, LogikaBeyondLogistics και PTL.

Χορηγός φιλοξενίας ήταν η VShipsGreece.

Related Articles

«Προσφυγή των ελεύθερων επαγγελματιών στο ΣτΕ κατά του νέου φορολογικού νόμου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις  17.6.2024»

  Η Συντονιστική Επιτροπή Ελευθέρων Επαγγελματιών -Επιστημόνων – Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων, όπως...

Επικαιρότητα 13ης Ιουνίου

ΕΘΝΙΚΑ Όταν φοράω το εθνόσημο, το σώμα μου πηγαίνει μόνο του Καλλιτεχνική...

ΕΒΕΠ «Τελετή Απονομής των Greek Top Women Awards 2024»

Η φετινή εκδήλωση της απονομής των Greek Top Women awards μας έδωσε...

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ ΑΠΟΤΙΜΗΤΗ ΠΛΟΙΩΝ LEVEL1

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ ΑΠΟΤΙΜΗΤΗ ΠΛΟΙΩΝ LEVEL1 Η UPoilTankers & Trading διοργανώνει την Τρίτη...