Τετάρτη , 9 Σεπτέμβριος 2026
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίου “ΠΑΞΟΣ ΕΞΠΡΕΣ” στην Κέρκυρα
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίου “ΠΑΞΟΣ ΕΞΠΡΕΣ” στην Κέρκυρα

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σύμης για την ύπαρξη αλλοδαπών στην παραλία Αγίου Γεωργίου Σύμης.
Στο σημείο κατέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε και περισυνέλεξε 16 άτομα (10 άντρες, 4 γυναίκες, 2 ανήλικοι) από την παραλία με τη συνδρομή ιδιωτικού μέσου. Στη συνέχεια τους μετέφερε στο λιμάνι της Σύμης. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύμης.
*****
Τις πρωινές ώρες σήμερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Αλιείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου στη θαλάσσια περιοχή «ΜΑΡΑΘΟΣ», εντοπίστηκαν τρεις (03) αλλοδαποί να έχουν αλιεύσει τρεις χιλιάδες πεντακόσια (3.500) τεμάχια αχινών.
Από Τη Λιμενική Αρχή Βόλου κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων ενώ κατασχέθηκε η  ποσότητα των αλιευμάτων, τα οποία έπειτα επαναποντίστηκαν στη θάλασσα.
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.
*****
  Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Κέρκυρας  για μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή του επιβατηγού δρομολογιακού  “ΠΑΞΟΣ ΕΞΠΡΕΣ” Ν. Πάτμου 07,  ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή Ποντικονησίου.
             Το Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι “ΓΑΪΟΥ” των Παξών για το λιμάνι της Κέρκυρας, με σαράντα δύο (42) επιβάτες κατέπλευσε αυτοδύναμα στο νέο λιμάνι της Κέρκυρας, όπου αποβίβασε με ασφάλεια όλους τους επιβάτες.
             Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΠΑΞΟΣ ΕΞΠΡΕΣ”, μέχρι τη διαπίστωση αποκατάστασης της βλάβης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
*****
  Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-92χρονου, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν. Ν. 53 και
-38χρονου, από το  λιμάνι της Σκοπέλου στο λιμάνι του Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Related Articles

Tototheo Global will be at Fortinet Security Day Greece 2026

Tototheo Global will be at Fortinet Security Day Greece 2026 on 16...

VSLTEC knows the better way to find maritime service providers

The internet can give you endless options. But more options don’t always...

STAR BULK: Παράλληλη εισαγωγή της εταιρείας στη EuronextAthens και τη Δημόσια Προσφορά νέων μετοχών στην Ελλάδα

Απόσπασμα από την τοποθέτηση του κ. Πέτρου Παππά, Διευθύνοντος Συμβούλου, StarBulk στη...

Πέντε λόγοι για να ταξιδέψετε με την MSC Cruises αυτόν τον χειμώνα

ΝΕΑ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ, ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ: Πέντε λόγοι για να ταξιδέψετε...