Κυριακή , 19 Μάιος 2024
Home AGENDA ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: 8th Shipping Conference NAFTEMPORIKI
AGENDAΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: 8th Shipping Conference NAFTEMPORIKI

8th Shipping Conference NAFTEMPORIKI

May 15, 2024 | Stone Warehouse Piraeus

 

Στις 15 Μαΐου 2024 η Ναυτεμπορική διοργανώνει το 8ο ναυτιλιακό συνέδριό της στην Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ.
Ένα σημαντικό γεγονός που θα διασταυρώσουν τον βηματισμό τους σημαντικοί πλοιοκτήτες, στελέχη ναυτιλιακών επιχειρήσεων, εκπρόσωποι της Πολιτείας και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Μετά  από την μεγάλη επιτυχία, και το πλήθος επισκεπτών που είχε το περσινό συνέδριο της ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ, θα επαναλάβει να διοργανώσει και να στεγάσει το 8ο  Shipping Conference NAFTEMPORIKI στον  Πειραιά, συγκεκριμένα στην  Πέτρινη  Αποθήκη του  ΟΛΠ, στο Λιμάνι του Πειραιά.

Οι θεματικές ενότητες που θα αναλυθούν και παρουσιαστούν στο 8ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της Ναυτεμπορική είναι οι εξής:

  • Σχέση ναυτιλιακών επιχειρήσεων και τραπεζών.  Οι επιλογές χρηματοδότησης, οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ναυτιλιακές εταιρείες σύμφωνα με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο και τους επερχόμενους κανονισμούς (ESG[1]ETS–CII–EEXI-EEDI). Όλα όσα οδηγούν σε μια νέα τραπεζική πραγματικότητα σε ό,τι αφορά τη στήριξη των ναυτιλιακών επιχειρήσεων.
  • Θέματα  αιχμής της  ναυτιλιακής βιομηχανίας. Η συζήτηση επικεντρώνεται στα θέματα που απασχολούν τους πλοιοκτήτες, όπως οι επιλογές ναυπήγησης νέων πλοίων σε σχέση με τα μέτρα που έρχονται εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, το  ευρύτερο κανονιστικό πλαίσιο, οι τάσεις στις διεθνείς αγορές και πώς αυτές επηρεάζουν τις ναυλαγορές. Η ναυτιλία καλείται να προσαρμοστεί σε ένα υψηλά ρυθμιζόμενο περιβάλλον ύστερα από φυσικές καταστροφές, γεγονός που οδηγεί σε αύξηση του κόστους.
  • Γεωπολιτική, διεθνής ανταγωνισμός  και ναυτιλία. Οι συγκρούσεις που διαταράσσουν τον παγκόσμιο χάρτη, η κλιματική αλλαγή, τα περιφερειακά μέτρα και πώς αυτά επηρεάζουν τον γεωπολιτικό χάρτη, τις μεταφορές εμπορευμάτων και το διεθνές θαλάσσιο εμπόριο. Το κλίμα αβεβαιότητας που υπάρχει σε ό,τι αφορά το μέλλον της ναυτιλίας εξαιτίας των κλυδωνισμών που παρατηρούνται παγκοσμίως και η βέλτιστη πρακτική που πρέπει να ακολουθηθεί.
  • Ψηφιακός μετασχηματισμός και τεχνητή νοημοσύνη. Καινοτόμες τεχνολογικές προτάσεις και ανάλυση δεδομένων που θα επηρεάσουν τις ναυτιλιακές εταιρείες. Μπορεί η Ελλάδα να αναδειχθεί σε Silicon Valley για τη ναυτιλία; Ο Πειραιάς φιλοξενεί την καρδιά του ελληνικού εφοπλισμού και είναι λογικό την επόμενη μέρα να βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων.

Πρόγραμμα  https://events.naftemporiki.gr/ShippingConference2024/Program

 

ΕΓΓΡΑΦΗ   https://www.eventora.com/el/Events/8th-shipping-conference-2024

 

Related Articles

“ODYSSEUS”Έρχεται στην Κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά!

Έρχεται στην Κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά! Ιστορική μετάκληση Το Δημοτικό...

Port launches the world’s first methanol-powered tugboat

Antwerp-Bruges, Belgium Today, Port of Antwerp-Bruges presented a world premier: the Methatug....

ΕΛΙΝΤ: «Ασφαλείς αποδράσεις με τα επιβατηγά πλοία»

Εκδήλωση διοργανώνει το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Τεχνολογίας, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις «Ημέρες Θάλασσας...

Εκθέσεις από το ΊΔΡΥΜΑ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ

Εκδήλωση από το χρήστη Ημέρες Θάλασσας Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη Διάρκεια: 3 ώρες Δημόσια  · Οποιοσδήποτε...