Κυριακή , 19 Μάιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Πτώση οχήματος στη θάλασσα στην Πάτρα
ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση οχήματος στη θάλασσα στην Πάτρα

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Πάτρας από την ΕΛ. ΑΣ. για περιστατικό πτώσης Ι.Χ.Ε. οχήματος, με έναν (01) επιβαίνοντα στο Μώλο του Αγίου Νικολάου του παλαιού λιμένα της Πάτρας.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., πλήρωμα του ΕΚΑΒ καθώς και ιδιώτης δύτης. Η 48χρονη ημεδαπή οδηγός απεγκλωβίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της από τον ιδιώτη δύτη και διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα στο γενικό νοσοκομείο Πάτρας «ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της. Το Ι.Χ.Ε. όχημα ανελκύστηκε από γερανοφόρο όχημα, ενώ δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα της Πάτρας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας για την ύπαρξη χειριστή ιστιοσανίδας σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας Αρτέμιδας Αττικής.

Αμέσως ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο μετέβησαν δύο (02) περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, ενώ αναχώρησε προς παροχή συνδρομής και ένα ιδιωτικό σκάφος. Ο 62χρονος ημεδαπός χειριστής ιστιοσανίδας, βγήκε από τη θάλασσα με ιδίες δυνάμεις, καλά στην υγεία του και δήλωσε ότι δεν έχρηζε ιατρικής περίθαλψης, καθώς κολύμπησε μόνος του έως το λιμάνι της Αρτέμιδας, μετά από βλάβη στον εξοπλισμό του.

*****

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Σπετσών από τον πλοίαρχο δεξαμενόπλοιου-υδροφόρας για μέλος πληρώματος (ειδικότητας μηχανοδηγού), ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. Ο ναυτικός διακομίστηκε στο πολυδύναμο ιατρείο Σπετσών για την παροχή ιατρικής βοήθειας και κατόπιν διενέργειας αλκοολομέτρησης, βρέθηκε υπό την επήρεια μέθης. Από το Λιμεναρχείο Σπετσών που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο ναυτικός για παράβαση του άρθρου 233 του Ν.Δ. 187/73(μέθη σε Υπηρεσία).

*****

 

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Θήρας, από τον ναυτικό πράκτορα κρουαζιερόπλοιου σημαίας Ολλανδίας, ότι 72χρονη αλλοδαπή επιβάτιδα του πλοίου, έχρηζε μεταφοράς σε νοσοκομείο λόγω ασθένειας. Η 72χρονη με τη συνδρομή Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους αποβιβάστηκε στο λιμάνι Αθηνιού της Θήρας, από όπου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα σε ιδιωτική κλινική, ενώ το Κ/Ζ πλοίο απέπλευσε προς συνέχιση του δρομολογίου του για το λιμάνι της Μυκόνου.

 

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ -Ο/Γ πλοίου “ΚΝΩΣΟΣ ΠΑΛΑΣ” Ν. Ηρακλείου 44, ότι ενώ το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το Ηράκλειο με προορισμό τα λιμάνια της Μήλου και του Πειραιά, 9χρονος αλλοδαπός επιβάτης, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Το πλοίο επέστρεψε στο λιμάνι του Ηρακλείου, όπου ο 9χρονος αποβιβάστηκε με ασφάλεια και διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Στη συνέχεια, το “ΚΝΩΣΟΣ ΠΑΛΑΣ” απέπλευσε με 119 μέλη πληρώματος, 951 επιβάτες, 161 Ι/Χ,  104 Φ/Γ και 13 Δ/Κ  προς συνέχιση του δρομολογίου του για το λιμάνι της Μήλου.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Νεάπολης Βοιών από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,  ότι αλλοδαπός μέλος πληρώματος (ειδικότητας ναύτη), έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. Ο ασθενής παρελήφθη από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο λιμάνι της Νεάπολης Βοιών, από όπου  διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο τοπικό Κέντρο Υγείας.

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

– 58χρονης, από το λιμάνι του Μεγαλοχωρίου Αγκιστρίου στο λιμάνι του Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-31χρονου, από το λιμάνι της Δάφνης Αγίου Όρους στο λιμάνι της Ουρανούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Related Articles

Παρβοϊός: Πώς εκδηλώνεται, ποια είναι τα συμπτώματα

Ανησυχία επικρατεί για τον παρβοϊό μετά τον θάνατο του 3,5 ετών παιδιού...

Ο Πρόεδρος του ΠΣΕΠΕ Ν.Μαυρίκος στη συνάντηση του Ocean Board

Συμμετοχή του Προέδρου του ΠΣΕΠΕ Ν.Μαυρίκου στη συνάντηση του Ocean Board με τον Διευθυντή Τελωνείων Mathias...

ΕΒΕΠ: Δεν υπάρχει «net zero» χωρίς τη συμμετοχή των ΜμΕ

Ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. Βασίλης Κορκίδης επισημαίνει πως στο σύγχρονο τοπίο του...

Τα 6 «ανοιχτά» προγράμματα της ΔΥΠΑ με επιχορήγηση έως 16.800 ευρώ ανά νέα θέση εργασίας

Έξι προγράμματα επιδότησης της εργασίας για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, που καλύπτουν...