Δευτέρα , 20 Μάιος 2024
Home AGENDA ΣΙΝΕΑΚ- Πέμπτη 09/05 έως και Κυριακή 12/05
AGENDAΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΣΙΝΕΑΚ- Πέμπτη 09/05 έως και Κυριακή 12/05

Τελευταίες προβολές για μια ακόμη επιτυχημένη σεζόν, στη μεγάλη οθόνη,
του αγαπημένου σας #ΣΙΝΕΑΚ
 Όπως κάθε χρονιά,αυτή την εβδομάδα θα σας αποχαιρετήσουμε για φέτος,και θα παραδώσουμε τη σκυτάλη στα θερινά σινεμά
Το πρόγραμμα μας από αύριο Πέμπτη 09/05
έως και Κυριακή 12/05 θα έχει ως εξής:
(09/05 – 12/05)
” Ο ΚΑΣΚΑΝΤΕΡ”
Για 2η κινηματογραφική εβδομάδα ‼️
Διάρκεια: 02.10′
•Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Λιτς
 Ο πρώην κασκαντέρ και σκηνοθέτης Ντέιβιντ Λιτς, που έχει υπογράψει επιτυχίες όπως τα Bullet Train, Deadpool 2, Atomic Blonde και Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw και έχει αναλάβει την παραγωγή των John Wick, Κανένας και Άγρια Νύχτα, παρουσιάζει την πιο προσωπική του ταινία μέχρι σήμερα.
▪️Το The Fall Guy είναι μία ξεκαρδιστική, αεικίνητη, καταιγιστική περιπέτεια αγωνίας και μυστηρίου με διάσημους πρωταγωνιστές και μία ερωτική επιστολή στις ταινίες δράσης και στους σκληρά εργαζόμενους και παραγνωρισμένους ανθρώπους που τις δημιουργούν.
Ο υποψήφιος για Όσκαρ Ράιαν Γκόσλινγκ (Μπάρμπι, La La Land, Drive) πρωταγωνιστεί ως Κολτ Στίβενς, ένας μπαρουτοκαπνισμένος κασκαντέρ που, έχοντας αποχωρήσει από το επάγγελμα έναν χρόνο πριν για να επικεντρωθεί στη σωματική και ψυχική του υγεία, παρασύρεται ξανά στην υπηρεσία όταν εξαφανίζεται ο σταρ μίας υπερπαραγωγής, την οποία σκηνοθετεί η πρώην του Τζόντι Μορένο, που υποδύεται η βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα Έμιλι Μπλαντ (Οπενχάιμερ, ταινίες Ένα Ήσυχο Μέρος, Sicario: Ο εκτελεστής).
▪️Όσο η αδίστακτη παραγωγός της ταινίας (βραβευμένη με Έμμυ Χάνα Γουάντινγκχαμ,Ted Lasso), προσπαθεί με διάφορους ελιγμούς να αποκρύψει την εξαφάνιση του σταρ Τομ Ράιντερ (βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον, Bullet Train) από το στούντιο και τους δημοσιογράφους, ο Κολτ εκτελεί τις πιο εξωφρενικά επικίνδυνες σκηνές της ταινίας ενώ προσπαθεί (με ελάχιστη επιτυχία) να κερδίσει ξανά την καρδιά της Τζόντι. Αλλά καθώς το μυστήριο γύρω από την εξαφάνιση του σταρ περιπλέκεται, ο Κολτ θα βρεθεί παγιδευμένος σε μία νοσηρή και εγκληματική υπόθεση που θα τον ωθήσει στο χείλος του γκρεμού και σε συνθήκες πιο ακραίες από οποιαδήποτε επικίνδυνη σκηνή. ▪️Στην ταινία, που είναι εμπνευσμένη από την ομώνυμη επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά των 80s, πρωταγωνιστούν επίσης ο Γουίνστον Ντιουκ (Black Panther) και η υποψήφια για Όσκαρ Στέφανι Σου (Τα πάντα όλα).
▪️Το σενάριο υπογράφει ο Ντρου Πιρς (Hobbs & Shaw), ενώ την παραγωγή ανέλαβαν οι Κέλι ΜακΚόρμικ (Bullet Train, Κανένας, Atomic Blonde), Ντέιβιντ Λιτς, Ράιαν Γκόσλινγκ και Γκάιμον Κάσαντι (Παιχνίδι του στέμματος, Steve Jobs).
▪️Executive producers είναι οι Ντρου Πιρς, Τζέοφ Σέβιτζ και Γκλεν Α. Λάρσον (δημιουργός της πρωτότυπης τηλεοπτικής σειράς The Fall Guy).
 Πέμπτη 09/0 Ώρα προβολής: 🔸19.00🔸
 Παρασκευή 10/05
 Ώρα προβολής: 🔸19.00🔸
 Σάββατο 11/05
 Ώρα προβολής: 🔸21.10🔸
 Κυριακή 12/05
 Ώρα προβολής: 🔸19.30🔸
“ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ”
“Το χειροποίητο αλλά καθόλου ερασιτεχνικό θρίλερ των Unboxholics.
Η πρώτη τους ταινία είναι λογικό να αποτελεί τη συνισταμένη των επιρροών τους αλλά και τόσο παρήγορο να συνορεύει με ένα λιντσικό σύμπαν ψυχολογικού θρίλερ, αντί να αναπαράγει απότομες τρομάρες και δωρεάν ανατριχίλες.”
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
Για 3η κινηματογραφική εβδομάδα – Διάρκεια: 95′
Οι youtubers Unboxholics κάνουν τη μετάβαση στο σινεμά με μια chill παράσταση για δύο πρόσωπα, ένα δράμα φρίκης στα δάση μεταξύ πένθιμης πραγματικότητας και απειλητικής φαντασίας.
▪️Χειροποίητο αν και ποτέ ερασιτεχνικό, το βλοσυρό και συμπαγές «Μην ανοίγεις την πόρτα» ισορροπεί το έλλειμμα θεματικής πρωτοτυπίας με τη δημιουργία μιας σταθερής ατμόσφαιρας εσωτερικού τρόμου, επιδεικνύοντας σκηνοθετική αυτοπεποίθηση και πλήρη έλεγχο σε όλα τα επίπεδα.
▪️Χωρίς συγκεκριμένο λόγο, μια και δεν πρόκειται για είδος που χρειάζεται υπερβολικό προϋπολογισμό και ειδικευμένη τεχνολογία, το horror δεν έχει ευδοκιμήσει στην ελληνική γλώσσα – οι λιγοστές απόπειρες είναι αγγλόφωνες και οι υπόλοιπες εμπίπτουν στην κατηγορία του θρίλερ ή του φανταστικού. ▪️Ο Σάκης Καρπάς, που πρωταγωνιστεί μαζί με τη Φωτεινή Λεβογιάννη, μαζί με τον Αλέξανδρο Καρπά, γνωστοί και ως Unboxholics, καταφέρνουν να μπολιάσουν τη φιλοσοφία και τον ρυθμό ενός horror videogame με τη λογική μιας κινηματογραφικής ταινίας χαρακτήρων βασανισμένων από τα ανεπούλωτα τραύματά τους, που ψάχνουν τη λύτρωση σε ένα σκηνικό μεταφυσικής αγωνίας.
▪️Στη διαδρομή ανατρέπουν μερικά αναμενόμενα κλισέ: δεν καταφεύγουν σε φτηνά και συχνά scares, οι λεπτομέρειες έχουν δραματική σημασία ως την κλιμάκωση του φινάλε και το δάσος δεν αποτελεί την εύκολη λύση που δίνει ο προφανής συμβολισμός του αλλά έναν καλά σχεδιασμένο αντιπερισπασμό για το καταφύγιο των χαμένων ψυχών, δηλαδή την καλύβα των επώδυνων αναμνήσεων.
⭐Οι Unboxholics ανοίγουν, αργά και βασανιστικά, το κουτί του dread και η πρώτη τους ταινία είναι λογικό να αποτελεί τη συνισταμένη των επιρροών τους αλλά και τόσο παρήγορο να συνορεύει με ένα λιντσικό σύμπαν ψυχολογικού θρίλερ, αντί να αναπαράγει απότομες τρομάρες και δωρεάν ανατριχίλες.
 Παρασκευή 10/05
 Ώρα προβολής: 🔸21.10🔸
 Κυριακή 12/05
 Ώρα προβολής: 🔸21.40🔸
“ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ”
Για 3η κινηματογραφική εβδομάδα.
Διάρκεια: 02.11′
Η ταινία του Λούκα Γκουαντανίνο,
φέρνει την ερωτική ένταση στο γήπεδο του τένις.
▪️Οι Αντίπαλοι” είναι η νέα ταινία του μοναδικού δημιουργού Λούκα Γκουαντανίνο, με πρωταγωνίστρια τη Ζεντάγια ως Τάσι Ντάνκαν. Η Τάσι είναι μια δυναμική, πρώην κορυφαία τενίστρια και νυν προπονήτρια που δεν απολογείται για τις μεθόδους της εντός και εκτός γηπέδου. Είναι παντρεμένη με έναν πρωταθλητή, ο οποίος δέχεται απανωτές ήττες (Μάικ Φάιστ). Η στρατηγική της για την ανάκαμψη του συζύγου της παίρνει αναπάντεχη στροφή όταν εκείνος έρχεται αντιμέτωπος με τον ξοφλημένο Πάτρικ (Τζος Ο΄Κόνορ) — τον πρώην καλύτερο του φίλο και παλιό σύντροφο της Τάσι.
Καθώς το παρόν και το παρελθόν τους έρχονται σε σύγκρουση και η ένταση κλιμακώνεται, η Τάσι πρέπει να αναρωτηθεί ποιο είναι το τίμημα της νίκης.
⭐Ο υποψήφιος για Όσκαρ και BAFTA Γκουαντανίνο (Να με φωνάζεις με τ΄όνομα σου,
I Am Love) σκηνοθετεί σε σενάριο του Τζάστιν Κουρίτσκες. Την παραγωγή υπογράφουν οι Έιμι Πασκάλ, Γκουαντανίνο, Ζεντάγια, Ρέιτσελ Ο΄Κόνορ με τον Μπέρναρντ Μπέλιου στον ρόλο του executive producer.
⭐Η βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα Ζεντάγια (ταινίες Dune, τηλεοπτική σειρά Euphoria) πρωταγωνιστεί δίπλα στον βραβευμένο με Χρυσή Σφαίρα, βραβείο SAG και υποψήφιο για BAFTA Τζος Ο΄Κόνορ (Το στέμμα) και τον υποψήφιο για BAFTA Μάικ Φάιστ (West Side Story).
Ο Λούκα Γκουαντανίνο είναι μεγάλος μάστορας στο να υπόσχεται και να μη δίνει με ευκολία αυτό που εξάπτει ακόμα περισσότερο τη φαντασία του κοινού. Με ένα μελετημένο ρεβέρ, το αρχικό μπρομάνς επιστρέφει με ντράιβ σε έναν έρωτα που άλλοτε έχει καταλύτη το σπορ (και τα συμπαρομαρτούντα του), και άλλοτε τη γυναίκα-καταλύτη της φιλίας των δύο αθλητών. Στη νέα του ταινία «Οι Αντίπαλοι» καταφέρνει (με μεγαλύτερη αποδοχή από το «Saltburn», -ταινία που έβαλε φωτιά στο internet όταν έκανε πρεμιέρα στο Prime-), να μιλήσει για τον ανταγωνισμό, τον συναγωνισμό, την ευγενή αλλά και την «αγενή» άμιλλα, σε ένα τρίγωνο που από ισοσκελές και ισόπλευρο γίνεται σκαληνό και αμβλυγώνιο.
▪️Οι χαρακτήρες που υποδύονται ο Τζος Ο Κόνορ και ο Μάικ Φάιστ επιθυμούν περισσότερο από τη νίκη τους στους αγώνες τένις να συντρίψουν την καρδιά της Ζεντάγια, εκείνη όμως απολαμβάνει περισσότερο την ίντριγκα παρά το αποτέλεσμα. Σε μάτς πόιντ συνθλίβει τη φιλία τους και παραμένει νικήτρια ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Χάρις στο όραμα του Ιταλού σκηνοθέτη και της σκηνής της ολοκλήρωσης (σ.σ. οι λέξεις έχουν επιλεγεί με μεγάλη προσοχή), το παιχνίδι που υποψιαζόμασταν ότι θα κρινόταν στα αποδυτήρια, καταλήγει νικηφόρο εντός γηπέδου -αλλά εκτός έδρας-, κρατώντας θριαμβευτικά κύπελλο ευρεσιτεχνίας, ευφυούς αφήγησης και οργασμικής (για τους θεατές και οπαδούς) κορύφωσης.
Πέμπτη 09/05
 Ώρα προβολής: 🔸21.10🔸
 Σάββατο 11/05
 Ώρα προβολής: 🔸19.00🔸
Αποχαιρετάμε επίσης τους μικρούς μας φίλους, με την αγαπημένη σε όλους,
μικρούς και μεγάλους, παρέα του Πο‼️🐼
“KUNG FU PANDA 4”
Για 7η κινηματογραφική εβδομάδα‼️
Ο αγαπημένος σε όλους Πο,
εξακολουθεί να σαρώνει στις καρδιές ,
μικρών και μεγάλων‼️
(Μεταγλωττισμένο)
Διάρκεια: 01.35′
O Πο έχει επιστρέψει…
για μία απίθανη νέα περιπέτεια‼️
Αυτή την άνοιξη, για πρώτη φορά μετά από σχεδόν μία δεκαετία, ο θρύλος της κωμωδίας Τζακ Μπλακ επιστρέφει στον ρόλο του Πο, του πιο αναπάντεχου κουνγκ φου μάστερ στον κόσμο, με ένα ξεκαρδιστικό, φανταστικό, νέο κεφάλαιο του αγαπημένου franchise της DreamWorks Animation: το Kung Fu Panda 4.
▪️Μετά από τρεις ριψοκίνδυνες περιπέτειες στις οποίες κατατρόπωσε πανίσχυρους κακούς χάρη στο απαράμιλλο θάρρος του και τις απίστευτες δεξιότητες του στις πολεμικές τέχνες, ο Πο, γνωστός ως Δράκος Πολεμιστής, καλείται από τη μοίρα να χαλαρώσει λιγάκι. Πιο συγκεκριμένα, έχει έρθει η ώρα να αναλάβει τον ρόλο του πνευματικού ηγέτη στην Κοιλάδα της Ειρήνης.
▪️Αυτό προκαλεί μερικά προφανή προβλήματα. Πρώτον, ο Πο κατέχει τόσες γνώσεις περί πνευματικής διδασκαλίας όσες και περί της δίαιτας της παλαιολιθικής εποχής και, δεύτερον, χρειάζεται επειγόντως να βρει και να εκπαιδεύσει έναν νέο Δράκο Πολεμιστή πριν αναλάβει τη νέα του, υψηλή θέση.
▪️Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, προσφάτως έχει θεαθεί μία πανούργα, ισχυρή μάγισσα, η Χαμαιλέων, μία μικροσκοπική σαύρα που μεταμορφώνεται σε οποιοδήποτε πλάσμα, μεγάλο ή μικρό. Η μάγισσα έχει στρέψει τα άπληστα, γουρλωμένα μάτια της στο Ραβδί της Σοφίας του Πο, που θα της χαρίσει τη δύναμη να επαναφέρει όλους τους πανίσχυρους κακούς τους οποίους έχει κατατροπώσει ο Πο στέλνοντας τους στην εξορία του Κόσμου των Πνευμάτων…
📌 Πέμπτη 09/05 – Παρασκευή 10/05
& Σάββατο 11/05
⏰ Ώρα προβολής: 🔸17.20🔸
 Κυριακή 12/05
⏰ Ώρα προβολής: 🔸17.50🔸
🎉 Κλείνοντας αυτή η σεζόν, το αγαπημένο επίσης σε όλους Midnight Express
(για μπείτε εντωμεταξύ να γίνετε μέλη σε αυτή την ωραία παρέα…Είναι σίγουρο ότι θα περάσετε όμορφα και θα ενημερώνεστε και για το τι παίζει το καλοκαιράκι)
και η παρέα του φίλου Άκη Καπράνου αποχαιρετά για φέτος, το Πειραιώτικο στέκι του,
για 2η συνεχόμενη χρονιά,
με ΜΙΑ αποκλειστική προβολή …
Πολύχρωμη , ξέγνοιαστη…
και με πολύ μουσική‼️
Και τι μουσική…Των Queen‼️
🍾 Παρασκευή 10/05 (Σημειώστε…)
Να είστε όλοι εδώ γιατί θα παίξουν πολλά happenings…
και φυσικά θα ακολουθήσει παρτάρα‼️😉
🎬“FLASH GORDON”
📌 Παρασκευή 10/05
⏰ Ώρα προβολής: 🔸23.00🔸
Διάρκεια: 01.54′
⭐Το Midnight Express επιστρέφει με ένα camp έπος που μόνο στη Μεγάλη Οθόνη μπορεί να εκτιμηθεί.
(Και με τη μουσική των Queen στο +11, εννοείται.)
▪️Ο τυραννικός αυτοκράτορας Μινγκ σχεδιάζει να καταστρέψει τη Γη. Ο ηρωικός Φλας Γκόρντον και η όμορφη φίλη του, όμως, θα ταξιδέψουν στον αφιλόξενο πλανήτη Μόνγκο για να τον εμποδίσουν και να σώσουν την ανθρωπότητα από τον όλεθρο. Και ο Μάικ Χότζες γεμίζει την οθόνη με περισσότερα χρώματα απ’οσα είχαμε ξαναδεί μέχρι τότε, φτιάχνοντας μια ταινία που μοιάζει “με παραμύθι για μια ντισκοτέκ στα σύννεφα”, όπως είχε γράψει τότε η Pauline Kael.
(Άκης Καπράνος)
🎫Τα εισιτήρια σας, εδώ:
(και στο ταμείο του Σινεάκ εννοείται!)
▪️Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ
👉Πάρτε και μια γεύση από το trailer:
👉Προπώληση – αγορά εισιτηρίων μέσω:
🌐 Mέσω της ιστοσελίδας μας:
🎫Στο ταμείο του
✅ Πληροφορίες – Κρατήσεις:
☎️ 2104225653
Σας περιμένουμε‼️🙂

Related Articles

BLACK ROPE: JOIN US AT POSIDONIA 2024

JOIN US AT POSIDONIA 2024  STAND 2.558 | HALL 2 What a...

Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ»:  Επετειακή εκδήλωση για τη μάχη της Κρήτης

10 χρόνια Ημέρες Θάλασσας  Επετειακή εκδήλωση για τη μάχη της Κρήτης Η...

TRADING ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΡΥΠΩΝ (Live Webinar)από την UPoilTankers & Trading ltd

(Emission Trading, μεσω των χρηματιστηρίων Ρύπων ) Η εταιρία UPoilTanklers & Trading...

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Π. Τσακλόγλου στο Δ.Σ. του Ε.Ε.Α. – Δευτέρα 20/5/2024

Συνεδριάζει την Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 το Διοικητικό Συμβούλιο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, παρουσία...