Παρασκευή , 31 Ιούλιος 2026
Home AGENDA Συνέδριο «Γυναίκες και Διπλωματία» στον Πειραιά
AGENDAΠΕΙΡΑΙΑΣ

Συνέδριο «Γυναίκες και Διπλωματία» στον Πειραιά

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ/ Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών

Το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, σε συνεργασία με τη WOMEN ACT, με χαρά ανακοινώνει το επερχόμενο συνέδριο “Γυναίκες και Διπλωματία”. Tο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου την 23 και 24 Μαΐου 2024, στην Ιστορική Βιβλιοθήκη Αικατερίνης Λασκαρίδη, στην οδό Μεραρχίας 2, 18535 Πειραιάς.

Πρέσβεις, υπουργοί, διπλωμάτες, ακαδημαϊκοί, πολιτικοί εκπρόσωποι, ειδικοί και φοιτητές από όλο τον κόσμο θα συμμετάσχουν σε αυτό το κορυφαίο γεγονός για να διερευνήσουν την ανεκτίμητη συνεισφορά των γυναικών στον τομέα της διπλωματίας και των διεθνών σχέσεων. Αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα της ισότητας στις διπλωματικές προσπάθειες, το συνέδριο στοχεύει στην παροχή ενός πλαισίου για διάλογο και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τον ρόλο των γυναικών στη διαμόρφωση των διεθνών σχέσεων.

Το συνέδριο “Γυναίκες και Διπλωματία” στοχεύει στο να συμβάλει στον διάλογο για την ισότητα, αναγνωρίζοντας τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν οι γυναίκες στον διαμορφωτικό περίγυρο μιας πιο συμπεριληπτικής, ισότιμης και ειρηνικής κοινωνίας μέσω διπλωματικών δρόμων.

Για δημοσιογραφικές ερωτήσεις, εγγραφές και περαιτέρω πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Δρ. Ειρήνη Μαμάκου στο mamakou@unipi.gr  ή στο +30 697 2724150.

Related Articles

Εθελοντική Αιμοδοσία VANOS S.A.!

Στις 22 Σεπτεμβρίου 2026, η VANOS S.A. διοργανώνει για ακόμη μία φορά...

Ο ΔΣΠ ζητά να διαφυλαχθεί ο χαρακτήρας του νερού ως δημόσιου αγαθού

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, κατά την συνεδρίαση της 29ης...

ΕΒΕΠ «Υπόμνημα στην ΑΑΔΕ για το Ψηφιακό Δελτίο Αποστολής»

Το Ψηφιακό Δελτίο Αποστολής (ΨΔΑ) έρχεται να αντικαταστήσει σταδιακά το έντυπο δελτίο αποστολής με...

ΠΑΝΟΣ ΔΕΔΕΛΟΣ: Ο ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΣΗΜΕΡΑ-ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Γιορτάζοντας τα 50 χρόνια συνεχούς λειτουργίας της από την ίδρυση της η Λέσχη...