Δευτέρα , 20 Μάιος 2024
Home AGENDA HELLENiQENERGY: Παράταση έως τις 20 Μαΐου στην υποβολή αιτήσεων για υποτροφίεςμεταπτυχιακών σπουδών
AGENDAΕΛΛΑΔΑ

HELLENiQENERGY: Παράταση έως τις 20 Μαΐου στην υποβολή αιτήσεων για υποτροφίεςμεταπτυχιακών σπουδών

Με αυξημένους ρυθμούς συνεχίζεται η υποβολή των δικαιολογητικών για υποτροφίες μεταπτυχιακών σπουδών που προσφέρει ηHELLENiQENERGYγια δωδέκατη συνεχή χρονιά, στο πλαίσιοτου προγράμματος Εταιρικής Ευθύνης “ProudofYouth”. Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που παρατηρείται αποφασίστηκε να δοθεί χρονική παράταση στη διαδικασία και, για τον σκοπό αυτό, η πλατφόρμα αιτήσεων θα παραμείνει ανοικτή έως και τη Δευτέρα 20 Μαΐου.

Μέσω των υποτροφιών που χορηγεί η HELLENiQ ENERGY, τριάντα (30) αριστούχοι τελειόφοιτοι και απόφοιτοι Πανεπιστημίου θα έχουν την ευκαιρία απόκτησης  μεταπτυχιακού διπλώματος σε ελληνικά και διεθνή πανεπιστημιακά ιδρύματα κύρους,σε έναν από τους παρακάτω επιστημονικούς τομείς:

  • Μηχανική και Ενέργεια,
  • Ψηφιακός Μετασχηματισμός,
  • Επιστήμες του Περιβάλλοντος, και
  • Οικονομία και Διοίκηση.

 

Το πρόγραμμα, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού,επεκτείνεται για πρώτη χρονιά φέτος και στην Κύπρο, όπου δραστηριοποιείται η θυγατρική του Ομίλου, EKO Cyprus. Συνολικά δέκα από τις τριάντα υποτροφίες του προγράμματος θα χορηγηθούνσε Κύπριους αριστούχους.

Μέχρι σήμερα ο Όμιλος έχει προσφέρει 292 υποτροφίες για ακαδημαϊκές σπουδές σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά ΙδρύματατηςΕλλάδας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ελβετίας,του Ηνωμένου Βασίλειου,των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής,του Καναδά, της Νορβηγίαςκαιτης Ολλανδίας, δίνοντας ενέργεια στη νέα γενιά να πραγματοποιήσει τα όνειρά της.

Επιβραβεύοντας τις άριστες επιδόσεις και τους υψηλούς στόχους, η HELLENiQENERGY στέκεται υπερήφανα στο πλευρό των νέων, στηρίζοντας σταθερά και έμπρακτα την προσπάθειά τους για μάθηση και εξέλιξη,προκειμένου να διαπρέψουν στην επαγγελματική τους πορεία.

Χαρακτηριστικά,ο Ευθύμιος Δραγάτσης, υπότροφος 2022-2023, MSc in International Finance στο HEC Paris στη Γαλλία, είπε:«Η υποτροφία της HELLENiQ ENERGY σημαίνει για μένα ότι όταν προσπαθείς και κυνηγάς τους στόχους σου, δεν θα είσαι ποτέ μόνος. Μου έδωσε τη δυνατότητα να κάνω πραγματικότητα το όνειρό μου, να σπουδάσω σε ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου στο finance και στη συνέχεια να μπορέσω να διεκδικήσω την καριέρα στην οποία πάντα στόχευα.»

 

Η Δήμητρα Καρατζά, υπότροφος 2021-2022, ComputerEngineeringστο TUDelft στην Ολλανδία,ανέφερε:«Όταν ένας Όμιλος της εμβέλειας τηςHELLENiQENERGYπιστεύει σε σένα, σε ενθαρρύνει να επιδείξεις την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.»

 

Η Αρίστη Παπασταύρου, υπότροφος 2023-2024, InformationSecurity στο UCL στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε:«Η υποτροφία της HELLENiQENERGY μου έδωσε την ενέργεια να ξεπεράσω τα όριά μου, να κυνηγήσω τα όνειρά μου και να δεσμευτώ να κάνω τη διαφορά στον κόσμο.»

 

Για συμμετοχή στο πρόγραμμα και για περισσότερες πληροφορίεςεπισκεφθείτε την ηλεκτρονικήπλατφόρμα https://scholarships.helleniqenergy.gr/.

 

Σχετικά με την HELLENiQENERGY

Η HELLENiQENERGY, γνωστή μέχρι και πρόσφατα ως ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, είναι ένας κορυφαίος ολοκληρωμένος ενεργειακός Όμιλος στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1998 και δραστηριοποιείται σε 6 χώρες, με χαρτοφυλάκιο που εκτείνεται σε όλη την ενεργειακή αλυσίδα αξίας. Το 2023, ο Κύκλος Εργασιών του Ομίλου ανήλθε σε €12.8 δισ. και τα Συγκρίσιμα Κέρδη EBITDA σε €1.237 εκατ., ενώ οι συνολικές επενδύσεις έφτασαν στα  €291 εκατ..

Η HELLENiQENERGY προωθεί τον ενεργειακό μετασχηματισμό σε όλες τις αγορές της, αγκαλιάζοντας την καινοτομία και αναπτύσσοντας νέες πρωτοβουλίες. Κύριος στόχος της εταιρείας είναι να αποτελέσει τον κορυφαίο πάροχο ενεργειακών λύσεων χαμηλών εκπομπών άνθρακα, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των αιτιών και των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

HHELLENiQENERGYδραστηριοποιείται στην παραγωγή, εφοδιασμό και εμπορία ενέργειας, εστιάζοντας πλέον ολοένα και περισσότερο σε νέες, πιο καθαρές μορφές, καθώς και σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Toδιαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, στο σύνολο της αλυσίδας αξίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, περιλαμβάνει τη διύλιση, τον εφοδιασμό και εμπορία πετρελαίου και πετροχημικών προϊόντων, την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων και την εμπορία καυσίμων, ενώ παράλληλα αναπτύσσεται ραγδαία στις ΑΠΕ. Η εταιρεία, μέσω κοινοπραξιών και συμμετοχών, έχει σημαντική παρουσία επίσης στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής, καθώς και στην προμήθεια και εμπορία φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας.

Η HELLENiQENERGY τοποθετεί τον άνθρωπο στο κέντρο της επιχειρηματικής στρατηγικής της, έχοντας ως κύρια προτεραιότητα την εξασφάλιση μακροπρόθεσμης πρόσβασης στη βιώσιμη ενέργεια για όλους. Η εταιρεία ως βασικός επενδυτής, εργοδότης, αλλά και ενεργό μέλος της κοινωνίας, έχει σημαντικό κοινωνικοοικονομικό αποτύπωμα στις χώρες δραστηριοποίησής της, ενώ ταυτόχρονα φιλοδοξεί να είναι ένας σταθερά αξιόπιστος κοινωνικός εταίρος.

Related Articles

Πλοίο Ελληνόκτητης εταιρείας χτύπησαν οι Χούθι

Αναδημοσίευση από τη  σελίδα της ΠΕΝΕΝ: Αυτής της ελληνόκτητης εταιρείας είναι το...

BLACK ROPE: JOIN US AT POSIDONIA 2024

JOIN US AT POSIDONIA 2024  STAND 2.558 | HALL 2 What a...

Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ»:  Επετειακή εκδήλωση για τη μάχη της Κρήτης

10 χρόνια Ημέρες Θάλασσας  Επετειακή εκδήλωση για τη μάχη της Κρήτης Η...