Κυριακή , 16 Ιούνιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Παρασημοφόρηση του Πάνου Λασκαρίδη από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας
ΕΛΛΑΔΑΝΑΥΤΙΛΙΑ

Παρασημοφόρηση του Πάνου Λασκαρίδη από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Το Παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής απένειμε σήμερα το πρωί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στον εφοπλιστή Δρ. Πάνο Λασκαρίδη, Υποναύαρχο ΠΝ (ε.τ.), σε τελετή που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο.

 

Η απονομή του Παρασήμου στον Έλληνα εφοπλιστή και Υποναύαρχο επί τιμή του Πολεμικού Ναυτικού, έγινε για τη σημαντική προσφορά του στην Πατρίδα και ιδιαιτέρως για τη συμβολή του στη σημαντική ενίσχυση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, προεξεχόντων μεταξύ άλλων δωρεών του, της παραχώρησης στο Πολεμικό Ναυτικό και της πλήρους επιχειρησιακής ένταξης στον Στόλου τεσσάρων μεγάλων πολεμικών πλοίων υποστήριξης μονάδων κρούσεως και ειδικών αποστολών.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην προσφώνησή της ανέφερε

«Κύριε Ναύαρχε,

Σας απονέμω το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής σε αναγνώριση της πολύχρονης και πολυσχιδούς προσφοράς σας στην πατρίδα. Τόσο στον τομέα της άμυνας, τον οποίο ενισχύετε με ξεχωριστή γενναιοδωρία, όσο και στον τομέα του πολιτισμού, με τις ιδιαίτερες δράσεις του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, στο οποίο προεδρεύετε, για την προαγωγή των ελληνικών γραμμάτων, της ιστορικής γνώσης, της ναυτικής έρευνας, την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, τη σύνδεση της παράδοσης με την καινοτομία. Παράλληλα, σας τιμάμε για τη μέριμνα που επιδεικνύετε προς το κοινωνικό σύνολο, μέσω της ενεργού συμμετοχής σας στην κοινότητα.

Ιδιαίτερη μνεία, ωστόσο, οφείλεται στη διαρκή προσφορά σας στο Πολεμικό μας Ναυτικό, έναν από τους βασικούς πυλώνες της εθνικής μας ισχύος. Ακολουθώντας το παράδειγμα των μεγάλων ευεργετών, οι οποίοι στήριξαν το έθνος μας σε κρίσιμες περιόδους της ιστορίας μας, είστε κι εσείς ένας από τους ένθερμους πατριώτες που συμβάλλετε στην ασφάλεια της πατρίδας, ενισχύοντας την αποτρεπτική ικανότητα του Ναυτικού μας. Το παράσημο αυτό είναι η έκφραση της ευγνωμοσύνης της Πολιτείας για την πολύτιμη συνεισφορά σας στο κοινό καλό».

 

Από την πλευρά του, ο Υποναύαρχος Πάνος Λασκαρίδης αφού ευχαρίστησε την Πρόεδρο για την υψίστη τιμή που έγινε στο πρόσωπό του με την απονομή σ’ αυτόν του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής, επεσήμανε ότι «Η ανιδιοτελής προσφορά προς την Πατρίδα αποτελεί ύψιστο καθήκον του κάθε Έλληνα. Στην Πατρίδα όλοι οφείλουμε. Καθένας προσφέρει ανάλογα με τις δυνατότητές του. Η κλίση και η αγάπη μου για τη Θάλασσα με έχουν οδηγήσει να βοηθώ κυρίως το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα και οφείλω να δηλώσω πως η Πατρίδα με έχει ανταμείψει για αυτό στον ύψιστο βαθμό».

 

Στην λιτή τελετή παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, η οικογένεια του τιμώμενου προσώπου και διακεκριμένοι καλεσμένοι.

Related Articles

«Προσφυγή των ελεύθερων επαγγελματιών στο ΣτΕ κατά του νέου φορολογικού νόμου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις  17.6.2024»

  Η Συντονιστική Επιτροπή Ελευθέρων Επαγγελματιών -Επιστημόνων – Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων, όπως...

Επικαιρότητα 13ης Ιουνίου

ΕΘΝΙΚΑ Όταν φοράω το εθνόσημο, το σώμα μου πηγαίνει μόνο του Καλλιτεχνική...

ΕΒΕΠ «Τελετή Απονομής των Greek Top Women Awards 2024»

Η φετινή εκδήλωση της απονομής των Greek Top Women awards μας έδωσε...

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ ΑΠΟΤΙΜΗΤΗ ΠΛΟΙΩΝ LEVEL1

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ ΑΠΟΤΙΜΗΤΗ ΠΛΟΙΩΝ LEVEL1 Η UPoilTankers & Trading διοργανώνει την Τρίτη...