Κυριακή , 16 Ιούνιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Πλήρης ανακατασκευή δυο Βρεφονηπιακών Σταθμών από τον  Δήμο Πειραιά
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πλήρης ανακατασκευή δυο Βρεφονηπιακών Σταθμών από τον  Δήμο Πειραιά

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για την πλήρη ανακατασκευή  δυο Βρεφονηπιακών Σταθμών  από τον  Δήμο Πειραιά, προκειμένου να διαθέτει η πόλη μας σύγχρονους, ασφαλείς και λειτουργικούς χώρους για  τη φιλοξενία των παιδιών.

Πρόκειται για τον Βρεφονηπιακό Σταθμό στη συμβολή των οδών Υπαπαντής & Παπαστράτου στην «Κοπή», στον οποίο γίνεται επέκταση δυο ορόφων και πλέον θα είναι 3όροφος και για τον Βρεφονηπιακό Σταθμό στη συμβολή των οδών Ερμουπόλεως και Παξών, στα Καμίνια.

Για την πορεία και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών, ενημερώθηκε ο  Δήμαρχος Πειραιά  Γιάννης Μώραλης, ο οποίος πραγματοποίησε πρόσφατα αυτοψία μαζί με τον  Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Αντώνη Μοραντζή, αρμόδιους Διευθυντές και υπηρεσιακούς  παράγοντες.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Δήμος Πειραιά σκοπεύει να δημιουργήσει ακόμα έναν Βρεφονηπιακό Σταθμό στο οικόπεδο Ρουσσουνέλου, ενώ έχει ήδη παραδώσει στα παιδιά και τους γονείς τους έναν αξιόλογο σταθμό στο πάρκο Δηλαβέρη.

Σημειώνεται πως, τα δυο έργα χρηματοδοτούνται από την Ο.Χ.Ε., στο πλαίσιο του ΠΕΠ Αττικής 2014- 2020.

Ο Δήμαρχος Πειραιά  Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

 «Τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Πειραιά βρίσκεται σε μια διαδικασία να δημιουργήσει νέους, σύγχρονους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς στην πόλη μας, με στόχο να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των γονέων για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών σε  κατάλληλους χώρους, με υψηλές προδιαγραφές.

Επισκέφθηκα τους δύο Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, τους οποίους ανακατασκευάζουμε πλήρως και ενημερώθηκα για την πορεία των εργασιών, οι οποίες προχωρούν με ταχείς ρυθμούς και εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων. Συνεχίζουμε να υλοποιούμε έργα υποδομής, για να αναβαθμίσουμε τις γειτονιές μας και κατ΄ επέκταση την ποιότητα ζωής των Πειραιωτών, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες κάθε γειτονιάς.

Οι Βρεφονηπιακοί μας Σταθμοί προσφέρουν στιγμές χαράς και εμείς θέλουμε να βλέπουμε τα χαμογελαστά πρόσωπα των παιδιών. Χαίρομαι που θα παραδώσουμε στα παιδιά δυο άρτιους, καλαίσθητους σταθμούς, οι οποίοι πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για την ασφαλή διαμονή τους».

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αντώνης Μοραντζής, δήλωσε:

«Οι δύο νέοι Βρεφονηπιακοί  Σταθμοί θα προσφέρουν σύγχρονους, ασφαλείς και λειτουργικούς χώρους για τα παιδιά και το προσωπικό. Αυτά τα έργα αποτελούν ένα σημαντικό βήμα για την κάλυψη των αναγκών του δήμου μας. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με συνέπεια για την αναβάθμιση κάθε γειτονιάς, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την προσπάθεια για τη βελτίωση των υποδομών και των υπηρεσιών του δήμου μας, εξασφαλίζοντας καλύτερες συνθήκες για τις οικογένειες και τα παιδιά της πόλης μας».

 

Related Articles

ΕΒΕΠ «Τελετή Απονομής των Greek Top Women Awards 2024»

Η φετινή εκδήλωση της απονομής των Greek Top Women awards μας έδωσε...

Βασίλης Κορκίδης«Η κυβέρνηση μπορεί να τρέξει γρηγορότερα και να πετύχει περισσότερα»

Δήλωση προέδρου ΕΒΕΠ & ΠΕΣΑ Βασίλη Κορκίδη για τον ανασχηματισμό «Η κυβέρνηση...

Ημερίδα  ενημέρωσης για Ευπαθείς Ομάδες

Ημερίδα  ενημέρωσης για τις «Κοινωνικές Υπηρεσίες με Πολυκαναλική Πρόσβαση των Ωφελούμενων που...

«ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ»

80 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ – ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΦΟΡΟΥΝ...