Δευτέρα , 22 Ιούλιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας στη συνάντηση Ιδρύματος Ευγενίδου & ΙΕΕΕ
ΕΛΛΑΔΑΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας στη συνάντηση Ιδρύματος Ευγενίδου & ΙΕΕΕ

Συμμετοχή του Υφυπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Στέφανου Γκίκα, στη συνάντηση εργασίας του Ιδρύματος Ευγενίδου και του Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Mηχανικών
 

Σε συνάντηση εργασίας που διοργάνωσε το Ίδρυμα Ευγενίδου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Mηχανικών (ΙΕΕΕ) παραβρέθηκε σήμερα, Δευτέρα 8/7/2024, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Στέφανος Γκίκας, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου και σημαντικές προσωπικότητες της ελληνικής ναυτιλίας.

Η συνάντηση έγινε προς τιμήν του ευρέως αναγνωρισμένου αναλυτή ψηφιακής αποθήκευσης, επιχειρηματικού και τεχνολογικού Συμβούλου, Προέδρου της ΙΕΕΕ και της Coughlin Associates, Tom Coughlin και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην πράσινη μετάβαση, στην ψηφιοποίηση, στην απο-ανθρακοποίηση, στην ηλεκτροδότηση-ηλεκτροφόρτιση των πλοίων στα λιμάνια κ.α.

Ο κ. Υφυπουργός αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση τους διοργανωτές, κα Δέσποινα Τραυλού, Διευθύνουσα Σύμβουλο της Slide2Open και Πρέσβειρα του Τμήματος Προτύπων IEEE στον ναυτιλιακό τομέα και τον κ. Λεωνίδα Δημητριάδη-Ευγενίδη, Πρόεδρο του Ιδρύματος Ευγενίδη και Πρεσβευτή του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού στην Ελλάδα (ΙΜΟ), αναφέρθηκε στις πολιτικές και στα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτει το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής προς αυτήν την κατεύθυνση και εξέφρασε την ισχυρή πεποίθηση ότι οι νέες τεχνολογίες και η πράσινη μετάβαση όχι μόνο θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα και τον διεθνή προσανατολισμό της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας, αλλά επιπλέον θα έχουν καταλυτικό ρόλο στην προστασία του περιβάλλοντος με τη μείωση των εκπομπών του θερμοκηπίου.

Στην αρχική φωτογραφία: από αριστερά προς δεξιά: ¨Λεωνίδας  Δημητριάδης-Ευγενίδης, Στέφανος Γκίκας, Χρήστος Στυλιανίδης, Δέσποινα Τραυλού.

Related Articles

Diana Shipping Inc. Announces Time Charter Contract for m/v Atalandi with Cargill

Diana Shipping Inc. (NYSE: DSX), (the “Company”), a global shipping company specializing...

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: To νέο ΑΕΛΛΩ κυκλοφόρησε

To νέο ΑΕΛΛΩ κυκλοφόρησε Διαβάστε το από τον παρακάτω σύνδεσμο https://issuu.com/ycg_gr/docs/aello-54 Παλαιότερα...

Τραυματισμός επιβάτη Ε/Π – Τ/Ρ σκάφους στο Σαρωνικό

Εντοπισμός 15 αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη...

Τραυματισμός ναυτικού στον Πειραιά

Θάνατοι λουόμενων στην Κόρινθο, τον Ασπρόπυργο και τον Αλμυρό – Τραυματισμός ναυτικού...