Πέμπτη , 9 Ιούλιος 2026
Home ΕΛΛΑΔΑ Συνάντηση Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Γερμανίας
ΕΛΛΑΔΑΝΑΥΤΙΛΙΑ

Συνάντηση Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Γερμανίας

Θέματα που αφορούν στις προκλήσεις στους τομείς της ασφάλειας και της αστυνόμευσης στο θαλάσσιο πεδίο συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση εργασίας του Αρχηγού του Λιμενικούς Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχου Λ.Σ. Γιώργου Αλεξανδράκη με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Γερμανίας (Bundespolizei) Δρ. Dieter Roman.
Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα προστασίας θαλασσίων συνόρων, αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών καθώς και όλων των μορφών διασυνοριακού οργανωμένου εγκλήματος.
Επιβεβαιώθηκε, επίσης, η βούληση για περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας των δυο Σωμάτων, τόσο στρατηγικά όσο και επιχειρησιακά. Η συνεργασία αυτή περιλαμβάνει και τα πεδία ανταλλαγής πληροφοριών και βέλτιστων πρακτικών σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος είτε είναι διμερείς είτε στο πλαίσιο των αρμόδιων ευρωπαϊκών οργάνων (Frontex, Europol).
Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Related Articles

Το Neptune Pireas πραγματοποιεί την πρώτη του προσέγγιση στο ιστορικό λιμάνι του Πειραιά

Η Neptune Lines, μέλος του Ομίλου Neptune, ανακοινώνει την άφιξη του Neptune...

Diana Shipping Inc. Asks: Why Is Genco So Afraid of Diana’s Tender Offer?

The Answer: Because the Genco Board Can’t Take the Heat That Comes...

16th Annual Capital Link Operational Excellence in Shipping Forum

16ο Ετήσιο Φόρουμ Επιχειρησιακής Αριστείας στη Ναυτιλία της Capital Link Βέλτιστες πρακτικές...

Β. Κικίλιας: «Ο 6ος Προβλήτας και η Κρουαζιέρα αλλάζουν τη Θεσσαλονίκη»

Τη στρατηγική σημασία του λιμανιού της Θεσσαλονίκης για την ανάπτυξη της Βόρειας...