Σάββατο , 12 Σεπτέμβριος 2026
Home ΕΛΛΑΔΑ Δήλωση του Υπουργού Ναυτιλίας για τους θανάτους οχτώ συνανθρώπων μας, ανοιχτά της Ρόδου
ΕΛΛΑΔΑ

Δήλωση του Υπουργού Ναυτιλίας για τους θανάτους οχτώ συνανθρώπων μας, ανοιχτά της Ρόδου

Δήλωση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη, για τους θανάτους οχτώ συνανθρώπων μας, ανοιχτά της Ρόδου (20.12.2024)

Με αφορμή το γεγονός ότι οχτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένα μικρό παιδί, έχασαν τη ζωή τους σήμερα στη Ρόδο, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς για άλλη μια φορά, το αδίστακτο κύκλωμα των διακινητών, μπροστά στο παράνομο κέρδος του, θυσίασε και σήμερα τις ζωές οχτώ συνανθρώπων μας, μεταξύ των οποίων είναι και ένα μικρό παιδί. Γι’ αυτό θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη θλίψη μου για την απώλεια τόσων ανθρώπινων ζωών και μάλιστα, κάτω από τραγικές συνθήκες.

Το είχα πει και πριν λίγες μέρες με αφορμή παρόμοια τραγωδία στη Σάμο. Θα το πω και σήμερα. Στόχος του Υπουργείου, του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και εμού προσωπικά, είναι να μπει ένας φραγμός σε αυτό το άθλιο κύκλωμα των διακινητών. Ο στόχος αυτός είναι μη διαπραγματεύσιμος. Η απόφασή μας είναι να αντιμετωπίσουμε οριστικά το μεγάλο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης που ξεπερνά τα όρια αντοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και θα το αντιμετωπίσουμε!».

Related Articles

ΥΝΑΝΠ: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους

  Κατά το σχολικό έτος 2026–2027, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και...

Επικαιρότητα 8ης Σεπτεμβρίου

ΙΣΤΟΡΙΚΑ Λέλα Καραγιάννη: Η ηρωίδα της Αντίστασης που εκτελέστηκε από τους Γερμανούς...

50 χρόνια Μασούτης: Επετειακή εκδήλωση στο πρώτο κατάστημα, εκεί από όπου ξεκίνησαν όλα

Στο κατάστημα της οδού Κ. Κρυστάλλη 4 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, τον...