Πέμπτη , 30 Ιούλιος 2026
Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Συμμετοχή του ΕΒΕΑ στην 7η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωστρέφειας της Enterprise Greece
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμμετοχή του ΕΒΕΑ στην 7η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωστρέφειας της Enterprise Greece

H 7η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωστρέφειας της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα, το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2025.

Το ΕΒΕΑ εκπροσώπησαν η κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, Α΄ Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνη Εξωστρέφειας ΕΒΕΑ, ο κ. Δημήτρης Δημητρίου, Γενικός Γραμματέας ΕΒΕΑ, η κα Βικτώρια Αλεξανδράτου, Μέλος Δ.Σ. ΕΒΕΑ και Υπεύθυνη Τομέα Εξωστρέφειας, καθώς και η κα Ελένη Φώτη, Δ/ντρια Διεθνών Εμπορικών Σχέσεων ΕΒΕΑ. Την έναρξη της εργασιών κήρυξε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Εξωστρέφειας, Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, κ. Δημήτρης Σκάλκος, παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για την Οικονομική Διπλωματία, κ. Τάσου Χατζηβασιλείου, του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χριστόδουλου Τοψίδη, του Διευθύνοντος Συμβούλου της Enterprise Greece, Δρ. Μαρίνου Γιαννόπουλου και των Μελών του Συμβουλίου, οι οποίοι είναι εκπρόσωποι φορέων / επαγγελματικών οργανώσεων.

Στη συνεδρίαση παρουσιάστηκε  ανασκόπηση των δράσεων εξωστρέφειας του Συμβουλίου για το έτος 2024 και συζητήθηκε ο σχεδιασμός νέων δράσεων εξωστρέφειας για το 2025. Στη συζήτηση που ακολούθησε, τα μέλη του Συμβουλίου υπογράμμισαν τη σταθερή ανάπτυξη των ελληνικών εξαγωγών παρά τις δυσκολίες, κατέθεσαν προτάσεις για τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων και συζήτησαν τις προκλήσεις του διεθνούς εμπορίου. Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Τάσος Χατζηβασιλείου, ανακοίνωσε την αναβάθμιση του Συμβουλίου Εξωστρέφειας, προαναγγέλλοντας τη δημιουργία Κυβερνητικής Επιτροπής Εξωστρέφειας, με στόχο την καλύτερη αποτύπωση των αναγκών των επιχειρήσεων και την προώθηση των απαραίτητων παρεμβάσεων για την ενίσχυση της εξωστρέφειάς τoυς.

Related Articles

Η Diana Shipping επικαλείται δεδομένα VesselsValue για να αμφισβητήσει την αποτίμηση του στόλου της Genco

Η Diana Shipping Inc. επισημαίνει την πτώση στις αξίες του στόλου της...

«Ημερίδα στο Ε.Β.Ε.Π. από την Α.Α.Δ.Ε. για το Ψηφιακό Δελτίο Αποστολής (ΨΔΑ)»

Με ισχυρό ενδιαφέρον του επιχειρηματικού κόσμου πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 27 Ιουλίου 2026,...

Δέσμη προτάσεων  ΣΒΑΠ για την ενίσχυση των εργαζομένων και τις επενδύσεις στην βιομηχανία

Άμεση ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος με αφορολόγητες παροχές και μείωση του μη...

 COSTAMARE INC. REPORTS RESULTS FOR THE SECOND QUARTER AND SIX-MONTH PERIOD ENDED JUNE 30, 2026

Monaco –Costamare Inc. (“Costamare” or the “Company”) (NYSE: CMRE) today reported unaudited...