Πέμπτη , 9 Ιούλιος 2026
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Επακούμβηση Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στο λιμάνι της Χίου
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Επακούμβηση Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στο λιμάνι της Χίου

 Τις βραδινές ώρες χθες, κατά τη διαδικασία φορτοεκφόρτωσης του επιβατηγού-οχηματαγωγού (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίου «ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ» Ν.Π. 11520 στο λιμάνι της Χίου και ενώ αυτό είχε καταπλεύσει από το λιμάνι της Μυτιλήνης, ξέσυραν οι άγκυρες του πλοίου, λόγω έντονων καιρικών συνθηκών. Με σκοπό τη διασφάλιση του πλοίου, ξεκίνησε άμεσα η διαδικασία απόπλου του. Κατά την προσπάθεια απομάκρυνσης του πλοίου από την προβλήτα, επακούμβησε τμήμα του πρυμναίου μέρους του προκαλώντας κοίλωμα εσωτερικά καθώς και υλικές ζημιές σε μικρό τμήμα του κρηπιδώματος. Επιπλέον, επακούμβησε ο καταπέλτης στην αριστερή μπίντα πρόσδεσης του πλοίου με αποτέλεσμα την ολική αποκόλληση αυτής. Το πλοίο εξήλθε από το λιμάνι και προσέδεσε ξανά λίγο αργότερα με ασφάλεια. Από την επακούμβηση δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ δεν διαπιστώθηκαν υλικές ζημιές σε μεταφερόμενα οχήματα. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου, ενώ μετά την επιθεώρηση από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων και την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα το πλοίο απέπλευσε με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.

*****

Παράσυρση οχήματος στη θάλασσα στην Πάρο – Διακομιδή ασθενούς

Τις βραδινές ώρες χθες, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και την πρόκληση πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή της Νάουσας Πάρου, μετά από υπερχείλιση τοπικού ρέματος παρασύρθηκαν σταθμευμένα οχήματα, χωρίς επιβάτες, με αποτέλεσμα ένα από αυτά να καταλήξει στη θάλασσα, πλησίον της προβλήτα τουριστικού καταφυγίου σκαφών Νάουσας Πάρου. Αμέσως ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και με τη συνδρομή γερανοφόρου το όχημα απομακρύνθηκε από τη θάλασσα. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, από το λιμάνι της Σκύρου στο λιμάνι της Κύμης, με το Ε/Π-Τ/Ρ «ΚΥΜΟΘΟΗ» N.Ρ. 73, 85χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Related Articles

Το Neptune Pireas πραγματοποιεί την πρώτη του προσέγγιση στο ιστορικό λιμάνι του Πειραιά

Η Neptune Lines, μέλος του Ομίλου Neptune, ανακοινώνει την άφιξη του Neptune...

Diana Shipping Inc. Asks: Why Is Genco So Afraid of Diana’s Tender Offer?

The Answer: Because the Genco Board Can’t Take the Heat That Comes...

16th Annual Capital Link Operational Excellence in Shipping Forum

16ο Ετήσιο Φόρουμ Επιχειρησιακής Αριστείας στη Ναυτιλία της Capital Link Βέλτιστες πρακτικές...

1st JOTUN performance coatings store in Greece

The trusted destination for Jotun Performance Coatings (Jotun Hellas Ltd.) in Greece....