Κυριακή , 14 Δεκέμβριος 2025
Home AGENDA MARCO MEDFORUM: Τεχνητή νοημοσύνη και λιμάνια
AGENDAΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

MARCO MEDFORUM: Τεχνητή νοημοσύνη και λιμάνια

Πρώτο Φόρουμ Συνεργασίας και Βελτιστοποίησης Θαλάσσιων Μεταφορών για τη Μεσόγειο (MARCO MEDFORUM):

Προώθηση των Έξυπνων Λιμανιών, της Βιώσιμης Ναυτιλίας και της Τεχνητής Νοημοσύνης στο Ναυτιλιακό Τομέα

 

Η Global Spatial Technology Solutions (GSTS), κορυφαία και διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία που προσφέρει λύσεις τεχνητής νοημοσύνης για τη ναυτιλία, έχει τη χαρά να ανακοινώσει τη διοργάνωση του πρώτου MARCO MED FORUM.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2025, από τις 15:00 έως τις 20:00, στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, στον Πειραιά.

Στόχος του MARCO MED FORUM είναι να αποτελέσει την κατεξοχήν πλατφόρμα διαλόγου και ανταλλαγής γνώσεων για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη λειτουργική βελτιστοποίηση στον ναυτιλιακό και λιμενικό τομέα της Μεσογείου, με τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης.

Ένα από τα σημαντικότερα σημεία του προγράμματος θα είναι η παρουσίαση της πλατφόρμας OCIANA®, με εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης που βελτιώνουν την αποδοτικότητα και τη βιωσιμότητα των θαλάσσιων επιχειρήσεων.

Με αυτή την εκδήλωση, η GSTS διευρύνει την παγκόσμια παρουσία της, μεταφέροντας στην Ελλάδα την αποδεδειγμένη τεχνογνωσία της από συνεργασίες με κορυφαίους διεθνείς φορείς.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Εμπορικός Ακόλουθος της Πρεσβείας του Καναδά, κος NeilSwain.

Μεταξύ των διακεκριμένων ομιλητών θα είναι εκπρόσωποι του υπουργείου ναυτιλίας, λιμανιών, εκπρόσωποι ναυτιλιακών εταιρειών, καθώς και η Δρ. Μαρία Μπoιλέ, Καθηγήτρια Πολιτικής και Διοίκησης Λιμένων και Τερματικών Σταθμών στο Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Ποσοτικής Ανάλυσης στις Θαλάσσιες Μεταφορές.

Το φόρουμ θα περιλαμβάνει δύο θεματικές ενότητες:

  • Ψηφιακή συνεργασία και ανταλλαγή δεδομένων σε κοινή πλατφόρμα, με στόχο τη βελτιστοποίηση των αφίξεων και αναχωρήσεων πλοίων για την επίτευξη “Just in Time” αφίξεων καθως και την διαχείριση και προγραμματισμό των προβλητων και του αγκυροβολίου.
  • Ανάλυση πρόβλεψης και υποστήριξη λήψης αποφάσεων με τεχνητή νοημοσύνη, για τη διαχείριση κινδύνων και ασφάλειας στα λιμάνια, σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον αυξανόμενης αβεβαιότητας.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα και τους ομιλητές θα ανακοινωθούν σύντομα. Επισκεφθείτε: www.marcomedforum.gr

Δήλωση του RichardKolacz, Διευθύνοντος Συμβούλου της GSTS:
«Είμαστε περήφανοι που διοργανώνουμε το πρώτο Φόρουμ MARCO MED στον Πειραιά, έναν από τους σημαντικότερους λιμενικούς κόμβους της Μεσογείου. Το φόρουμ αυτό αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την GSTS καθώς ενισχύουμε την παρουσία μας στην Ευρώπη. Μέσω αυτής της εκδήλωσης, επιδιώκουμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία μεταξύ βασικών φορέων της περιοχής και να αναδείξουμε πώς προηγμένες λύσεις τεχνητής νοημοσύνης όπως η OCIANA® μπορούν να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη αποδοτικότητα, ανθεκτικότητα και βιωσιμότητα στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις.»

 

Σχετικάμετην Global Spatial Technology Solutions (GSTS)

Η GlobalSpatialTechnologySolutions (GSTS) είναι μια παγκόσμια εταιρεία ναυτιλιακής πληροφορικής που παρέχει λύσεις για τη βελτίωση της λήψης αποφάσεων σε ολόκληρο τον κλάδο της ναυτιλίας και της εφοδιαστικής αλυσίδας. Οι προγνωστικές λύσεις μας στο OCIANA® ενεργοποιούνται από μια σειρά επιχειρησιακών, περιβαλλοντικών δεδομένων, δεδομένων πλοίων και φορτίων για την παροχή πληροφοριών λήψης αποφάσεων σε πραγματικό χρόνο για λιμένες, διαχειριστές τερματικών σταθμών, ναυτιλιακές εταιρείες, εταιρείες logistics, εισαγωγείς, εξαγωγείς, εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς καθώς και οργανισμούς ασφαλείας.

 

 

 

Related Articles

SETE Conference 2025 “TOURISM AHEAD”

PRELIMINARY AGENDA   SETTING THE MAP – Γιάννης Παράσχης, Πρόεδρος ΣΕΤΕ –...

Κόκκινη Νύχτα, έρχεται στον Πειραιά!

Το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά, συμμετέχει στη μεγάλη, ανοιχτή γιορτή που θα...

Ο Ν. Παπαθανάσης στο Δ.Σ. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025 συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου...

Ημερίδα Ε.Ε.Α.: «Βραχυχρόνια Μίσθωση – Ένας διάλογος που δεν έγινε. Η επίδρασή της στην οικονομία και κοινωνία. Μύθοι και πραγματικότητα»

Η Επιτροπή Βραχυχρόνιας Μίσθωσης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών διοργανώνει την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου,...