Τρίτη , 25 Αύγουστος 2026
Home AGENDA ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
AGENDA

ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

«ΠΟΛΙΣ ΝΙΚΑΙΑ – 18 Ιουνίου 1923–2025»

Επετειακή εκδήλωση μνήμης και διαγενεακής πολιτιστικής συμμετοχής

 

Επετειακή εκδήλωση μνήμης αφιερωμένη στην ημέρα ονοματοδοσίας της Νίκαιας με τίτλο: «ΠΟΛΙΣ ΝΙΚΑΙΑ – 18 Ιουνίου 1923–2025» διοργανώνει η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Τμήμα Α’, Β’ ΚΑΠΗ Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Ιουνίου  και ώρα 8:30 μ.μ., στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Νίκαιας (είσοδος από τον πεζόδρομο της Π. Τσαλδάρη).

Συμμετέχουν: Η χορωδία των ΚΑΠΗ της πόλης μας  και οι τάξεις πιάνου και βιολιού του  Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη.

Η εκδήλωση αποτελεί ένα διαγενεακό πολιτιστικό δρώμενο, στο οποίο η Τρίτη Ηλικία και η νέα γενιά συνυπάρχουν επί σκηνής, μεταφέροντας από κοινού την Ιστορία και τις αξίες του τόπου μας. Η μνήμη των παλαιών και η φωνή των νέων ενώνονται σε μια κοινή πολιτιστική γλώσσα.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, Κωνσταντίνος Μαραγκάκης υπογραμμίζει:

«Η συγκεκριμένη εκδήλωση  δεν είναι μόνο ένας φόρος τιμής στο παρελθόν, αλλά και μια υπόσχεση για το μέλλον. Η Τρίτη Ηλικία μεταφέρει τη μνήμη και οι νέοι τη μετουσιώνουν σε δημιουργία. Σε μια πόλη που τιμά τις ρίζες της, η σύνδεση των γενεών είναι πράξη πολιτισμού, αλλά και κοινωνικής συνοχής. Η Νίκαια δεν ξεχνά. Συνεχίζει να θυμάται, να τραγουδά και να δημιουργεί μαζί.»

 

 

 

 

 

Related Articles

Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ-ΡΕΝΤΗ γιορτάζει με ρίψη αθόρυβων πυροτεχνημάτων

Ο Δήμος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη τιμά τον Πολιούχο του Άγιο...

Η εντυπωσιακή «Μέδουσα» του διεθνούς γλύπτη Γιώργου Πετρίδη έρχεται στο Μουσείο Αλιείας του Περάματος

Η «Αποδειροτομηθείσα κεφαλή της Μέδουσας Γοργούς», ένα σύγχρονο και εντυπωσιακό έργο του...

Coating Forum 2027 – Navigating Uncertainty

Event by IoCT – Institute of Coating Technologies Fri, Feb 19, 2027, 8:00...

ΑΣΠΡΑ ΑΛΟΓΑ του Ερρίκου Ίψεν-Πρεμιέρα: Παρασκευή 9 Οκτωβρίου στο Θέατρο Μαβίλη

ΑΣΠΡΑ ΑΛΟΓΑ του Ερρίκου Ίψεν Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης Θέατρο ΜΑΒΙΛΗ Πρεμιέρα: Παρασκευή...