Πέμπτη , 28 Μάιος 2026
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΜΗΝΙΑΙΑ ΧΡΕΩΣΗ POS: ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΚΟΣΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΜΗΝΙΑΙΑ ΧΡΕΩΣΗ POS: ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΚΟΣΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τη νέα μηνιαία χρέωση των 3,50 € ανά POS, την οποία καλούνται να πληρώνουν από 1η Αυγούστου 2025 οι επιχειρήσεις που διασυνδέονται υποχρεωτικά με τα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ.

Η συγκεκριμένη επιβάρυνση αφορά την τεχνική υποστήριξη της διασύνδεσης, αλλά στην πράξη μετακυλίει στην πλάτη των επαγγελματιών ένα κόστος που δεν προκύπτει από δική τους λειτουργική ανάγκη, αλλά από κρατική απαίτηση συμμόρφωσης.

Όταν το κράτος επιβάλλει νέες υποχρεώσεις παρακολούθησης και τεχνικής διασύνδεσης, οφείλει να καλύπτει το σχετικό κόστος και όχι να το μεταθέτει στους ήδη επιβαρυμένους επιχειρηματίες.

Αυτό το νέο έξοδο έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά πρόσφατων επιβαρύνσεων, όπως:

  • η αύξηση των τραπεζικών προμηθειών,
  • το διαρκές κόστος αναβαθμίσεων λογισμικού,
  • οι αυξανόμενες χρεώσεις υπηρεσιών POS και ταμειακών συστημάτων και
  • ο γενικότερος πληθωρισμός λειτουργικών δαπανών.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς θεωρεί, πως τα τεχνικά κόστη που εξυπηρετούν στόχους του κράτους, θα πρέπει να καλύπτονται από το ίδιο.

Η υγιής επιχειρηματικότητα, χρειάζεται δικαιοσύνη στη μεταχείριση, σταθερό πλαίσιο λειτουργίας και ουσιαστική υποστήριξη στη συμμόρφωση με τις ψηφιακές απαιτήσεις.

Related Articles

Διεθνής διάκριση για την Καθηγήτρια Μαρία Μποϊλέ του Πανεπιστημίου Πειραιώς“TRA VISIONS 2026 Senior Researcher Award”

Διεθνής διάκριση για την Καθηγήτρια Μαρία Μποϊλέ του Πανεπιστημίου Πειραιώς TRA VISIONS...

Πρόσκληση από το Δημοτικό Ωδείο Πειραιά στη συναυλία MEDITERRANEAN

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ από τη Σταυρούλα Μέντη: Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλώ στην συναυλία...

PYLINET- ST’ NICHOLAS BUSINESS CLUB

Με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών δυναμικής πορείας της εταιρείας PYLI NET Human Centric...

Ο Ιωάννης Μαστρονικόλας (ΒΕΠ) στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Ένα Καράβι Παραμύθια»

Ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κ. Ιωάννης Μαστρονικόλας, τίμησε με την...