Κυριακή , 13 Σεπτέμβριος 2026
Home ΕΛΛΑΔΑ Συμμετοχή του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής σε βιωματικά εργαστήρια
ΕΛΛΑΔΑ

Συμμετοχή του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής σε βιωματικά εργαστήρια

Συμμετοχή του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής στα βιωματικά εργαστήρια με τίτλο: «Τα παιδιά αναζητούν και καλλιεργούν αξίες ζωής που τα προστατεύουν»

Με ιδιαίτερη επιτυχία και έντονο κοινωνικό αποτύπωμα ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Γραφείου Αθλητισμού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στα βιωματικά εργαστήρια με τίτλο «Τα παιδιά αναζητούν και καλλιεργούν αξίες ζωής που τα προστατεύουν». Η δράση πραγματοποιήθηκε στις 9 και 10 Φεβρουαρίου 2026, στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για την πρόληψη της νεανικής παραβατικότητας, στελέχη του Λιμενικού Σώματος με σπουδαία αθλητική διαδρομή συμμετείχαν ως εμψυχωτές στη θεματική ενότητα «Γινόμαστε Πρωταθλητές Ζωής: Αθλητικά Ιδεώδη vs Βία».

Την παρουσίαση και τον συντονισμό της ενότητας ανέλαβαν:
•Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Ελληνάκη Γεωργία, Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης
•Υποπλοίαρχος Λ.Σ. Ματζαράκη Ευτυχία, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ιστιοπλοΐας
Μέσα από βιωματικές δράσεις, οι μαθήτριες και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν πώς η πειθαρχία, η αυτοκυριαρχία και ο σεβασμός προς τον «αντίπαλο» αποτελούν ουσιαστικά εφόδια απέναντι στον εκφοβισμό και τις τοξικές συμπεριφορές.

Η Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Ελληνάκη Γεωργία και η Υποπλοίαρχος Λ.Σ. Ματζαράκη Ευτυχία καθοδήγησαν τα παιδιά να διακρίνουν τη «Champions Zone» (ζώνη υγιούς προσπάθειας) από τη «Red Flag Zone» (ζώνη τοξικών συμπεριφορών), αναδεικνύοντας τον αθλητισμό ως έναν διαχρονικό κώδικα αξιών που θωρακίζει τον χαρακτήρα και ενισχύει την υπεύθυνη στάση ζωής.
Η διοργάνωση υλοποιήθηκε με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων του ΥΠΑΙΘΑ, του Οικουμενικού Φόρουμ Ευρωπαίων Χριστιανών Γυναικών «Δάμαρις η Αθηναία» και της «Πρωτοβουλίας για την Πρόληψη της Ενδοοικογενειακής Βίας» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Το πρόγραμμα πλαισιώθηκε από εξειδικευμένες εισηγήσεις σε κρίσιμους τομείς, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, η πρόληψη μέσω της τέχνης, η ασφάλεια στο διαδίκτυο, η ανήλικη παραβατικότητα και η ενσυναίσθηση με την αποτελεσματική επικοινωνία.

Η ενεργός συμμετοχή των Ολυμπιονικών και Πρωταθλητών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. επιβεβαιώνει έμπρακτα τον κοινωνικό ρόλο του Σώματος, αναδεικνύοντας τον αθλητισμό ως ισχυρό εργαλείο πρόληψης, ενδυνάμωσης και καλλιέργειας υγιών προτύπων για τη νέα γενιά.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr .

Related Articles

Τα Ιόνια Νησιά συστήθηκαν στη σουηδική αγορά μέσα από τη γαστρονομία και τον πολιτισμό τους

Τα Ιόνια Νησιά παρουσίασαν τον γαστρονομικό τους πλούτο και πολιτισμό στη Σουηδική...

Άνθρωποι μονάχοι…

Άρθρο του  Δρ. Διονύση Βαλλιανάτου   Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που...

ΚΕΦΙΜ: Οι επενδύσεις στην Ελλάδα παραμένουν κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο

Νέα μελέτη ΚΕΦΙΜ: Παρά την ανάκαμψη, οι επενδύσεις στην Ελλάδα παραμένουν 4,4...

Νίκη Κεραμέως: Καλύτερη επίδοση 25ετίας το πρώτο επτάμηνο του 2026 με 323.136 νέες θέσεις εργασίας

Ισχυρή δυναμική εξακολουθεί να καταγράφει η ελληνική αγορά εργασίας, με το ισοζύγιο...