Σάββατο , 15 Αύγουστος 2026
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΒΕΠ: Επίσκεψη στο 2ο ΕΕΕΕΚ ΠΕΙΡΑΙΑ στα Καμίνια
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΒΕΠ: Επίσκεψη στο 2ο ΕΕΕΕΚ ΠΕΙΡΑΙΑ στα Καμίνια

Αντιπροσωπεία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΒΕΠ) πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη την Τρίτη 17/03/26 στις εγκαταστάσεις του 2ου ΕΕΕΕΚ Πειραιά «ΑΝΟΙΞΗ», στην περιοχή των Καμινίων.
​Τον Πρόεδρο του Β.Ε.Π., κ. Ιωάννη Κων. Μαστρονικόλα, εκπροσώπησαν ο Αντιπρόεδρος του Τμήματος Βιοτεχνών, κ. Δημήτριος Παπασταμάτης, η κ. Μαριάννα Αλουμανη και ο κ. Μάριος Ρεϊσιάν μέλη του Δ.Σ.
​Κατά την επίσκεψη, τα μέλη του Επιμελητηρίου υποδέχθηκαν η Διευθύντρια του σχολείου, κ. Παρασκευή Γκαράνη, καθώς και το εκπαιδευτικό προσωπικό. Η αντιπροσωπεία του ΒΕΠ ξεναγήθηκε στους χώρους του σχολείου και ενημερώθηκε αναλυτικά για τη λειτουργία των εργαστηρίων Μαγειρικής και Κεραμικής, όπου οι μαθητές αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους με στόχο την αυριανή τους αυτονομία.
Επισημάνθηκαν οι σημαντικές ελλείψεις σε κτηριακές υποδομές και εξοπλισμό, στοιχεία απαραίτητα για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του σχολείου.
Συζητήθηκαν εκτενώς οι προκλήσεις και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι απόφοιτοι των ειδικών σχολείων κατά την προσπάθεια ένταξής τους στην αγορά εργασίας.
Στόχος είναι η εξεύρεση τρόπων για τη βελτίωση των υποδομών, αλλά και η ευαισθητοποίηση του επιχειρηματικού κόσμου του Πειραιά για την ουσιαστική επαγγελματική αποκατάσταση των μαθητών.
​Ιωάννης Κων. Μαστρονικόλας
Πρόεδρος Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά

Related Articles

Η Πανήγυρη της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Ευαγγελίστρια Πειραιώς

Η Υπεραγία Θεοτόκος μας ανοίγει τον δρόμο. Γίνεται ο πρώτος άνθρωπος ο...

ΔΣΠ: ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ “Η ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΛΑΤΕΣ”

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Η Συντονιστική Επιτροπή...

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ «Ενορία εν δράσει»

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ   «Ενορία εν δράσει»   ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   14.8.2026 Παναγία...

ΙΣΠ: Παράταση για το Ψηφιακό Αποθετήριο ζητούν οι γιατροί έως 31 Δεκεμβρίου

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιώς (ΙΣΠ) κ. Νικόλαος Πλατανησιώτης προτείνει τρίμηνη...