Πέμπτη , 28 Μάιος 2026
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Καμπάνια ευαισθητοποίησης για τη βία κατά των γυναικών στην Α’ κοινότητα
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Καμπάνια ευαισθητοποίησης για τη βία κατά των γυναικών στην Α’ κοινότητα

 

ΑλλάΖΟΥΜΕ τον Πειραιά για όλους & όλες

Η Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να είναι ένας ζωντανός οργανισμός και να αναμετριέται με όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία.

 

Η παράταξή μας με καθημερινή δουλειά βρίσκεται παντού!!

 

Ξεκίνησε η καμπάνια ευαισθητοποίησης για τη βία κατά των γυναικών από τη δημοτική παράταξη «Αλλάζουμε τον Πειραιά για όλες και όλους», με στόχο την ενημέρωση των πολιτών και την ενίσχυση της κοινωνικής εγρήγορσης απέναντι σε ένα ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα που συμβαίνει καθημερινά.

Στο πλαίσιο της δράσης, μέλη της παράταξης βρέθηκαν στις γειτονιές της Α’ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά, όπου συνομίλησαν με κατοίκους της περιοχής.

Ενημέρωσαν για το φαινόμενο της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και για τις διαθέσιμες δομές στήριξης των γυναικών που υφίστανται κακοποίηση στον Δήμο μας, μοιράζοντας σχετικό ενημερωτικό υλικό.

Η ανταπόκριση των πολιτών ήταν ιδιαίτερα θετική, επιβεβαιώνοντας ότι η ενημέρωση, ο ανοιχτός διάλογος και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας αποτελούν βασικά εργαλεία για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας.

Η καμπάνια θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα και στις υπόλοιπες δημοτικές κοινότητες του Πειραιά, με στόχο το μήνυμα να φτάσει σε κάθε γειτονιά της πόλης.

Ως δημοτική παράταξη πιστεύουμε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο, αποτελώντας βασικό πυλώνα στην αντιμετώπιση του φαινομένου.

 

Related Articles

Διεθνής διάκριση για την Καθηγήτρια Μαρία Μποϊλέ του Πανεπιστημίου Πειραιώς“TRA VISIONS 2026 Senior Researcher Award”

Διεθνής διάκριση για την Καθηγήτρια Μαρία Μποϊλέ του Πανεπιστημίου Πειραιώς TRA VISIONS...

Πρόσκληση από το Δημοτικό Ωδείο Πειραιά στη συναυλία MEDITERRANEAN

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ από τη Σταυρούλα Μέντη: Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλώ στην συναυλία...

PYLINET- ST’ NICHOLAS BUSINESS CLUB

Με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών δυναμικής πορείας της εταιρείας PYLI NET Human Centric...

Ο Ιωάννης Μαστρονικόλας (ΒΕΠ) στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Ένα Καράβι Παραμύθια»

Ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κ. Ιωάννης Μαστρονικόλας, τίμησε με την...