Τετάρτη , 24 Ιούνιος 2026
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Χαιρετισμός Δημάρχου Πειραιά στη Συνέντευξη Τύπου των Ποσειδωνίων 2026
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Χαιρετισμός Δημάρχου Πειραιά στη Συνέντευξη Τύπου των Ποσειδωνίων 2026

 

Την ιδιαίτερη σημασία των Ποσειδωνίων για τον Πειραιά και τη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα ανέδειξε  στον χαιρετισμό του  ο  Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης,  στη Συνέντευξη Τύπου  η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα, στον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Ο.Ι.Α.Θ.).

 

Η κορυφαία ναυτιλιακή έκθεση πραγματοποιείται από 1 έως 5 Ιουνίου, στο Metropolitan Expo και  με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά.

 

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο των Ποσειδωνίων θα φιλοξενηθούν  στην πόλη, δύο δημοφιλείς αγώνες, το Posidonia Cup, ο ιστιοπλοϊκός  αγώνας, ο οποίος θα διεξαχθεί αύριο, Παρασκευή 29 Μαΐου στη θάλασσα του Πειραιά και το Posidonia Running Event, που θα πραγματοποιηθεί στους δρόμους της πόλης, την Κυριακή 31 Μαΐου. Και οι δύο αγώνες εντάσσονται στο πρόγραμμα των «Ημερών Θάλασσας 2026».

 

Συγκεκριμένα, ο κ. Μώραλης τόνισε :

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση και αισιοδοξία ο Πειραιάς υποδέχεται την έναρξη των Ποσειδωνίων 2026, της κορυφαίας διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης, που αποτελεί έναν θεσμό άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία και την ταυτότητα της πόλης.

Ο Πειραιάς, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και ένα από τα μεγαλύτερα πλέον σε ολόκληρη την Ευρώπη, η πύλη εισόδου εκατομμυρίων τουριστών για την Ελλάδα είναι η βάση και η πόλη, στην οποία χτυπά διαχρονικά η καρδιά της Ελληνικής Ναυτιλίας.

Ως Δημοτική Αρχή έχουμε μια ουσιαστική συνεργασία με τη διοργάνωση, η οποία εδράζεται στον ιστορικό ρόλο που είχε ανέκαθεν ο Πειραιάς για τα Ποσειδώνια και αντίστροφα, τα Ποσειδώνια για τον Πειραιά.

Για εμάς, η Ναυτιλία δεν είναι μόνο η ιστορική μας κληρονομιά, αλλά ο κινητήριος μοχλός για το μέλλον. Μέσα από τη στρατηγική μας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη, επενδύουμε συστηματικά στην ανάδειξη του Πειραιά σε έναν σύγχρονο, διεθνή κόμβο επιχειρηματικότητας, καινοτομίας και βιωσιμότητας. Στόχος μας είναι η «γαλάζια οικονομία» να μεταφράζεται σε νέες θέσεις εργασίας, στήριξη των ναυτιλιακών σχημάτων και ενίσχυση των νέων επιχειρηματικών ιδεών που γεννιούνται στην πόλη μας με επίκεντρο τη θάλασσα.

Τα Ποσειδώνια είναι ιδανική ευκαιρία να προβάλουμε το νέο πρόσωπο του Πειραιά: μιας πόλης εξωστρεφούς, που εκσυγχρονίζεται διαρκώς, που σέβεται την παράδοση της θάλασσας, αλλά ταυτόχρονα επιδιώκει και προσπαθεί να ανταποκρίνεται  στις προκλήσεις της ψηφιακής μετάβασης και της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας.

Εφέτος μάλιστα, τα Ποσειδώνια συμπίπτουν χρονικά με τις Ημέρες Θάλασσας. Τη γιορτή θεσμό που διοργανώνουμε στον Πειραιά για 12η συνεχή χρονιά, με περισσότερες από 120 δωρεάν εκδηλώσεις, που σκοπό έχουν να αναδείξουν τον πολιτισμό, την ιστορία, τον αθλητισμό και τις ευκαιρίες που προσφέρει η θάλασσα για την ανάπτυξη της πόλης μας.

Προσκαλώ λοιπόν τους χιλιάδες εκθέτες και επισκέπτες από τις 140 και πλέον χώρες που συμμετέχουν, να επισκεφθούν τον Πειραιά, να περιηγηθούν στις ομορφιές του, να διασκεδάσουν και να γίνουν κοινωνοί της μοναδικής σχέσης της πόλης μας με τη θάλασσα.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στους διοργανωτές και μια παραγωγική έκθεση σε όλους τους συμμετέχοντες.

Σας ευχαριστώ!».

 

Related Articles

Ολοκληρώθηκε η ψηφιοποίηση του συνόλου των πολεοδομικών αδειών στον Δήμο Πειραιά  

Ολοκληρώθηκε η ψηφιοποίηση του συνόλου των πολεοδομικών αδειών στον Δήμο Πειραιά  ...

Με μεγάλη επιτυχία η τελετή λήξης των ακαδημιών μπάσκετ – βόλεϊ του Φοίνικα Πειραιά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Με μεγάλη επιτυχία η τελετή λήξης των ακαδημιών μπάσκετ – βόλεϊ...

38η Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι: Άνοιξε τις πύλες του ο καθιερωμένος πολιτιστικός θεσμός του Πειραιά

 Στα εγκαίνια της 38ης Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι ενός από τους σημαντικότερους και πιο αγαπημένους πολιτιστικούς θεσμούς...

𝗠/𝗧 ‘𝗔𝗜𝗦𝗢𝗣𝗢𝗦 της Capital Ship Management Corp. στο Λιμάνι του Πειραιά

𝗠/𝗧 ‘𝗔𝗜𝗦𝗢𝗣𝗢𝗦’ 𝗮𝘁 𝘁𝗵𝗲 𝗽𝗼𝗿𝘁 𝗼𝗳 𝗣𝗶𝗿𝗮𝗲𝘂𝘀 A close-up look at our...