Παρασκευή , 3 Μάιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Με επιτυχία το πρόγραμμα πρόληψης της στοματικής υγείας στα μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Με επιτυχία το πρόγραμμα πρόληψης της στοματικής υγείας στα μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα πρόληψης της στοματικής υγείας στα μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου και ειδικότερα το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας σε συνεργασία με το Τμήμα Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιώς.

 

Περιελάμβανε δωρεάν οδοντοστοματολογική εξέταση από οδοντίατρο του Δήμου Πειραιά, με τη συμβολή νοσηλεύτριας του Δήμου, καθώς και ατομική συμβουλευτική για τα προβλήματα στοματικής υγείας που αντιμετωπίζει το κάθε μέλος. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συζήτηση για τα προβλήματα του στόματος, δόθηκαν γενικές και εξειδικευμένες οδηγίες στοματικής υγιεινής και απαντήθηκαν απορίες.

Το πρόγραμμα πλαισιωνόταν από τους ειδικευμένους οδοντίατρους στη στοματολογία για την ανίχνευση καρκίνου της στοματικής κοιλότητας και άλλων νοσογόνων καταστάσεων Αθανάσιο Καραγέωργα και Ιωάννη Γκούβερη.

Σκοπός του προγράμματος είναι η βελτίωση της στοματικής υγείας των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας και στόχοι είναι  η καταγραφή των προβλημάτων της στοματικής υγείας τους, η σωστή ενημέρωση  για τα ιδιαίτερα προβλήματα του καθενός, με προτάσεις για την επίλυσή τους, καθώς και η ευαισθητοποίησή τους για τη σημασία της πρόληψης της υγείας.

Related Articles

Μητροπολίτης Πειραιώς: «Ο Χριστός έδωκε τον εαυτόν Tου ”λύτρον αντί πολλών”, για όλο τον κόσμο όλων των εποχών»

Στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Πειραιώς Ιερούργησε σήμερα Μεγάλη Πέμπτη (2 Μαΐου...

Ecomobility – Οικολογική Μετακίνηση 2023-2024 Βράβευση Δήμου Πειραιά και δύο σχολείων της πόλης μας

Ο Δήμος Πειραιά έλαβε ειδικό έπαινο ευχαριστίας, καθώς παρείχε άμεση και συνεχή...

Με ομόφωνο ψήφισμά του  το  Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά εκφράζει  τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους των Κέντρων Πρόληψης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά,  κατά τη συνεδρίαση του,  τη Μ. Δευτέρα,  29-4-2024, ενέκρινε  ομόφωνα και εξέδωσε ψήφισμα, εκφράζοντας  τη...

Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος: “Τα έθιμα του Πάσχα φανερώνουν τη στενή σχέση των Ελλήνων με τη θάλασσα”

Tα έθιμα και οι παραδόσεις της Μεγάλης Εβδομάδας ζωντανεύουν σε όλη την...