Τετάρτη , 28 Οκτώβριος 2026
Home AGENDA Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ-ΡΕΝΤΗ γιορτάζει με ρίψη αθόρυβων πυροτεχνημάτων
AGENDA

Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ-ΡΕΝΤΗ γιορτάζει με ρίψη αθόρυβων πυροτεχνημάτων

Ο Δήμος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη τιμά τον Πολιούχο του

Άγιο Ιωάννη Πρόδρομο

Εορταστικές εκδηλώσεις στις 28 και 29 Αυγούστου

.

Ο Δήμος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη προσκαλεί τους δημότες και τους επισκέπτες να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Ιωάννου Προδρόμου, Πολιούχου του Ρέντη που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Αυγούστου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς, Φαλήρου και Αγίου Ιωάννου Ρέντη Κ.Κ. Σεραφείμ., τη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Αποτομής της Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου, την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς, Φαλήρου και Αγίου Ιωάννου Ρέντη Κ.Κ. Σεραφείμ καθώς και τον Μεθέορτο Εσπερινό.

Ιδιαίτερη μέριμνα έχει ληφθεί ώστε ο εορτασμός να συνδυάζει τη λαμπρότητα με τον σεβασμό προς την τοπική κοινωνία και το περιβάλλον. Για τον λόγο αυτό, την Παρασκευή 28 Αυγούστου, στις 22:00, στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, θα πραγματοποιηθεί ρίψη αθόρυβων πυροτεχνημάτων, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό αλλά ταυτόχρονα πιο φιλικό θέαμα, με σημαντικά μειωμένη ηχορύπανση και περιορισμένη όχληση για παιδιά, ηλικιωμένους, άτομα με ευαισθησία στον θόρυβο και τα ζώα.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Ο εορτασμός του Πολιούχου μας, Αγίου Ιωάννη Προδρόμου, αποτελεί μια κορυφαία στιγμή πίστης και παράδοσης για τον Ρέντη και για ολόκληρη την πόλη μας. Προσκαλώ όλους τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις και να τιμήσουμε μαζί την ιστορία και τις αξίες της πόλης μας.

Και φέτος επιλέξαμε να ολοκληρώσουμε το εορταστικό πρόγραμμα με ρίψη αθόρυβων πυροτεχνημάτων, αποδεικνύοντας ότι η παράδοση μπορεί να συμβαδίζει με τον σεβασμό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Με αυτόν τον τρόπο διατηρούμε τον εορταστικό χαρακτήρα της βραδιάς, περιορίζοντας σημαντικά την ηχορύπανση και την όχληση που προκαλούν τα συμβατικά πυροτεχνήματα, ιδιαίτερα σε μικρά παιδιά, ηλικιωμένους, ευάλωτες ομάδες και τα ζώα. Είναι μια επιλογή που εκφράζει τη φιλοσοφία του Δήμου μας: σύγχρονες, υπεύθυνες και ανθρώπινες δράσεις που σέβονται όλους τους πολίτες.»

 Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων  έχει ως εξής:

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2026

  • 19:00 Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς, Φαλήρου και Αγίου Ιωάννου Ρέντη κ.κ. Σεραφείμ.
  • 20:30 Προσέλευση καλεσμένων.
  • 21:00 Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας Αποτομής της Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου.
  • 22:00 Καύση αθόρυβων πυροτεχνημάτων στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Σάββατο 29 Αυγούστου 2026

  • 07:00 – 10:00 Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς, Φαλήρου και Αγίου Ιωάννου Ρέντη κ.κ. Σεραφείμ.
  • 19:00 – 21:00 Μεθέορτος Εσπερινός.

 

Related Articles

Διπλή πρεμιέρα για το Θέατρο «Κάτω απ’ τη Γέφυρα» με Φρίελ και Μπρεχτ

Χορεύοντας στη Λούνασα του BrianFriel ~ 2ος Χρόνος Ένα από τα σημαντικότερα...

ESG SHIPPING AWARDS – THE CONFERENCE 2026

ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 2026 Από την Αναγνώριση στην Πραγματική Λεκτική Δράση ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ...

9ο Athens Investment Forum

Το 9ο Athens Investment Forum επιστρέφει στις 2 Νοεμβρίου 2026 στο Μέγαρο...

ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Σ.Α./Σ.Μ.Υ.Ν. 2026

ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Σ.Α./Σ.Μ.Υ.Ν. 2026 Αγαπητά μέλη και φίλοι του Σ.Α./Σ.Μ.Υ.Ν....