Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Home SLIDER Αντιπρόεδρος  του Γηροκομείου  Πειραιώς  ο  Πρόεδρος του ΕΒΕΠ Β. ΚΟΡΚΙΔΗΣ
SLIDERΠΕΙΡΑΙΑΣ

Αντιπρόεδρος  του Γηροκομείου  Πειραιώς  ο  Πρόεδρος του ΕΒΕΠ Β. ΚΟΡΚΙΔΗΣ

«Ίδρυμα Πρότυπο» το Γηροκομείο Πειραιώς

 

Καθήκοντα αντιπροέδρου στο Ίδρυμα του Γηροκομείου Πειραιώς ανέλαβε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης, ύστερα από εισήγηση στο Δ.Σ του Ιδρύματος από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πειραιώς, κ.κ. Σεραφείμ. Ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Πειραιώς λέγοντας ότι αναλαμβάνει τα καθήκοντα έχοντας συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στην τρίτη ηλικία, αλλά και τον επιχειρηματικό κόσμο του Πειραιά που παρακολουθεί την πορεία και προσφορά του Ιδρύματος.

Αναφορικά με τα νέα του καθήκοντα, ο κ. Κορκίδης τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Ο σεβασμός στην τρίτη ηλικία, στον παππού και τη γιαγιά, «αντανακλάται» σήμερα στο κοινωνικό σύνολο, όχι μόνο μέσα από πολιτικές για την τρίτη ηλικία, αλλά και από την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών απέναντι στους απόμαχους της ζωής σε ιδρύματα όπως το Γηροκομείο Πειραιώς, το οποίο συμπληρώνει 132 χρόνια ζωής, χωρίς να έχει γεράσει.»

Οι άνθρωποί του, που φροντίζουν δεκάδες ηλικιωμένους από τον Πειραιά, αλλά και την υπόλοιπη χώρα, υπό την πεφωτισμένη καθοδήγηση του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς, παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες διαμονής, σίτισης και περίθαλψης, σε έναν χώρο που πραγματικά θυμίζει πολυτελές ξενοδοχείο. Η τρίτη ηλικία έχει ανάγκη τέτοια Ιδρύματα και θα έχει ανάγκη στη διαδρομή των ετών καθώς, καθημερινά, προστίθενται απόμαχοι της ενεργού δράσης, που τόσα έχουν προσφέρει στις οικογένειές τους και το κοινωνικό σύνολο. Εδώ, σε αυτό  το Ίδρυμα, οφείλουμε να «αγκαλιάσουμε» τους γέροντες παρέχοντάς τους τη ζέστη του σπιτιού τους. Γιατί το Ίδρυμα είναι σπίτι τους.

Το Γηροκομείο Πειραιώς είναι Εθνικό Κληροδότημα – Κοινωφελής Περιουσία, με έτος ιδρύσεως το 1891, και έχει διανύσει μία πολύ μεγάλη περίοδο αθόρυβης προσφοράς. Ο Ιδρυτής του Γηροκομείου, Βασίλειος Αθανασίου, γεννήθηκε στον Πειραιά, το έτος 1814. Το έτος 1891, ποτισμένος με τα νάματα της Θείας Ορθοδόξου πίστεώς μας, και εμπνευσμένος από αγάπη για τον συνάνθρωπο, ο αοίδιμος Βασίλειος Αθανασίου Πρωθιερέας, μετά από μακρόχρονη διαμονή στο Άγιον Όρος, ιδρύει, με δικά του έξοδα, το Άσυλον Πενήτων Γερόντων. Στη συνέχεια, δωρητές και ευεργέτες, όπως ο Ιωάννης Κριτικός, δημιούργησαν τη νέα πτέρυγα με τη δυνατότητα να περιθάλπει,σήμερα,191 γέροντες. Ας εμπνευστούμε, λοιπόν, από την αγάπη για τον συνάνθρωπο, που ενέπνευσε τον ιδρυτή και τους δωρητές, με στόχο να βελτιώσουμε, έτι περαιτέρω, το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών, βλέποντας αυτούς τους ανθρώπους όπως τους γονείς μας. Ο επιχειρηματικός κόσμος του Πειραιά, στέκεται με σεβασμό δίπλα στα γηρατειά.

 

Related Articles

Α. Μπουλντούμης: “Για μας η προσφορά στον συνάνθρωπο, δεν είναι ευκαιριακή επιλογή, αλλά συνειδητή πράξη”

­”Για μας η προσφορά στον συνάνθρωπο, δεν είναι ευκαιριακή επιλογή, αλλά συνειδητή...

Μελίνα Τραυλού, Πρόεδρος ΕΕΕ: «Ως ελληνικός εφοπλισμός συμβάλλουμε με έργα που θα προσφέρουν ακόμα καλύτερες υποδομές και υπηρεσίες

Εκδήλωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την παρουσίαση του σχεδίου αποκατάστασης...

Το νέο Μανιφέστο για το ευρωπαϊκό εμπόριο της περιόδου 2024-2029

Το νέο Μανιφέστο για το ευρωπαϊκό εμπόριο της περιόδου 2024-2029   Το Εμπορικό...

ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-Ανακοίνωση

ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ/ANNOUNCEMENT Ενημερώνουμε τους επισκέπτες πως την Τετάρτη 24/4...