Τετάρτη , 4 Οκτώβριος 2023
Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Μήνυμα Προέδρου ΣΒΑΠ κ.Δημήτρη Μαθιού για το 2023
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΕΙΡΑΙΑΣ

Μήνυμα Προέδρου ΣΒΑΠ κ.Δημήτρη Μαθιού για το 2023

Πολύπλευρη μάχη με το χρόνο οφείλουμε να δώσουμε όλοι όσοι μετέχουμε και διαμορφώνουμε τις εξελίξεις στην οικονομία. Μάχη για να μετατρέψουμε σε θετικό κλίμα την αισιοδοξία για θετική πορεία της οικονομίας το 2023, τονίζει ο Πρόεδρος του ΣΒΑΠ κ. Δημήτρης Μαθιός στην καθιερωμένη, κατ’ έτος, εγκύκλιο ευχών και στόχων του Συνδέσμου για το Νέο Ετος. Στο ίδιο «προσκλητήριο» προσπάθειας κυβέρνησης και επιχειρήσεων της βιομηχανίας ο κ. Μαθιός προσθέτει:

«Δεν έχουμε περιθώριο για καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις. Το κεφάλαιο των μεταρρυθμίσεων πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατό, με τολμηρές πολιτικές επιλογές και κίνητρα για δράσεις.

Κίνητρα για προσέλκυση επενδύσεων, σε συνδυασμό με κίνητρα μείωσης του ενεργειακού κόστους για παραπέρα αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας , της παραγωγικότητας και των εξαγωγών οφείλουν, ως μεταρρυθμιστικές παρεμβάσεις, να συνθέσουν τις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης για την οικονομία του 2023.

Η κυβέρνηση μετράει πολύ σωστά το σφυγμό της οικονομίας, πράγμα που δικαιολογεί την αισιοδοξία μας για εφαρμογή με αποφασιστικότητα ενός, εκ των πραγμάτων, αναγκαίου και τολμηρού σχεδίου ανάκαμψης και ανάπτυξης.

Εάν, στην επόμενη μέρα, μετρηθούν με προσοχή οι παλμοί στην βιομηχανία θα διαπιστώσουμε πως οι επενδύσεις και τα σχέδια προσαρμογής μας στις απαιτήσεις της τεχνολογίας και των καινοτομιών περιμένουν να πάρουν την σκυτάλη.

Και αυτό θα μετουσιωθεί σε πράξη μόνο με κανόνες αναπτυξιακού χαρακτήρα και, κυρίως, μακροπρόθεσμης ισχύος-κανόνες όπως η απαλλαγή της βιομηχανίας και των επενδύσεων από φορολογικές υπερβολές χωρίς αντίκρισμα και η καθιέρωση φορολογικών κινήτρων αναπτυξιακού προφίλ με ισχύ μια 10ετίας τουλάχιστον.

Η επιχειρηματική κοινότητα της χώρας με πρώτους τους κλάδους της παραγωγής είναι σε θέση να ανταποκριθεί στο κάλεσμα των μεταρρυθμίσεων που επιβάλλονται, τόσο στην λειτουργία της οικονομίας όσο και της κοινωνίας μέσα από την ανάλογη πολιτική.

Ο μετασχηματισμός της οικονομίας απαιτεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο όχι μόνο στην φετινή χρονιά και στον ορίζοντα της όποιας πορείας ή πιθανής ανάπτυξης του 2023, αλλά και για την επόμενη 5ετία.

Απαραίτητοι λοιπόν είναι οι ορίζοντες σταθερότητας και κανόνων για μακροπρόθεσμες δράσεις στην παραγωγή, στις εξαγωγές, στην καινοτομία και τις απαιτήσεις της τεχνολογίας-ορίζοντες μακροπρόθεσμοι χωρίς παρεμβάσεις και μεταβολές άνευ λόγου.

 

 

Related Articles

SAS TECHNOLOGY: Ολοκλήρωσε την δοκιμή της Empusa EMP-X6

https://youtu.be/iVEngl1D5SI Η Ομάδα της SAS Technology ολοκλήρωσε την Παρασκευή 29-9 την κατασκευή...

Έδρα στο Σ.Ε.Φ. από τον Ιανουάριο αποκτά ο Εθνικός Ο.Φ.Π.Φ.

Μετά από ενέργειες του Δήμου, του Ο.Π.Α.Ν. και του Σ.Ε.Φ.   Ο...

Costamare Inc. Announces Election of Class I Director at 2023 Annual Meeting of Stockholders

Costamare Inc. (the “Company”) (NYSE: CMRE), an international owner and provider of...

Ο Σταμάτης Τσαντάνης στο 13ο Ετήσιο Capital Link forum

O Σταμάτης Τσαντάνης, που είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στις εισηγμένες ναυτιλιακές...