Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Δόμνα Μιχαηλίδου: «Ξεκινούν οι πρώτες κατ’ οίκον αξιολογήσεις για τον Προσωπικό Βοηθό για άτομα με αναπηρία»
ΕΛΛΑΔΑ

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Ξεκινούν οι πρώτες κατ’ οίκον αξιολογήσεις για τον Προσωπικό Βοηθό για άτομα με αναπηρία»

Ξεκινούν οι πρώτες κατ’ οίκον αξιολογήσεις  της α’ φάσης του πιλοτικού προγράμματος “Προσωπικός Βοηθός για άτομα με αναπηρία” του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Ειδικότερα, όσοι επιλέχθηκαν για τις πρώτες αξιολογήσεις, θα λάβουν σήμερα σχετικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ώστε να επιλέξουν το ραντεβού τους ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα https://prosopikosvoithos.gov.gr/. Οι διαθέσιμες ημερομηνίες των πρώτων αξιολογήσεων είναι από τις 24 Ιανουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου, ενώ αμέσως μετά την ολοκλήρωσή τους θα ακολουθήσουν νέοι κύκλοι αξιολογήσεων. Για όσους δεν επιλέξουν οι ίδιοι ραντεβού, το σύστημα θα επιλέξει αυτόματα ένα ραντεβού για αυτούς και θα λάβουν σχετική ενημέρωση.

Με σκοπό την καλύτερη διεξαγωγή της διαδικασίας, έχουν συγκροτηθεί ειδικές διεπιστημονικές επιτροπές οι οποίες αποτελούνται από: α) κοινωνικό λειτουργό, β) ψυχολόγο, γ) φυσικοθεραπευτή, δ) εργοθεραπευτή και όλοι οι συμμετέχοντες έχουν λάβει ειδική επιμόρφωση και αναλυτικές οδηγίες.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη φάση του πιλοτικού προγράμματος, το οποίο εφαρμόζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας,  ξεκινά άμεσα για τα πρώτα 1.000 άτομα με αναπηρία στην Αττική και θα επεκταθεί  σύντομα και σε επιπλέον Περιφέρειες της χώρας, ενώ το 2024 θα εφαρμοστεί πανελλαδικά.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, δήλωσε ότι: «Επιτέλους, είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην ανεξάρτητη διαβίωση των συμπολιτών μας με αναπηρία. Ένα δίκαιο και χρόνιο αίτημα τους, ικανοποιείται. Μένοντας πιστοί στις δεσμεύσεις μας, ξεκινάμε για πρώτη φορά την εφαρμογή του προγράμματος στη χώρα μας και σύντομα οι πρώτοι 1000 συμπολίτες μας, θα έχουν τον δικό τους προσωπικό βοηθό. Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η υποβολή αιτήσεων και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τις πρώτες κατ’ οίκον αξιολογήσεις, διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτό την διαδικασία και στηρίζοντας όλους όσοι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Ως Πολιτεία, επιλέγουμε το δικαιωματικό μοντέλο πρόσληψης της αναπηρίας και διασφαλίζουμε την ισότιμη συμμετοχή κάθε πολίτη στην κοινωνία και την αγορά εργασίας. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω»

 

 

 

Related Articles

Ενίσχυση των δεσμών της HELMEPA με την Αμερικανική Ακτοφυλακή και ναυτιλιακούς ηγέτες στην WashingtonDC

Η πολυπληθέστερη αντιπροσωπεία μελών της HELMEPAπου ταξίδεψε στις ΗΠΑ συμμετείχε σε μια...

Ο κλάδος κρουαζιέρας του MSC Group ενισχύει περαιτέρω τη δραστηριότητά του στην ελληνική αγορά

Η MSC Cruises και η Explora Journeys θα πραγματοποιήσουν περισσότερες από 400...

VANOS SA: Your safety, tactical, and adventure gear in a click way

Explore a world of high-quality products and trusted brands whose aim is...

Deepfakes: Το μέλλον της πορνογραφίας

Γράφει η Αμαλία Παπανικολάου Τα Deepfakes είναι ψηφιακά επεξεργασμένα πολυμέσα στα οποία αντικαθιστάτε...