Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Ν. Γρέντζελος: Δυσχερής η κατάσταση στην αγορά – Απαραίτητη η στήριξη των μικρομεσαίων
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ν. Γρέντζελος: Δυσχερής η κατάσταση στην αγορά – Απαραίτητη η στήριξη των μικρομεσαίων

Για τις σοβαρές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές και οι μικρομεσαίοι λόγω της ακρίβειας, αλλά και για τις χειμερινές εκπτώσεις, μίλησε ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α., κ. Νίκος Γρέντζελος στην εκπομπή “Χωρίς Χρώμα” του τηλεοπτικού σταθμού AΡΤ TV (17/01/2023)

Ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού  Επιμελητηρίου  Αθηνών δήλωσε ότι ο πληθωρισμός και η ενεργειακή κρίση έχουν συρρικνώσει κατά πολύ το διαθέσιμο προς κατανάλωση εισόδημα, γεγονός που οδηγεί την αγορά σε δυσχερή κατάσταση.

Όπως ο ίδιος εξήγησε, σύμφωνα με μελέτη της ΚΕΕΕ, το 52% των πολιτών περιορίζει βασικά είδη πρώτης ανάγκης, γεγονός που επιβεβαιώνει τη μειωμένη κίνηση στην αγορά.

Όσον αφορά στην εκπτωτική περίοδο, ο κ. Γρέντζελος δήλωσε ότι υπάρχουν πολύ καλές εκπτώσεις στην αγορά, ειδικότερα σε προϊόντα ένδυσης και υπόδησης, που αγγίζουν έως και το 70%, ωστόσο η κίνηση στα μαγαζιά την πρώτη εβδομάδα ήταν υποτονική.

“Οι εκπτώσεις άρχισαν αμέσως μετά τις γιορτές, οπότε ξεκίνησαν πολύ νωθρά”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή στο πλαίσιο των εκπτώσεων, είπε: “Όταν μιλάμε για ανοιχτές Κυριακές, δουλεύουν μόνο τα πολυκαταστήματα, οι μεγάλες επιχειρήσεις και τα καταστήματα στο κέντρο. Τα συνοικιακά μαγαζιά δεν άνοιξαν καθόλου”.

Τέλος, επισήμανε ότι το Ε.Ε.Α. τάσσεται υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού, με παράλληλη μείωση του μη μισθολογικού κόστους, ενώ τόνισε ακόμη την ανάγκη λήψης περαιτέρω μέτρων ουσιαστικής στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Δείτε περισσότερα εδώ: https://www.eea.gr/

Related Articles

MARTINOS MARITIME: Λιμάνι Καλύμνου- πύλη εισόδου και εξόδου για την Ελλάδα και την Ευρώπη ταυτόχρονα

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι από σήμερα έως και τουλάχιστον...

9th Mediterranean Yacht Show- Nafplio

Το Mediterranean Yacht Show, το οποίο διοργανώνεται από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ναυπηγών...

Βασίλης Κορκίδης: «Τα επτά σημεία και η σημασία των Ευρωεκλογών για τους Μικρομεσαίους»

Ανοικτή επιστολή προέδρου ΕΒΕΠ & ΠΕΣΑ Βασίλη Κορκίδη στους υποψήφιους Ευρωβουλευτές «Τα...