Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Δ. Μιχαηλίδου: Κοινωνική αναγκαιότητα η επανένταξη των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Δ. Μιχαηλίδου: Κοινωνική αναγκαιότητα η επανένταξη των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας

«Η επανένταξη των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας στον κοινωνικό ιστό και την αγορά εργασίας, δεν αποτελεί απλά προτεραιότητα, αλλά κοινωνική αναγκαιότητα», δήλωσε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, με αφορμή την επίσκεψή της, στο Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Αττικής, που λειτουργεί η PRAKSIS στον Πειραιά.

Η Υφυπουργός συζήτησε με τους ωφελούμενους και τους εργαζόμενους για τις υπηρεσίες φροντίδας που δίνονται καθημερινά. Το Κέντρο παρέχει δωρεάν καθαρό ρουχισμό, δυνατότητα χρήσης λουτρών και πλυντηρίων, γεύματα, ιατροφαρμακευτική φροντίδα, ενημέρωση για προγράμματα επανένταξης αλλά και ψυχοκοινωνική υποστήριξη. Η Περιφέρεια Αττικής, καλύπτει μηνιαίως τα έξοδα ενοικίου, ΔΕΚΟ αλλά και ενισχύει με τον απαραίτητο ηλεκτρικό εξοπλισμό και ρουχισμό. Μέχρι σήμερα, το Κέντρο,  έχει δεχτεί περισσότερες από 8000 επισκέψεις ευάλωτων πολιτών.

Η κα Μιχαηλίδου, στη συζήτηση που είχε με τους εργαζόμενους και την διοίκηση του Κέντρου, τόνισε και την σπουδαιότητα του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία», το οποίο αποτελεί μια ριζική  λύση για την ένταξη και επανένταξη των ωφελούμενων στην κοινωνία και την αγορά εργασίας.

Η Πρόεδρος του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιφέρειας Αττικής, και Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς, Σταυρούλα Αντωνάκου, δήλωσε ότι: «Στηρίζουμε καθημερινά τους συμπολίτες μας που ζουν σε συνθήκες αστεγίας προσφέροντας τους όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους. Στόχος μας, η ομαλή επανένταξη όλων στο κοινωνικό σύνολο. Με την υποστήριξη της Πολιτείας αλλά και τις απαραίτητες συνέργειες με τους αρμόδιους φορείς συνεχίζουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα κάθε πολίτη που έχει μεγαλύτερη ανάγκη».

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε ότι: «Η αστεγία αποτελεί την πιο σκληρή μορφή κοινωνικού αποκλεισμού. Γι΄ αυτό και τέσσερα χρόνια τώρα, κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε να διασφαλίσουμε την επανένταξη των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας στην κοινωνία και την αγορά εργασίας. Με πράξεις και όχι με λόγια δημιουργούμε συνεχώς τις προϋποθέσεις, ώστε όλοι οι συμπολίτες μας να μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες τους και να ζουν με αξιοπρέπεια. Και αυτή την προσπάθεια είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να είμαστε όλοι μαζί, Πολιτεία και αρμόδιοι φορείς. Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που ενισχύει την κοινωνική προστασία των πιο ευάλωτων. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω».

 

Related Articles

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στο Πασχαλινό Bazaar του Χατζηκυριακείου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης επισκέφθηκε σήμερα το Πασχαλινό Bazaar, που διοργανώνει...

Άνοιξε τις πύλες της  η Αμερικανική Γωνιά Πειραιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά

Εγκαινιάστηκε ένας νέος πολυχώρος τεχνολογίας και πολιτισμού, σε συνεργασία του Δήμου Πειραιά...

Δρ.Γιάννης Πατηνιώτης: Πρόκληση της αναγνώρισης των Soft Skills!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΤΗΝΙΩΤΗΣ: “*Ηγετικές Ικανότητες: Η ικανότητα να καθοδηγείς και να εμπνέεις την...

ΡΟΔΟΝ ΤΟ ΑΜΑΡΑΝΤΟΝ(Πειραϊκή): Παρουσίαση της Ιστορίας του Χατζηκυριάκειου από τον Στέφανο Μίλεση

Σήμερα Κυριακή  21  Απριλίου   2024,  στις 6μμ στο πνευματικό Κέντρο του   Ιερού...