Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Επιστολή προέδρου  Ε.Β.Ε.Π. στον Δήμαρχο Πειραιά και τον Διοικητή της Υ.Π.Α. για υπηρεσίες drones
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Επιστολή προέδρου  Ε.Β.Ε.Π. στον Δήμαρχο Πειραιά και τον Διοικητή της Υ.Π.Α. για υπηρεσίες drones

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας με τον Δήμο Πειραιά και των γενικότερων προσπαθειών του σε σχεδιασμούς, που στόχο έχουν την προστασία του πολίτη, προτείνει την από κοινού συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α.) για την εκπαίδευση της Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιά – Πολιτικής Προστασίας, στην χρήση συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών «drones». Τον απαραίτητο εξοπλισμό προτίθεται να παραχωρήσει το Επιμελητήριό μας και την εκπαίδευση θα αναλάβει, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, μετά από πρόταση του Διοικητή της, κ. Γ. Δριτσάκου.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχη Υπηρεσία διαθέτει και η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Αθηναίων, η οποία μπορεί και ενημερώνει άμεσα, κατά περίπτωση, Αστυνομία, Τροχαία, Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ, με άριστα αποτελέσματα, ενώ έχει πιστοποιηθεί από την Υ.Π.Α. και, μάλιστα, μετά από σύμφωνη γνώμη, μπορεί να συνεκπαιδεύσει και να πιστοποιήσει τις αντίστοιχες υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά. Για την υλοποίηση αυτών των χρήσιμων υπηρεσιών πρόληψης και προστασίας των Πειραϊκών επιχειρήσεων και Δημοτών, το Ε.Β.Ε.Π. προτείνει στον Δήμο Πειραιά να απευθυνθεί στην Υ.Π.Α. για περαιτέρω ενέργειες, καθώς και για την δρομολόγηση υπογραφής ενός πρωτοκόλλου συνεργασίας, μεταξύ Δήμου Πειραιά, Υ.Π.Α. και Ε.Β.Ε.Π.

Σημειωτέον ότι, το Επιμελητήριό μας διαθέτει προσομοιωτή και εξοπλισμό εκπαίδευσης, τον οποίο έχει ήδη επιθεωρήσει ο Διοικητής και οι εκπαιδευτές της Υ.Π.Α. Τέλος, ευχόμαστε στο άμεσο μέλλον ο Πειραιάς να έχει «σταθμό drones» για εμπορική χρήση, ώστε, σε συνεργασία με το λιμενικό σώμα, να μπορούν οι Πειραϊκές επιχειρήσεις να προμηθεύουν με εφόδια τα διερχόμενα, από το μεγάλο λιμάνι, πλοία.

Related Articles

“Πετάει” η XRTC του Γιώργου Ξηραδάκη!

Ευχές για ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ από τον  καπτ. Γιώργο Ξηραδάκη ιδρυτή και Διευθύνων...

Νέα Αριστερά: ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΙΣΩ Η ΦΡΕΓΑΤΑ «ΥΔΡΑ»

ΟΧΙ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΑΝΑΚΩΧΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΡΑ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!...

Ο Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός («της Συγγνώμης») στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς

Ο Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός («της Συγγνώμης») στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς. Η ομιλία...

Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά: Συνάντηση για τον Μεσοπόλεμο

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 και ώρα 19.00, στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά...