Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Το θαλάσσιο εμπόριο εξακολουθεί να υπηρετεί τον παγκόσμιο καταναλωτή παρά τις γεωπολιτικές διενέξεις
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Το θαλάσσιο εμπόριο εξακολουθεί να υπηρετεί τον παγκόσμιο καταναλωτή παρά τις γεωπολιτικές διενέξεις

Δημοσίευση από το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος:

Παρά τις ευρύτερες γεωπολιτικές εντάσσεις, το θαλάσσιο εμπόριο -δια μέσου της Ανατολικής Μεσογείου- εξακολουθεί να υπηρετεί τον παγκόσμιο καταναλωτή.

Σύμφωνα με τη μελέτη GREPORT 2022, κατά την περασμένη διετία, το 28% των προσεγγίσεων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά και το 31% στη Θεσσαλονίκη έχει προέλευση ή προορισμό λιμάνια της Τουρκίας. Η Ιταλία κατείχε τη δεύτερη θέση με το 14% των προσεγγίσεων.

Αν και τα συγκεκριμένα στατιστικά στοιχεία είναι ενθαρρυντικά ως προς την συμπληρωματικότητα των λιμένων της Ανατολικής Μεσογείου στο εμπόριο μεταξύ Ανατολής και Δύσης, υπενθυμίζουν πόσο ευάλωτο μπορεί να αποδειχθεί το παγκόσμιο εμπόριο στις γεωπολιτικές εξελίξεις.

 

Τι Είναι Η Liner Shipping;

Η ναυτιλία τακτικών γραμμών είναι η διαδικασία μεταφοράς εμπορευμάτων και φορτίου από τον έναν προορισμό στον άλλο με μεγάλα θαλάσσια πλοία που κινούνται μέσω τακτικών δρομολογίων με σταθερά δρομολόγια. Υπάρχουν περισσότερες από 400 υπηρεσίες τακτικών γραμμών σε λειτουργία σήμερα. Οι περισσότερες από αυτές τις υπηρεσίες τακτικών γραμμών παρέχουν εβδομαδιαία ιστιοπλοΐα από τα λιμάνια.

Η ναυτιλία τακτικών γραμμών είναι μακράν ο πιο αποτελεσματικός τρόπος μεταφοράς εμπορευμάτων. Η ναυτιλία πραγματοποιείται με τη χρήση διαφόρων πλοίων της γραμμής, όπως πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου, δεξαμενόπλοια, εξειδικευμένα πλοία και ούτω καθεξής.

Μεταξύ αυτών, τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων βρίσκονται στην κορυφή όσον αφορά τη μεταφορά των περισσότερων από τα εμπορεύματα του κόσμου. Τα φορτηγά χύδην μεταφοράς χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά πρώτων υλών όπως ο άνθρακας ή το σιδηρομετάλλευμα. Τα βυτιοφόρα χρησιμοποιούνται κυρίως για τη μεταφορά πετρελαίου, πετρελαίου και άλλων χημικών. Τα εξειδικευμένα πλοία αποτελούνται από πλοία όπως ερευνητικά πλοία και παγοθραύστες.

Πλεονεκτήματα Της Liner Shipping

·         Μεγάλη Χωρητικότητα:

Τα πλοία της γραμμής έχουν τεράστια χωρητικότητα, επομένως μπορούν να μεταφέρουν πολλά εμπορεύματα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι περισσότερες επιχειρήσεις προτιμούν τη ναυτιλία τακτικών γραμμών από την αεροπορική ναυτιλία. Ένα άλλο πλεονέκτημα της ναυτιλίας τακτικών γραμμών είναι ότι μπορείτε να επιλέξετε το πλοίο που ταιριάζει με το μέγεθος του φορτίου σας, ώστε να το μεταφέρετε με ασφαλή και ασφαλή τρόπο. Βαρέα μηχανήματα, αυτοκίνητα και εμπορευματοκιβώτια μπορούν να μεταφερθούν σε ένα πλοίο γραμμής.

·         Αποδοτική:

Η ναυτιλία τακτικών γραμμών είναι ένας από τους φθηνότερους τρόπους μεταφοράς φορτίου, γεγονός που την καθιστά την προτιμώμενη επιλογή μεταφοράς για πολλές εταιρείες. Η αποστολή είναι τέσσερις έως έξι φορές φθηνότερη από την αεροπορική μεταφορά των εμπορευμάτων σας. Επίσης, ένας άλλος παράγοντας για τον οποίο οι άνθρωποι προτιμούν τη ναυτιλία είναι ότι εάν δεν έχετε ολόκληρο φορτίο, μπορείτε να μοιραστείτε χώρο και κόστος σε ένα φορτηγό πλοίο με άλλα άτομα ή επιχειρήσεις.

·         Ασφαλής:

Τα πλοία της γραμμής είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να μεταφέρουν επικίνδυνα υλικά και επικίνδυνα φορτία με ασφάλεια. Ο κλάδος είναι γνωστός για το χειρισμό τέτοιων αγαθών και έχει θεσπίσει κανονισμούς που διασφαλίζουν την ασφάλεια του σκάφους, του πληρώματος, του φορτίου και του περιβάλλοντος. Η απώλεια φορτίου λόγω συμβάντων κατά τη μεταφορά μειώνεται σταθερά την τελευταία δεκαετία καθώς η ασφάλεια στη θάλασσα αυξάνεται σημαντικά.

·         Φιλικό Προς Το Περιβάλλον:

Η ναυτιλία μπορεί να ειπωθεί ως ένας από τους πιο αποδοτικούς τρόπους μεταφοράς από άποψη άνθρακα και παράγει χαμηλές ποσότητες εκπομπών καυσαερίων για κάθε τόνο φορτίου που μεταφέρεται από τις αεροπορικές, τις σιδηροδρομικές ή τις οδικές μεταφορές. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι περισσότερα από εκατομμύρια δοχεία που χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο είναι πλέον ανακυκλώσιμα κατά 98 τοις εκατό, γεγονός που καθιστά τον τρόπο μεταφοράς φιλικό προς το περιβάλλον.

·         Οδηγός Παγκόσμιας Οικονομίας:

Η Liner Shipping λειτουργεί ως η παγκόσμια μηχανή για τη σύνδεση χωρών, αγορών, επιχειρήσεων και ανθρώπων σε όλο τον κόσμο για ένα αποτελεσματικό, ασφαλές, χαμηλού κόστους και κυρίως φιλικό προς το περιβάλλον δίκτυο μεταφορών, το οποίο δεν υπήρχε ποτέ πριν. Σήμερα, η ναυτιλιακή βιομηχανία τακτικών γραμμών μεταφέρει αγαθά και φορτία που αντιπροσωπεύουν το ένα τρίτο της συνολικής αξίας του παγκόσμιου εμπορίου.

Επιπλέον, η διεθνής ναυτιλιακή βιομηχανία έχει δημιουργήσει εκατομμύρια θέσεις εργασίας και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας παγκοσμίως. Η ναυτιλιακή βιομηχανία συνεισφέρει εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια στην παγκόσμια οικονομία ετησίως, αυξάνοντας έτσι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν σε χώρες σε όλο τον κόσμο.

Επιπλέον, ως σωσίβιο της παγκόσμιας οικονομίας, η ναυτιλία συμβάλλει σημαντικά στη διεθνή σταθερότητα και ασφάλεια.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις ναυτιλιακές γραμμές, επικοινωνήστε με τους ειδικούς ναυτιλίας του Trans Asia Group.

Παρέχουμε κορυφαίες στον κλάδο ναυτιλιακές υπηρεσίες σε εταιρείες σε όλο τον κόσμο εδώ και πάνω από μια δεκαετία. Πάντα διασφαλίζαμε ότι το φορτίο του πελάτη μας φθάνει στον προορισμό του εγκαίρως, μαζί με κάθε απαραίτητο έγγραφο.

Είμαστε εδώ για να σας προσφέρουμε υπηρεσίες μεταφοράς χωρίς προβλήματα, ώστε να μπορείτε να κάνετε περισσότερα με την επιχείρησή σας ενώ εμείς αναλαμβάνουμε όλες τις απαιτητικές εργασίες!

πηγή https://tassgroup-com

 

Related Articles

Η Diana Shipping Inc. Ανακοινώνει το συμβόλαιο Time Charter για το m/v PS Palios

ΑΘΗΝΑ, ΕΛΛΑΔΑ, 18 Απριλίου 2024 – Η Diana Shipping Inc. (NYSE: DSX),...

΄΄ENERGY SAVING DEVICES / PROPELLERS΄΄από το Chios Marine Club & την Piraeus Marine Services S.A.

ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΄΄ENERGY SAVING DEVICES / PROPELLERS΄΄ 17 Απριλίου 2024, Auditorium Ομίλου Αγγελικούση   Την Τετάρτη 17/04/2024, πραγματοποιήθηκε...

Έκδοση Κανονισμού Αρχών και Λειτουργίας του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.)

Έκδοση Κανονισμού Αρχών και Λειτουργίας του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.) Ανακοινώνεται ότι,...

Γιάννης Παππάς : «Οι ευρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Συνέντευξη του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Παππά στην εφημερίδα “Απογευματινή”...