Τετάρτη , 29 Μάιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Βαρβιτσιώτης στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά: Σημαντική η παρουσία του εφοπλισμού στην Ελληνική Οικονομία,όσο και στην Ευρώπη
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Βαρβιτσιώτης στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά: Σημαντική η παρουσία του εφοπλισμού στην Ελληνική Οικονομία,όσο και στην Ευρώπη

Την Τετάρτη 22  Φεβρουαρίου 2023, στην Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά πραγματοποιήθηκε  Γεύμα Εργασίας αυτή την φορά με επίτιμο καλεσμένο ομιλητή τονΑναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών και τέως Υπουργό Ναυτιλίας κύριο Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

 

Πλήθος ναυτιλιακού κόσμου καθώς και τον Υπουργό υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά κ. Γιώργος Σπ. Αλεξανδράτος.

Πριν την ομιλία του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά εκ μέρους του ΔΣ βράβευσε τον νεαρότερο σε ηλικία, μόλις 21 ετών εθελοντή διασώστη που συμμετείχε στις επιχειρήσεις ανεύρεσης και απεγκλωβισμού αγνοουμένων στην Αντιόχεια, Νικόλα Παπανικολάου.

Στο γεύμα εργασίας στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά o Υπουργός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις γεωπολιτικές και οικονομικές εξελίξεις μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία εκφράζοντας τις ανησυχίες του ότι έχουμε μπει σε πολύ μεγάλο  γεωπολιτικό ανταγωνισμό που έχει πολύ μεγάλες οικονομικές συνέπειες για την Ευρώπη, για τον Ευρωπαίο καταναλωτή, για την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Εξαιτίας της θητείας του ως Υπουργός Ναυτιλίας τη περίοδο 2013-2015 ο Υπουργός αναφέρθηκε στη σημαντική παρουσία και ρόλο του εφοπλισμού σε πολλές πτυχές και πρωτοβουλίες όπως το  να επενδύσουν από τους πρώτους στη μεταφορά του υγροποιημένουφυσικού αερίου, ένα προϊόν ενέργειας που διεκδικούν πάρα πολλοί για να αγοράσουν».

Στο τέλος ο Υπουργός δεν δίστασε να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις που τέθηκαν από τα Μέλη της Ναυτιλιακής Λέσχης σε έναπολύ όμορφο κλίμα.

Στο κάλεσμα της αλληλοδικτύωσης των μελών και της στήριξης τους ως προς τη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς παρέστησαν και οι εκλεκτοί χορηγοί της εκδήλωσης κατ’ αλφαβητική σειρά :

Ο Πρόξενος Χρήστος Βαρδίκος από το Νηολόγιο της κοινοπολιτείας της Ντομίνικα,ο κύριος Θανάσης Μαρτίνος Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Eαstern Mediterranean Maritime Limited, ο κύριος Φραγκούλης Κωστής από την Franman,  ο Δρ. Πάνος Φασουλής Πρόεδρος και ο κος Σπύρος Τόγιας CEO της Grid Shipping &Capital Ltd.,

ο κ. ΓιώργοςΜαργαρώνης  ChiefExecutiveOfficer της Latsco Marine ManagementInc.,η κυρία Δανάη Μπεζαντάκου από την Navigator Shipping Consultants – Yes Forum, το Propeller Club και ο Πρόεδρος του κύριος  Κωστής Φραγκούλης, ο κύριος Γεώργιος Γιουρούκος  Managing Director της Technomar ShippingInc και ο κύριος Ιωάννης Σαραντίτης Πρόεδρος  της WMarineInc.

 

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους εκπροσώπους τύπου που ανταποκρίθηκαν στη πρόσκληση μας και είχαν εξαιρετική παρουσία.

 

Η εκδήλωση έκλεισε με απονομή αναμνηστικής πλακέτας στον υπουργό και με την απονομή του επετειακούάλμπουμ των 50 ετών της ΝαυτιλιακήςΛέσχηςΠειραιώς προς τη σύζυγο του κυρίαΚέλλυΔρίτσα με την ευχήόλων  να είναι ευτυχισμένο το νιόπαντροζευγάρι.

Related Articles

Η Tototheo Maritime μετονομάζεται σε Tototheo Global

Η Tototheo Maritime, ένας όμιλος εταιρειών που προσφέρει μια σειρά από υπηρεσίες...

Η Celestyal παρουσιάζει την καλοκαιρινή της καμπάνια

ΗCelestyal  μετά την πρόσφατη ανανέωση του στόλου της και την αύξηση του...

To Μαζί για το Παιδί και η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών αγκαλιάζουν 107 οικογένειες πλημμυροπαθών στη Θεσσαλία

Το Μαζί για το Παιδί με την ευγενική δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών,...

To Μαζί για το Παιδί και η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών αγκαλιάζουν 107 οικογένειες πλημμυροπαθών στη Θεσσαλία

Το Μαζί για το Παιδί με την ευγενική δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών,...