Κυριακή , 26 Μάιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Δωρεά αλληλεγγύης 1 εκατομμυρίου ευρώ από τον Μάριο Ηλιόπουλο και την Seajets στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας  
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Δωρεά αλληλεγγύης 1 εκατομμυρίου ευρώ από τον Μάριο Ηλιόπουλο και την Seajets στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας  

Συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, πραγματοποίησε στις 15 Φεβρουαρίου στην Άγκυρα ο Μάριος Ηλιόπουλος για να εκφράσει την έμπρακτη στήριξη και αλληλεγγύη στη γειτονική χώρα και να ανακοινώσει τη δωρεά αλληλεγγύης 1 εκατομμυρίου ευρώ για την στήριξη των πληγέντων από τους σεισμούς. Στο πλαίσιο αυτό είχε επίσης συνάντηση με τον πρώην Πρωθυπουργό της Τουρκίας, ΜπιναλίΓιλντιρίμ και ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, ΤαγίπΕρντογάν.

 

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, ΜεβλούτΤσαβούσογλου κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων ανέφερε: «Σας ευχαριστούμε πολύ για την ιδιαίτερα συγκινητική και με νόημα κίνησή σας, την οποία εκτιμούμε ιδιαίτερα. Η δωρεά αυτή συμβολίζει την αλληλεγγύη, το σεβασμό, την αγάπη και τον ανθρωπισμό που είναι σημαντικό να έχει η Τουρκία και η Ελλάδα μεταξύ τους. Αυτή η κίνηση είναι πολύ σημαντική και εποικοδομητική για τις δυο χώρες». Καταλήγοντας ο κ. Τσαβούσογλου ευχαρίστησε και πάλι τον κ. Ηλιόπουλο και την Seajets.

Ο Μάριος Ηλιόπουλος δήλωσε: «Στην αρχαιότητα όταν η Ελλάδα έκλαιγε, η Ρώμη δεν χαιρόταν. Σήμερα που η Τουρκία κλαίει, η Ελλάδα δεν μπορεί να χαίρεται. Δεκάδες χιλιάδες συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το Καχραμανμαράς και το Γκαζιαντέπ και πολλοί περισσότεροι σήμερα υποφέρουν από αυτή την καταστροφή. Αλληλεγγύη, Αγάπη, Σεβασμός και Ανθρωπιά. Προσφέρουμε 1 εκατομμύριο ευρώ για την στήριξη των άστεγων οικογενειών. Η Ελλάδα και η Τουρκία σε ειρηνικά και φιλικά πλαίσια μπορούν να είναι η δύναμη της Ανατολικής Μεσογείου με προσόντα την Πολυμηχανία, τη Διπλωματία και τις Γεωγραφικές θέσεις των δύο Χωρών. Στις φυσικές καταστροφές όλοι πρέπει να δίνουμε το παρόν, με Αλληλεγγύη, γιατί το Σύμπαν παρακολουθεί τα πάντα και αποφασίζει. Επιθυμούμε και ονειρευόμαστε μια φιλική και προσοδοφόρα σχέση για τον Ελληνικό και τον Τουρκικό λαό, αφού ναι μεν έχουμε στο παρελθόν πολλά να μας χωρίζουν αλλά στο παρόν πολλά να μας ενώνουν, για ένα μέλλον εποικοδομητικό και για τους δύο λαούς. Εγώ, η οικογένειά μου και η Seajets βάλαμε τον πρώτο θεμέλιο λίθο προς αυτή την κατεύθυνση».

 

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ο κ. Ηλιόπουλος δήλωσε «Εμπνευσμένος από την ημέρα της αγάπης και την τεράστια αγάπη μας, εμένα και του Πατέρα μου για το Αιγαίο, θα προχωρήσουμε στη δωρεά ενός σημαντικού ποσού στα νησιά που εξυπηρετεί η Seajets για τη Θωράκιση της Υγείας και τη βελτίωση και ανάπτυξη της Παιδείας!». Σχετικές πληροφορίες για το θέμα αυτό θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη τύπου, που θα δοθεί στις 23 Φεβρουαρίου 2023.

 

 

Related Articles

ESG SHIPPING AWARDS INTERNATIONAL 2024: ΠΟΙΟΙ ΈΛΑΒΑΝ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

ESG SHIPPING AWARDS INTERNATIONAL 2024: ΠΟΙΟΙ ΈΛΑΒΑΝ ΤΑ ΒΡΑΒΕΊΑΤα εξαιρετικά επιτεύγματα και...

POSIDONIA 2024 – Join Us at CMA Booth 1.159

Our company CMA D. ARGOUDELIS & CO S.A. invites you to visit our Stand...

ΥΝΑΝΠ: Ακτοπλοϊκή Κίνηση Πάσχα 2024

Αύξηση της επιβατικής κίνησης, μείωση στις τιμές των εισιτηρίων Αύξηση του αριθμού...

Το ΝΑΥΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ στη Διεθνή Ναυτιλιακή Έκθεση Ποσειδώνια 2024

Η Διεθνής Ναυτιλιακή Έκθεση Ποσειδώνια 2024, η μεγάλη έκθεση- γιορτή για την...