Πέμπτη , 23 Μάρτιος 2023
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Θάνατος άνδρα στο λιμάνι του Πειραιά
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Θάνατος άνδρα στο λιμάνι του Πειραιά

Θάνατος άνδρα (αγνώστων λοιπών στοιχείων) στη θαλάσσια περιοχή του κεντρικού λιμένα Πειραιά – Πυρκαγιά σε νεωλκείο στις Σπέτσες – Αλιευτικοί έλεγχοι  στην ιχθυόσκαλα Ν. Μηχανιώνας – Διακομιδές ασθενών
          Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πειραιά, άνδρας αγνώστων λοιπών στοιχείων, από την θαλάσσια περιοχή του κεντρικού λιμένα Πειραιά, πλησίον της πύλης Ε8.
          Ο άνδρας ήταν περίπου 70 ετών και μεταφέρθηκε από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας ”Θριάσιο”, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
    Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στο Νεκροτομείο Αθηνών.
*****
Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σπετσών, για πυρκαγιά σε Νεωλκείο, εντός του Π. Λιμένα ν. Σπετσών.
Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης και ενημερώθηκαν το εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σπετσών και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σπετσών.
Τέθηκε σε ετοιμότητα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο σημείο, όπου διαπίστωσαν την ύπαρξη πυρκαγιάς σε δύο (02) ξύλινα σκάφη σε νεωλκείο εντός χερσαίας ζώνης λιμένα Σπετσών, ενώ επιπλέον Πυροσβεστικά Οχήματα έφτασαν στο σημείο με τη συνδρομή του Ε/Γ -Ο/Γ «ΚΑΠΕΤΑΝ ΣΤΑΥΡΟΣ» Ν.Π. 5908.
Η πυρκαγιά κατασβέστηκε από στελέχη Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρανιδίου και του εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σπετσών, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε  τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σπετσών.
*****
Μετά από αλιευτικούς ελέγχους που διενήργησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Νέας Μηχανιώνας στην ιχθυόσκαλα Ν. Μηχανιώνας βεβαιώθηκαν τρεις (03) αγορανομικές παραβάσεις για μη αναγραφή επιστημονικής ονομασίας αλιευμάτων.
*****
    Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-72χρονου, από τον λιμένα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και
-66χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ ”ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙV” Ν.Ν. 64.
Ενημέρωση
 ΥΝΑΝΠ  4-2-2023

Related Articles

Υπογραφή συμφωνίας εξουσιοδότησης μεταξύ του ΥΝΑΝΠ και του Αναγνωρισμένου Οργανισμού ”Polski Rejestr Statkow S.A.”

Υπεγράφη την 22.03.2023 μεταξύ του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που εκπροσωπήθηκε...

Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά: «Παγκόσμιες Ενεργειακές Προκλήσεις & Στρατηγικές για μια Ελλάδα ενεργειακά αυτάρκη και αειφόρο»

Την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2023, στην Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά πραγματοποιήθηκε  Γεύμα Εργασίας με τίτλο «Παγκόσμιες...

Τάκης Θεοδωρικάκος: « Η ελληνική ναυτιλία σηματοδοτεί την Ελλάδα των ανοιχτών οριζόντων

Η ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα στην ανασυγκρότηση του κράτους Στις επόμενες εκλογές οι...

Εντοπισμός σορού αλλοδαπού άνδρα εντός Φ/Γ πλοίου στο Κερατσίνι

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Γραφείο Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, από...